Belangrijke datums die je niet moet missen!

Belangrijke datums die je niet moet missen!

De komende tijd staat er weer van alles op het programma in Utopia. We hebben even alle datums op een rijtje gezet zodat je het niet hoeft te missen! Zo vergeet je de stemronde, eliminatie, potentiële nieuwe bewoners en de exit niet. Handig toch?!

Zaterdag 21 februari 2015
De start van de verkiezingstijd. Om 09:00 uur is de bekendmaking van de drie kandidaten oftewel de potentiële visumhouders. Vanaf dan zijn de lijnen op de website open tot dinsdagavond 22:00 uur. Tot die tijd kan iedereen GRATIS stemmen op één van de drie potentiële visumhouders. Uiteindelijk krijgen de twee kandidaten met de meeste stemmen een Utopia visum en zullen zij woensdag 25 februari Utopia betreden.

Maandag 23 februari 2015
Jullie hebben 24 uur de tijd om te nomineren! Vanaf 09:00 uur gaan de lijnen open en vanaf dan mogen alle Premium paspoorthouders stemmen op een van de vijftien bewoners die zij het liefst zien vertrekken uit Utopia. De stem van de duizend meest actieve Utopianen – de Elite – weegt zelfs drie keer zwaarder. De drie bewoners met de meeste (negatieve) stemmen krijgen dinsdag een extra stem tijdens de nominatieronde in Utopia.

Dinsdag 24 februari 2015
De dag van de nominaties in Utopia. Om 09:00 uur sluiten de lijnen voor de nominaties thuis en zullen de bewoners rond de klok van twaalf beginnen aan hun nominatieronde. Allen mogen drie stemmen uitbrengen: de stemmen mogen worden verdeeld over drie verschillende inwoners, maar zij mogen hun stemmen bijvoorbeeld ook inzetten op één inwoner.

Bovendien wordt er duidelijk gemaakt welke drie bewoners blijkbaar de minst populaire zijn volgens de online stemmers. In totaal worden er dus 48 stemmen verdeeld (15 inwoners maal 3 stemmen + 1 publieksstem maal 3 stemmen). De bewoners met de meeste stemmen belanden op de schopstoel. Dit zijn er minimaal drie, maar dit kunnen er ook meer zijn als hun punten gelijk zijn. Vanaf nu ligt het lot van de genomineerden in de handen van de visumhouder.

Woensdag 25 februari 2015
Binnenkomst van de twee nieuwe visumhouders. Zij moeten de aankomende vier dagen strijden om de gunst van de huidige bewoners. Op de laatste dag blijft er slechts één visumhouder over en moet de andere Utopia verlaten.

Zondag 1 maart 2015
De dag dat één van de visumhouders zijn visum moet inleveren. De Utopianen zullen omstreeks 18:00 uur beslissen welke visumhouder mag blijven en wie Utopia moet verlaten. De blijvende visumhouder mag zijn visum inruilen voor een Utopia paspoort. Hij of zij is vanaf nu een echte Utopiaan. Allemaal leuk en aardig, alleen ligt er wel een flinke taak voor hem of haar weggelegd. De blijvende visumhouder beslist de volgende dag over het lot van de genomineerden.

Maandag 2 maart 2015
Eliminatie-dag. Wie van de genomineerden trekt aan het kortste eind? Wie moet Utopia voorgoed verlaten? Dat beslist de nieuwe bewoner. Nadat de genomineerde inwoners zich vier dagen lang van hun beste kant hebben laten zien, moet de nieuwe bewoner de knoop toch echt gaan doorhakken. De eliminatie vindt rond zonsondergang plaats. Over acht weken begint de hele verkiezingsperiode weer van vooraf aan.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 14    Gemiddelde: 4.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. Joyce at 15:40

  Ik hoop van harte dat er een nieuwe kandidaat in de groep komt, die goed op de markt en website te verkopen artikelen kan maken. ik zou er al een halve pagina mee kunnen volschrijven van de mogelijkheden!
  Tot nu toe vind ik er te veel mensen in zitten, die geen fantasie en aanpakkers mentaliteit bezitten. Ik zou ze zo aan het werk kunnen zetten.

 2. David Brigham at 11:36

  Ze moeten het visumhouders concept afschaffen — daardoor worden er elke keer mogelijk goede kandidaten door de plee getrokken, terwijl er een tekort aan kandidaten is. Dus gewoon elke maand 1 eruit (nominaties zoals nu) en dan 1 erin (mag ZK bepalen). En bij de nominatieronde de kijkers een Joker laten uitdelen (dwz aan 1 genomineerde die immuun is voor wegsturen door de groep).

 3. anneke at 10:28

  Ik hoop dat er iemand in gaat die geen fan zijn van Colinda. Wilco en Mark want die stuurd natuurlijk Patrick eruit die word die gaat ingepalmt worden door die drie en door de Laura’s daar moet de nieuwe ook voor uit kijken
  En wat ik ook hoop dat de nieuwe eens nieuws verzinnen gaat en niet wat iemand anders al doet want dan kan je beter thuis blijven en goed nadenkt wie eruit moet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *