Bjorn & Gio in gesprek met relatietherapeut

Bjorn & Gio in gesprek met relatietherapeut

Gisteren belde Mark en Wilco naar Martin de relatietherapeut. Ze hebben een afspraak gemaakt voor Bjorn en Gio om hun slechte banden eens te verbeteren. Wilco betaalt 100 euro zodat Martin 2 uurtjes met de heren kan praten. Een soort van payback actie noemde hij het gisteren. Maar zou het ook werken? We verwerken de grote lijnen van het gesprek in dit bericht. Zo blijft het nog een beetje te volgen. Anders zou het namelijk een hele lap tekst worden :).

Bjorn snapt niet goed wat Gio bedoeld over het gunnen van de markt. Hij zegt namelijk 2 dingen, hij probeert het hem te gunnen maar ook op allerlei manier tegen te werken. Gio geeft aan dat hij de markt wel gunt maar aan de andere kant is hij ook een beetje jaloers. Zo ook de filmpjes van Bjorn, dat had ik ook wel gewild. Ik wilde dat graag en dat is net zoals met de financiën gegaan. Dat vond ik ook super leuk en toen werd het overgenomen. Ook door het spel krijg ik argwaan en denk dat je andere bedoelingen hebt. Ook vindt hij Gio daardoor popie jopie over komen. Gio vindt het top om samen om een oplossing te komen. Maar je moet ook je eigen dingen op orde hebben. Alleen ben ik niet van iemand zwart maken, zo voelt dat wel voor mij. Bjorn vindt dat wel vervelend en dat is niet de bedoeling. Martin zegt dat er verschil in gevoel is. Als je dat van elkaar weet kun je dat met elkaar afspreken. Dat geeft ruimte en er wordt veel uit gevoel gesproken met weinig interesse naar elkaars gevoelens in een situatie. Jullie vragen dat waarschijnlijk niet aan elkaar. Gio wil Bjorn graag helpen maar heeft sterk het gevoel de samenwerking niet te willen. Volgens Martin is hij nu zo in geprogrammeerd en gaat hij nu vanuit. De vraag is nu in hoeverre jullie daar op een andere manier met elkaar om kunnen gaan. Zo zijn de woorden jaloers en zwartmaken gevallen door Gio. Bjorn geeft aan nu al dingen te weten te zijn gekomen die hij niet wist. Als hij dat had geweten zou hij anders omgaan. Bjorn wist ook het verhaal van de financiën niet. Ik heb daar misschien te weinig tools gegeven om mijn intenties kenbaar te geven. Ik had de miscommunicatie hoog op mijn lijstje staan. Daardoor krijg je een f*cked up gevoel. Gio denkt dat het gewoon irritaties zijn. Gisteren tijdens het centraal voelde het voor Gio dat Bjorn alles naar zich toe wil trekken en egocentrisch. Bjorn benadrukt de krachten samen  te willen bundelen. Op die manier krijg je een top prestatie. Martin constateert dat er veel naar elkaar verdedigd wordt tegenover elkaar. Het zou mooi zijn als je elkaar vrijlaat in de dingen die je doet. Probeer te praten over de manier hoe je tegenover elkaar om kan gaan. Gio ziet dat de projecten die Bjorn doet niet helemaal goed verlopen. Hij kijkt naar het slagen en ook de manier waarop Bjorn iets mededeelt. Gio denkt dat hij niet gunt om Bjorn op zijn bek te laten gaan. Ik heb dat zelf ook meegemaakt hier. En die valkuilen probeer ik bij een ander  tegen te gaan. Bjorn interpreteert het juist andersom. Martin concludeert dat het voor Gio de beste intentie is en Bjorn heeft zoiets van dan ga je maar lekker op je bek. Hoe kun je die krachten bundelen? En kunnen jullie in een constructieve situatie met een langzame groei naar vertrouwen? Gio antwoordt dat vermijden moeilijk is en een betere omgangsvorm of samenwerking is dan zou dat fijn zijn. En Bjorn denkt dat de twee elkaar niet goed begrijpen. En erkent dat hij in zijn enthousiasme soms wat minder aanwezig moet zijn om “popie jopie” gedrag te voorkomen. Maar dat hij Gio door dit gesprek beter kent en hij mij ook. Martin stelt voor om zijn gevoelens meer uit te spreken en Gio kan dat beamen. Gio zal meer toenadering zoeken en vragen of hij kan helpen, Jullie kunnen ook de leuke dingen delen met elkaar aldus Martin. Ben geïnteresseerd naar andermans gevoelens en ideeën. Bjorn vindt door dit gesprek dat er een hoop meuk van tafel is. Ik weet waardoor hij irritatie krijgt en daar kun je in het vervolg rekening mee houden, maar Gio ook. Gio is blij dat zijn ongenoegen uitgesproken zijn. Maar heeft nog niet echt iets wat hij zou kunnen veranderen om een betere samenwerking aan te gaan. Bjorn geeft aan dat het geen wat hij gezegd heeft over popie jopie zijn niet leuk vond. Het was uit enthousiasme. Kom naar mij toe als je ergens tegenaan loopt. Uiteindelijk zegt Gio dat ze maar samen moeten gaan werken, wellicht helpt dat. Martin vindt dat wel een mooi gebaar. Uiteindelijk schudden Bjorn en Gio de hand en voegt Bjorn eraan toe: We zien wel waar het schip strand…

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 19    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
  1. anneke at 13:48

    En is hij meteen gebleven voor hem zelf met de mensen die hij niet mag had ook goed geweest zijn
    Er moeten meer dan twee mensen bezig zijn met de markt als er een uit gaat weten er meer de van zodra er een uit gaat moet het er weer drie zijn en Giorgio hun het ook eens iemand anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *