Utopia BV bijna failliet?

Utopia BV bijna failliet?

Tijd voor actie zo vinden Joey en Mark. De heren vinden dat er iets moet gebeuren want op deze manier gaat Utopia BV failliet. Bij Le Luifel praten de heren over mogelijke oplossingen.

De mannen willen harde maatregelen nemen anders is de BV binnen enkele weken echt failliet.Mark heeft ook het gevoel continu achter de bewoners aan moet zitten. Volgens hem wordt het gezien de situatie waar ze zich in begeven tijd om actie te ondernemen. Joey kan zich daar in vinden en stoort zich ook aan de huidige manier van werken. Niet iedereen durft hulp te vragen en ik denk dat we ook duidelijk moeten zeggen het is klaar.  Momenteel staan ze 7.000 euro in de min, 8.000 euro aan bonussen en een gemiddelde uitgaven van 400 euro per dag. Dat verbaasd Mark want van die uitgaven weet hij helemaal niets. Ook heeft Chris kosten gemaakt voor een machine en er worden gewoon producten besteld. Kortom de individuele projecten moeten beter bekeken worden want iedereen doet maar wat.

Joey wil dan ook tijdens het centraal (verslag kun je hier lezen) een voorstel doen. Voortaan moeten eerst 13 stemmen goedkeuring geven voor een bepaald project. Mark kan zich hier wel in vinden en zegt dat hij daar vanmorgen met Wilco ook al over gesproken heeft. Als we er nou voor zorgen dat het grote lijnen team weer actief wordt . Dan heb je daar vier of vijf mensen in. Dan moet je elf mensen hebben om iets er doorheen te krijgen en heb je altijd iemand van het grote lijnen team nodig! En Joey heeft nog een extra toevoeging. Hij wil het zakgeld afschaffen, het enige wat wij gaan doen is de winstuitkering uitkeren van 10%. Daarmee jaag je aan dat bewoners geld willen verdienen. Anders heb je niets om uit te geven. Joey wil de bewoners belonen en mensen die niets hebben motiveren om zaken te ondernemen. Het urensysteem is een goed systeem. Je kunt zo mensen aanspreken die te weinig doen. Maar meetbaar moet het wel blijven en dat kan alleen als mensen eerlijk invullen. Joey en Mark willen het systeem best gebruiken om inzicht te krijgen in de bv. Het moet aansporen maar niet controleren. Maar de plannen gaan nog even verder. Joey wil voortaan een hoofd per afdeling kiezen. Bijvoorbeeld een coördinator voor de Utopia Markt. Er moet gewoon een reorganisatie komen.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 10    Gemiddelde: 4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. anneke at 18:44

    De boodschappen kunnen minder om een keer geen sterke drank te bestellen je hoeft elke keer geen vlees en ga zelf groente kweken daar heb je de kas voor koop minder dure douche schuim of haar champo als je dure wil koop die van je eigen geld
    Wat ik al meer keer heb gezegt ga met z’n alle aan tafel zitten en ga dingen bespreken niet eentje die heen en weer loopt allemaal zitten kan je niet zeggen daar weet ik niks van
    En ga weer met elkaar eten de mensen die zeuren gaan zelf een keer koken maar ga bij elkaar zitten met eten dat die je thuis toch ook
    Colinda besteld het eten misschien moet ze kijken wat goedkoper is bij welke supermarkt Probeer afspraken te maken met de supermarkt om korting te krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *