Het centraal van 26 februari

Het centraal van 26 februari

Eerder schreven we al over de reorganisatie plannen van Mark en Joey. De manier waarop de bewoners momenteel leven kan niet meer, ze hebben namelijk grote financiële problemen. Als er niets veranderd gaan ze failliet. Tijd om eens met zijn allen centraal te gaan om faillissement te voorkomen.

Mark en Joey openen het centraal. Mark vertelt de bewoners dat ze nu € 8.000,- in de min staan. Ook hebben ze nog € 16.000,- openstaan bij verschillende crediteuren. Kortom, tijd voor bezuinigingen. De mannen stellen verschillende maatregelen voor om te besparen:

 • Vanaf nu moeten minimaal twaalf bewoners instemmen met een plan. (bewoners gaan akkoord)
 • De alcoholische dranken worden duurder. Vanaf nu gaan de bezoekers € 0,50,- meer betalen. (bewoners gaan akkoord)
 • De koeien kosten de bewoners veel geld per maand. Vanaf nu moeten degenen die de koeien willen behouden ervoor zorgen dat ze winst gaan opleveren. (bewoners gaan akkoord)
 • De voorbereidingstijd voor een evenement is vanaf nu verplicht één dag. (bewoners gaan akkoord)
 • Met het sporten moet geld verdiend worden. Nu levert het niets op. Ivan stelt voor om trainingen te gaan geven, zodat hij daarmee zijn trainingen kan bekostigen. (Wordt nog naar gekeken)
 • Er ligt nog € 8.000,- aan stilstaand geld. Hiermee doelt men op de persoonlijke bonussen die sommige bewoners nog hebben liggen. Er wordt door Joey een ultimatum voorgesteld. Iedereen krijgt nog een week om te gaan investeren in zijn of haar droom, anders wordt het toegeëigend door de BV om de rekeningen te betalen. (Nog geen akkoord. De bonussen blijven voorlopig nog onaangetast)
 • De investeringen en het zakgeld worden ingetrokken. (bewoners gaan akkoord)
 • De militaire opstartklok wordt ingevoerd. Elke dag om 08:30 uur opstaan, bed opmaken en naar beneden. (bewoners gaan akkoord)
 • Voortaan wordt er bespaard op het eten. (Het blijft op € 300,- per maand)

Met veel punten zijn de bewoners verbazingwekkend meteen akkoord. Maar de koeien (800 euro per maand), sport en bonussen leveren veel discussie op. Gio vindt de bonus privégeld en het idee rondom persoonlijke bonussen bullshit. Hij wil het geld achter de hand houden, zodat hij kan investeren in een project waar hij zelf potentie in ziet. Daarnaast wil hij iets achter de hand houden om  mocht het geld echt op zijn  eten te kopen. LauraB is het daar ook mee eens en vertelt dat zij haar bonus al deels aan het investeren is in een flower-power sjaal. De bewoners zien de koeien liever niet vertrekken. Daarom moet er snel een manier gevonden worden om weer geld te verdienen met de koe. Dit kan door de versmarkt, maar ook daar moet de merchandise komen om meer inkomsten te genereren.

Het centraal eindigt in een grote brainstorm. Verschillende oude en nieuwe producten worden besproken. Trouwen, koeknuffelen, chips maken, roti-avond XL, stoppen met roken en de vrijdagmiddagborrel zijn een paar van de ideeën die wederom voorbij komen. Het is nu van belang dat de huidige projecten snel worden afgerond en nieuwe projecten die snel geld opleveren worden opgepakt. Hoe denken jullie erover, zou Utopia bv gered kunnen worden?

Zodra er filmpjes beschikbaar zijn zullen we deze in dit bericht toevoegen.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 27    Gemiddelde: 3.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
 1. Petra at 00:15

  300 Euro voor de boodschappen per maand?? Per persoon?? Alleen voor eten is dat belachelijke veel. 4500 euro voor 15 personen….de supermarkt zal wel blij zijn met zo’n klant. Ik denk dat dat bedrag op z’n minst teruggebracht kan worden naar 3000 euro. Ik zou ook wel 200 euro per maand uit willen kunnen geven aan eten…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *