Boycot actie van Wilco (en Mark?)

Boycot actie van Wilco (en Mark?)

Staat Le luifel op de tocht? Na een discussie en twijfels over de friettent is Wilco naar buiten gegaan. Daar komt hij Chris tegen en deelt zijn plannen. Zou het een boycot actie zijn?

Chris legt nog maar een keer uit hoe de vork in de steel zit. We leven niet in een systeem dat je al je geld zelf mag houden. Wilco blijft bij zijn eerdere mening, hij vindt dat Le luifel tijdens Utopia markten geen onderdeel mag zijn van de BV. Als dat wel zo is dan gaat de friettent maar dicht tijdens de markten. Mensen komen dan de vrijdag wel, want op vrijdag is het wel ons geld… Chris hoort het aan en lijkt wel eens te zijn met de woorden van Wilco. Hij vindt dat de friettent ook niet onder de BV valt. Het is immers een investering door Wilco en Mark persoonlijk gedaan. Waarom zou je je in principe nog op deze manier inzetten voor de markt vraagt Chris zich af. Wilco antwoordt dat het huidige systeem gewoon niet klopt en om zijn standpunt heel duidelijk te maken zal hij Le luifel tijdens de volgende markt sluiten. Laat het ze maar heel duidelijk voelen! Maar dat is nog niet alles, Wilco zit nog ergens mee namelijk de boekjes van Nicoline. Hij en Mark hebben die boekjes voor 3000 euro aangeschaft en zouden de investering terug verdienen door de verkoop ervan. Echter zijn de plannen volgens Wilco nu gewijzigd, we willen niet enkel de investering terug, maar ook de winst. Volgens Chris is het maar beter dat er helemaal niets verdient wordt, hij lijkt er klaar mee te zijn… Hoe zal deze boycot actie aflopen?

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 20    Gemiddelde: 3.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. adriana46 at 00:57

  Tja dit is een moeilijke situatie. Inderdaad is het hun eigen investering: het geld dat iedere inwoner in December van John de Mol kreeg, dat werd inderdaad geïnvesteerd in de fritestent en ook in de boekjes van Nicoline.

  Tja, het is zuur voor hen, maar inderdaad ben ik ook van mening: het geld van de investering dienen ze terug te krijgen, maar de winst die behaald wordt, die is echt voor de B.V. Ik vind geld verdienen voor jezelf binnen de Utopia B.V. moet niet kunnen. Okay investeringsgeld terug, maar ze leven ook mee van de inkomsten, onderdak, eten en drinken (inderdaad en ook alcoholische dranken…), warmte etc. etc. Dus dat er geld voor de kas van de B.V. verdiend moet worden is ook logisch. Stel als inwonersgroep als eis: verdiensten van de inwoners van Utopia, gaan allen in dezelfde kas. Dan alleen kom je eruit en wordt het geld geen “atoom”….. (dus geen splitsing in de bewonersgroep). (een schilderij van Nicoline destijds voor een 400 Euro, of een armbandje van Charlotte voor… 15 euro, waar ligt het winstdeel… beiden doen moeite maar de verdiensten staan niet in verhouding tot elkaar). En dan zou je degene die kookt, wast en poetst ook arbeidsloon moeten betalen… en… en…ook arbeidsloon voor Mark voor zijn boekhouding enz.

  Pfff vermoeiend? Ja!

  Dus om het eenvoudig te houden: alle verdiensten van de inwoners in een en dezelfde pot! (geen B.V.’s binnen de B.V.).

 2. anneke at 21:20

  Dat smoelwerk van die Mark
  hoorde van de week de prijs van 1 patat met snack 10 euro hebben ze net een plaatsje voor de patat kraam moet hij weer op een andere plaats kan je zien dat ze niet nadenken had hem meteen bij de loots gedaan moet de ombouw weer gemaakt worden hadden nog niks te doen
  Mogen ze het zelf aan gekocht hebben de winst moeten toch ook in de b.v. moeten de andere ook
  Geen spullen verkopen is ook geen geld hoelang denkt hij dat er nog geleeft worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *