Twijfels over Le luifel

Twijfels over Le luifel

Na het centraal zijn er twijfels over friettent le luifel ontstaan. Wilco vertelde dat Le luifel tegen de loods aangebouwd zou worden zodat er van binnenuit ook bestellingen gedaan kunnen worden. En dus uiteindelijk meer op levert. Echter kost het verhuizen natuurlijk ook geld en daarover ontstaan twijfels…

Joey vraagt zich af wie dat gaat financieren? Komt het geld uit het potje van Le Luifel of uit de BV? Als het aan Wilco en Mark ligt dan betaalt hun rollende friettent zelf de kosten. Want deze staat in principe los van de BV.  Daarom hebben we ook alle opbrengsten van de afgelopen markt zelf gehouden om zo weer te kunnen investeren. Joey vindt het maar een dubieuze zaak. De markt is altijd voor de bv geweest en zeker de horeca. Want anders had ik ook mijn pannenkoeken kunnen cashen. Het had wel even overlegd kunnen worden en vindt niet dat Mark en Wilco de volledige winst mogen hebben. Je belast de bv door te concurreren met de pannenkoeken. En je belast de bv door niet alles te geven aan de bv. Terwijl ze dat eigenlijk wel nodig hebben op de evenementen. Dit hebben we toen ook afgesproken. Op de evenementen zijn de kaartverkoop en de horeca van de bv, daar kunnen we van rond komen. Wilco antwoordt dat hij verder wil investeren in de friettent maar hij vindt het gek dat zijn product tijdens evenementen onder horeca valt. En automatisch van de BV zou zijn. Je moet ergens een scheidslijn trekken. Echter blijft Joey bij zijn standpunt en zegt: We hebben destijds afgesproken dat horeca op het geval van evenementen uitgesloten is van de winstverdeling.

Wat later bespreken Wilco en Mark nog eens de twijfels die Joey net geuit heeft. Ik vind het best zegt Mark, maar nu heb ik zoiets van f*ck de bv. Alles lekker voor ons, wij hebben het aangeschaft en trekken het helemaal uit de bv. Als ze het zo willen krijgen ze het zo. We pakken 100 % en niks meer naar  de bv houdt Mark vast. We gaan het rigoureus op een andere manier doen. We doen het gewoon klaar!

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 4.1/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 9 reacties op dit artikel
 1. anna at 05:32

  v/a dat Mark de financieen heeft over genomen van Gio,is hij al aan het rotzooien en sjoemelen van de kas,hij heeft altijd geld om iets te doen met Wilco dat had hij ook met Lotte Vanessa en Laura….die konden ook van alles kopen en nu wéér alleen in zijn eigen voordeel laat een ander het overnemen met toezicht van een ander dan zal het pas goed komen met de kasen worden ook de lasten betaald….en natuurlijk moeten hij en Wilco de verdiensten gedeeltelijk afdragen dat zal lekker zijn hun alles houden en de anderen die wel afdragen!Ik vind het een gluiperd…

 2. adriana46 at 01:18

  Inderdaad Fred: een chaos

  Joey heeft helemaal gelijk, dit slaat nergens op het is concurrentie voor de B.V.
  Ze moeten gewoon alle inkomsten die de bewoners binnen halen, in de kas van de B.V. stoppen. Anders stap er als inwoner uit en ga buiten de poort aan de slag met je fritestent “de Luifel” waarom in Godsnaam Le….Luifel, noem het dan De luifel…!

  Rare naam, evenals de “eigenaren” Mark en Wilco.
  Pas op voor Mark, Utopianen. Wie schrijft die blijft. Mark die de boekhouding doet voor de B.V. ….. van de afgelopen markt was er ook een vreemde berekening van Mark van het negatieve saldo naar het positieve, waar een verschil in zat van ruim duizend Euro, dat werd door iemand in de reacties nog eens berekend.

  Zelf heb ik altijd al twijfels gehad over de kwaliteit van de boekhouding…… Nu toont Mark zich niet als een boekhouder die achter de B.V. staat, maar komt zijn eigen hebzucht naar voren. Zeker als je in het bericht leest dat Mark zich uit in de woorden:
  “maar nu heb ik zoiets van f*ck de bv. ” …..

 3. lena at 01:17

  In het begin hadden ze totaal niks en was er een bepaalde samenwerking. Maar toen ineens geld binnen stroomde werden mensen hebberig en was het ikke ikke ikke. Echt een copy van de buitenwereld. En wat ik nu ook mis zijn mensen zoals voorheen die een bepaalde invloed hadden om het toch een beetje in goede banen te leiden. Nu zijn het allemaal egoisten die alleen voor zichzelf daar zijn. En mark verbergt veel te veel. Speelt geen open kaart over de boekhouding.

 4. fred at 23:40

  Beste mensen,
  Je ziet het, geld geld en geld, een utopia samenwerking of een gaos. Samen bouwen en eten, leven.
  Dit gaat echt niet gebeuren met deze groep mensen !!!

  Grtz
  De Buurman

 5. anneke at 21:30

  Mogen jut en jul wel hun geld houden ik dacht dat er een persentage naar de pot ging zo ging het toch ook met Charlotte maar weekend Mark naar hun twee er moet een boekhouder komen want hoe komen Wilco en Mark aan zoveel geld

 6. Marjolein at 20:28

  Voor je het weet, breekt er een staatsgreep uit. De huidige inwoners zijn zo met zichzelf bezig, geen samenwerking, en normen waarden zijn er ook niet te vinden.
  Wat een totaal andere Utopia dan vorig jaar.
  Iedere dag ruzie, 1 dictator, met een aantal meelopers.
  Ze laten precies zien waarom het in de grote wereld ook niet lukt.
  Trek de stekker er maar uit, het gaat ze te goed, en daarom gaat het van kwaad tot erger.

 7. lena at 20:27

  Precies wat ik ook al eens heb aangegeven. Ze willen alleen profiteren. Maar gas water en licht en eventueel huur wordt niet betaald. Maar wel profiteren van alles. Zo kan ik het ook.

 8. David Brigham at 20:11

  Dat mag voor mij — maar dan moet de BV staangeld aan de Luifel rekenen, gas-en licht doorberekenen, mankracht (toen bij het opknappen), etc. Je kunt het kapitalisme niet alleen in je voordeel laten werken, zoals Mark wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *