Gaat Le Luifel weg?

Gaat Le Luifel weg?

Er is al dagen onenigheid over de verdiensten van Le Luifel. Een deel van de groep vindt dat de winst van Le Luifel tijdens evenementen voor de hele groep is, terwijl Mark en Wilco vinden dat ze zelf het geld mogen houden, aangezien ze zelf de frietkraam gekocht hebben.

Eerder had Wilco al een plan en vandaag hebben ze de knoop door gehakt. We gaan enkel nog maar op de vrijdagen open aldus Wilco. Zo blijft het geld wat ze hieraan verdienen echt alleen voor hen. Op deze manier verdienen ze hun investering van Le Luifel dan nog maar heel langzaam terug, maar dat hebben ze liever dan de spanningen binnen de groep. Omdat de ze nu wat extra tijd over hebben willen ze iets met kinderen gaan doen. Het precieze plan weten ze nog niet, maar het idee is er.

Zoeken naar een oplossing
Wilco legt het probleem en het nieuwe plan voor aan LauraB en Colinda. De horeca is van de gemeenschap en je doet investeringen van gemeenschapsgeld. Dan hebben ze daar ook gelijk in en daar ligt het probleem. Het enige wat je dan nog kan doen is je investering eruit halen en we verkopen dat ding, aldus Wilco.

Maar daar zijn de dames het niet mee eens. Dat is toch zonde, zegt Colinda. Ik zou dat sowieso niet doen, adviseert LauraB. De enige manier om dit probleem op te lossen is door het bestaande geldsysteem aan te passen. En daar willen de drie echt wel een avond voor gaan zitten, want op deze manier is het niet eerlijk.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 40    Gemiddelde: 4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 8 reacties op dit artikel
 1. anthony at 11:28

  Wilco

  Waar heeft wilco nog geen grote mond van Open gehad

  Dat is toch al van af dag 1 dat hij in Utopia zit

  Had hij van af dag 1 niet zoveel zijn moeite gedaan om alles te verzieken dan hadden bepaalde bewoners vandaag de dag ook in een heel ander dag licht gestaan

  Waaronder Patrick een man die van naturen een heel rustig en integer mens is

  Maar door dat Wilco hem heeft uitgekozen

  Om hem te zieken en iedereen zijn oogkleppen op houd is Utopia niet zo als het zou moeten zijn

 2. Ruud at 06:41

  Laat ze lekker op hun bek gaan Mark en smurf Wilco ..sluiten gewoon Le Luifel…..boontje komt om zijn loontje,,wat andere deden Wilco doe jij het zelfde NU. En de zo genaamde Boekhouder Mark (wat hij eigenlijk helemaal niet is volgens zijn eigen zus) die neemt de boel ook in de zeik

 3. Sonja Hiemstra at 18:45

  Allemachtig wat zijn Wilco en Mark een stelletje hufters ! Ze hebben wel gelijk, dat ze bergen aardappels moeten schillen, dat Gaby en Naomie best zouden kunnen doen…… bidden en een fotootje schieten vult hun dagen niet, de dames hebben zelfs nog nooit gekookt !!!!!!
  De opbrengsten van Le Luifel zouden naar de BV moeten, als anderen ook eens een pootje uitsteken, dus Laura B en Nicole zouden ook eens kunnen helpen met frieten bakken.

  • anneke at 19:58

   Waarom moeten de meiden de piepers schillen ze willen het geld verdienen moeten ze wat voor doen ook en de anderen hoeven ook niet te helpen laat ze het zelf maar doen

 4. claudia at 16:39

  Was het niet wilco die toen een grote mond had over charlotte en isabella van dat is van de groep! Dat lotte haar verdienst wil de houden boontje komt om zijn loontje. En volgens mijn geven ze alleen maar geld uit aan onzin dingen.

  • David Brigham at 23:37

   Dat herinner je je heel juist — toen had hij een grote mond over geen geld verdienen in Utopia en alles voor de groep. Maar als dan de eigen zakken gevuld kunnen worden… (net als politici en BNers: links l*llen, rechts zakken vullen)

 5. anneke at 16:22

  Waarom willen hun het geld houden de andere mogen ook geen geld houden alleen omdat ze de kraam zelf gekocht hebben betalen ze zelf de aardappels dan

 6. Marjolein at 16:02

  Zelfs dit project slaagt niet, omdat die 2 het geld zelf willen houden. Als iedereen zo denkt gaat de BV snel failliet.
  Hoe is het mogelijk dat de groep in 2014, meer oog hadden voor elkaar, en het spekken van de gezamenlijke pot, dan dit zooitje.
  Ze doen maar waar ze zin in hebben.
  Lege kas, maar als je ze hoort, 300 hiervoor, 400 daarvoor, alleen om lol te maken.
  Wie betaald voor alle drank? En de gym, die apparatuur kost een vermogen.
  Het is er allemaal ineens.
  Onbegrijpelijk, lijkt wel of ze nergens voor hoeven te werken.
  Normen en waarden zijn er niet, het is een chaos.
  wat een voorbeeld!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *