Gio is gezakt voor het vak Engels

Gio is gezakt voor het vak Engels

Gio is de laatste tijd druk geweest met het halen van tentamens. Zo mocht hij enkele keren Utopia verlaten met als uiteindelijke doel zijn propedeuse te halen. Echter heeft hij zojuist slecht nieuws gehad…

Gio loopt naar de slaapkamer en gaat naast Naomi zitten. Wat is er vraagt ze. Niks antwoordt Gio, ik heb niet alles gehaald. Wat dan vraagt Naomi door. Gewoon niet alles zegt Gio, er blijft waarschijnlijk nog 1 vak open staan maar wel door naar het tweede jaar. Het maakt niet uit. Maar dat moet je dan in het tweede jaar dan weer inhalen vraagt Naomi. Gio antwoordt het te denken van wel, ik weet nog niet hoe het allemaal gaat lopen. En nu vraagt Naomi door. Ik weet het niet gaat Gio verder, nu heb ik mijn propedeuse nog niet. Maar die kun je in het tweede jaar nog wel halen, je kunt wel verder toch? Ik kan waarschijnlijk wel naar het tweede jaar zegt Gio. Naomi vraagt zich af voor welk vak hij gezakt is. Eentje voor Engels is het antwoord van de student. Het was ook geen makkelijke toets. Gio is zichtbaar niet blij met het resultaat en Naomi benadrukt dat hij zijn best gedaan heeft. Ja antwoordt Gio maar het is gewoon tyfus. Ik kan wel janken! Ik had het echt niet verwacht, voor mijn gevoel ging het zo goed! Naomi vraagt wat Gio vanuit Utopia nog zou kunnen doen. Niks zegt Gio en Naomi vraagt door, wat als je naar huis gaat? Gio zegt dan kan ik mijn toets inzien en dan is het maar de vraag wat er gedaan kan worden. Ik begrijp er he-le-maal niks van, echt! Dus nu is het weer afwachten concludeert Naomi. Ja zegt Gio als ik er weer uit ben ik pas ehh… Dus eigenlijk zou je naar huis moeten valt Naomi in de rede. Dat heeft nu nog geen nut zegt de teleurgestelde student

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 21    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 10 reacties op dit artikel
 1. Toke at 00:35

  100% terecht dat hij is gezakt. Overigens, hij kan nog niet eens een volledige zin in het Nederlands uitspreken. Met Isa viel dat minder op omdat ze samen veel plezier hadden, en dat de sores steeds bij Isa zat, doordat ze haar er uit wilden hebben.
  Heb vanavond allerlei items over Utopia gelezen en filmpjes bekeken, maar het is eigenlijk te triest voor woorden hoe ze daar bezig zijn. Iemand schreef in zijn of haar commentaar dat je steeds meer een onaangenamer persoon wordt hoe langer je in Utopia verblijft en echt, dat is waar. Het is eigenlijk vreselijk en beschamend ook wat daar allemaal gebeurt.

 2. Martin Letwory at 09:09

  ik denk dat beter voor hem is dat hij gaat uit Utopia wand als daar zal blijven dan zal niet lukken maar is ook zijn eigen schuld had hij gewoon naar de adviezen geluisterd van vroegen Utopianen zo als nico en isa maar als als als dat telt niet

 3. Thea van oudenaarden at 01:20

  Naar ik begrijp heeft dyslexie mijn kleinzoon heeft het ook met zijn Engels ook super slecht ondanks ze bij les kan zijn dat hij in Duits super goed is dus oordeel niet te snel

 4. Jeannet at 20:54

  Het verbaast mij niet, ik had toevallig het filmpje gezien waarin hij zijn Engels oefent. Bij de uitspraak krommen je tenen en ook de zinsbouw was vrij krakkemikkig. Ik vind niet dat Gio zijn best heeft gedaan. Hij studeerde niet veel. (ik neem even mijn zoon als voorbeeld, die zit dus echt vele uren achtereen te studeren) die is dan ook wel Cum Laude voor zijn Propedeuse geslaagd en zijn streven is ieder leerjaar Cum Laude af te sluiten.

  Het kost inderdaad een enorme inzet, maar je werkt aan je toekomst en met zoveel keuze aan arbeidskrachten (hoge werkeloosheid) moet je eruit springen en dan tellen hoge cijferlijsten en bijbaantjes. Zodat een toekomstige werkgever ziet, dat je inzet optimaal is

  (ik haal even aan dat er keuze genoeg is in arbeidskrachten….. ik woon vlak bij de High Tech Campus en het “gerucht” gaat dat daar enkel het hogere personeel wordt aangenomen, die inderdaad alle jaren Cum Laude doorlopen hebben. Dus dat is zo ons voorbeeld.

  • anneke g at 12:20

   Hij kan nu beter vertrekken
   Hij zal daarna toch een baas krijgen dat zal heel moeilijk worden als hij Utopia gekeken heeft zal hij zien hoe lui hij was om te leren

 5. Ruud at 19:50

  Is toch zijn eigen schuld moet hij maar eens die Naomi met rust laten..huppelk**je ..Bij Isabella was dat niet gebeurt die hard achter ze broek gezeten dat hij moet leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *