Het centraal van 16 februari

Het centraal van 16 februari

Tijd voor een centraal, er moet het een en het ander besproken worden. Hier kun je alles terug lezen wat er besproken is op 16 februari door de groep. Ook zal er later een video toegevoegd worden zodat je het nog eens terug kunt kijken.

Start van het centraal
Wilco heeft het luchtalarm af laten gaan. Hij wil zijn plannen waar hij eerder over sprak gaan voorbrengen. Ook worden de vorderingen van de projecten waar iedereen mee bezig is besproken.

Het geldsysteem idee van Wilco
Wilco legt zijn plan uit, dit heeft hij samen met Mark bedacht. Het gaat om een nieuw beloningssysteem, het oude systeem zou aangepast moeten worden. We zullen allemaal terug moeten naar 50% van wat je krijgt van je eigen producten. De andere helft zal naar de BV gaan. En op het moment dat je gemeenschapsuren draait maak je een werkbriefje wat elke keer ingevuld wordt. Zo wordt het zakgeld beter verdeelt. Mensen krijgen dan hun uren die gewerkt worden voor de gemeenschap uitbetaald. Uitbetaling komt voort uit de winstmarge van de BV. Dan is het voor iedereen interessant dat de bv winst gaat maken. Hoe meer winst hoe meer zakgeld je krijgt. Zakgeld wordt dus afgeschaft. Laura vraagt wat het voordeel is. Wilco antwoordt dat mensen gestimuleerd worden om iets te gaan doen. Joey is het daar niet mee eens en zegt dat je enkel de mensen motiveert die wat gedaan hebben. Zij kunnen hun uurtjes opschrijven en zakgeld krijgen. Het zou eerlijk zijn als je een vast bedrag kunt verdienen. LauraB denkt dat het doel beter uitgelegd moet worden. Wilco zegt dat het geld beter verdeeld moet worden. Joey vindt ook dat er geld als water uitgegeven wordt. Het huidige systeem is niet helemaal goed. Een nieuw systeem en uurtje in gaan vullen kan dat buiten ook. Het moet een systeem zijn wat gewoon wat omhoog staat. En we moeten dan met zijn allen een goed draaiend bv van maken. En nu er toch over geld gesproken wordt is Gio wel benieuwd hoe het er voor staat. Mark antwoordt dat er maar bar weinig binnen komt.

Volgens Nicole schept de huidige levenswijze geen band schept. We moeten met zijn allen nadenken wat we willen en wat het doel is. Niets is nu duidelijk, het is ieder zijn verantwoordelijkheid om hoe eraan te komen. Volgens Joey moet er naar een systeem zodat alle mensen hun dingen kunnen doen. Dit is bij het huidige systeem niet zo. Mark legt het nog maar een keer uit. Ze hebben dit plan omdat ze mensen willen stimuleren om wat te ondernemen. We horen veel dingen waar mensen mee bezig zijn, maar heb daar weinig van gemerkt. We moeten met deadlines gaan werken, met een kostenplaatje erbij. Niet veel projecten naast elkaar zetten, het moet concreter. En er moet meer als een team gewerkt worden. Na wat kletsen wil Wilco graag zijn plan doorzetten. Maar welke taken zijn gemeenschapsuren? Volgens Nicole moet iedereen zijn verantwoording nemen, dat wordt nu ook niet echt gedaan. Ivan oppert het idee om taken te maken en geen uren. Chris vindt het makkelijkste winstuitkering, alles op een hoop en verdelen. Joey merkt op dat taken niet gaan werken. Colinda vindt dat de mensen die niets doen hetzelfde krijgen als iedereen. En je kunt ze erop aan spreken maar dat helpt niet. Volgens Ivan is het een idee om taken in te voeren wel een optie, doe je het niet dan geen zakgeld.  Joey wil een wat hardere aanpak, momenteel krijg je bijna 3 euro per dag zakgeld. Verdeel dat geld over 7 dagen en verantwoord dat je bezig bent geweest voor de bv. Zo niet? Dan mis je een dag zakgeld. Mark vindt dat er terug gegaan moet worden naar de basics. Volgens Laura is dit vaker ter sprake gekomen. We praten maar er gebeurd niks, dat is wat we doen. Mark legt het nog maar een keer uit. We moeten nu zeggen geen winstuitkering meer, geen zakgeld meer je doet het met wat we hebben. De kraan gaat dicht totdat we in de plus gaan. We moeten back to basic. En als je wat wil verdienen kan dat door taken verdient worden. Uiteindelijk wordt er een plan gemaakt waarin een bedrag aan een bepaalde taak gekoppeld gaat worden. Alleen daar is dan nog geld mee te verdienen. Het zakgeld wordt stop gezet. En de boodschappen gaan back to basics. Het systeem van Wilco gaat ook doorgevoerd worden.  Zal het de bewoners gaan lukken om met minder luxe te leven?

Ook hebben de bewoners vertelt waarmee ze bezig zijn. De rest is allemaal terug te vinden in onderstaande video’s.

Naomi
Naomi is bezig met het organiseren van een modellen dag, een beauty dag, de armbandjes en ze heeft een nieuwe camera om nog mooiere foto’s te kunnen maken

Joey
Joey geeft aan dat hij zijn tijd druk besteed aan Utopia Ink

Nicole & Gabriëlle
Nicole is bezig met het cordwood huisje en heeft contact met het veteraneninstituut. Gabriëlle is druk met het Utopia magazine en wil roti-avonden gaan organiseren.

Patrick & Ivan
Ivan is druk met de nieuwe gym. Ook is hij druk met het huisje van Colinda en de nieuwe website. Verder is Ivan nog van plan trainingen in Cross fit te geven en heeft met Mark al een aantal lessen gevolgd van cross fit instructeur Ferry.

Patrick heeft zes krukjes klaar en die kunnen de verkoop in. Ook is Patrick druk met de vormgeving van het magazine wat over Utopia gaat. Dit doet hij samen met Gabriëlle

Chris & Gaby
Chris is druk in de tuin bezig en de tuin aanvegen. Ook geeft Chris aan dat de kaartjes voor zijn verjaardagsfeest uitverkocht zijn.

Gaby heeft wat minder nieuws te melden. Het evenement van morgen gaat niet door. Er zijn te weinig aanmeldingen voor de voorstelling van een gospel koor. Wel gaat ze binnenkort danslessen geven en zal snel op de website verschijnen om kaarten te kopen. Joey heeft een kritische blik op Gaby. Zo komt hij even terug op het gospel evenement. 30 instanties benaderen is te weinig, volgende keer kan ze beter hulp vragen om evenementen succesvol te maken.

Bjorn
Bjorn is met verschillende projecten bezig. Zo vertelt hij dat de  promo filmpjes goed gaan op het internet wat positief is te noemen. Ivan merkt op dat Bjorn wel meerdere filmpjes kan maken om evenementen en producten te promoten. Bjorn is ook bezig om een motor-tour in Utopia langs te laten komen. Ook wil Bjorn een bar aan het zwembad maken.

Colinda
Zij vertelt dat 28 februari weer een darttoernooi plaats zal vinden in Utopia. Ook wil ze op zaterdag een lunch gaan organiseren, dit betekent dat de horeca keuken niet meer gebruikt mag worden voor privé gebruik. Ook komt er een zangcoach voor Bjorn want Colinda vindt dat Bjorn een mooie stem heeft en daar wat mee moet doen.

Giorgio & LauraB
De Live in de Loods evenementen worden voor het rest van jaar ingepland. De kippen mogen ook weer naar buiten en doordat er niet regelmatig wordt geraapt leggen ze ook minder. LauraB is heel blij met haar tatoeage, ze is wezen schilderen en heeft gitaarles geregeld. Er komt een huiskamerconcert met een Australische singer/songwriter. Kaarten zijn nu beschikbaar op de website.

Laura & Wilco
Laura is druk met de B&B en volgende week komen haar nieuwe sweaters binnen. Ook wil ze een kinderdisco organiseren. Wilco deelt mede dat morgen om 9:00 er dakramen in de loods geplaatst gaan worden. Ook is er een pooltafel neer gezet in de oude gym en is Wilco bezig met een kantoor unit. Daar wil hij een cafetaria van maken, hopelijk staat deze er volgende week al.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 10 reacties op dit artikel
 1. Helmie at 13:23

  Meer en meer komt de echte Colinda naar boven!! In het weekend niet koken want dat doet ze thuis ook niet… Met een plank hout in de nek slaan doet ze thuis ook al!!!!! Wat de fuck wat voor wijf is zij eigenlijk???? Een moeder die haar kids ook heeft mishandeld????

 2. Mjo at 13:00

  Idd. Er wordt een vies spelletje gespeeld.

  Sorry, maar daar ben ik ook weer. Maar ik vertrouw die Mark en Wilco echt niet.
  Vooral die Mark, hij beheert in zijn eentje de kas. Zonder dat iemand er controle op uitvoert. Wil niemand beschuldigen, maar het is wel erg gemakkelijk om bepaalde “niet kunnen dingen” te doen. Ik heb dat al eens gezegd. Geen kascontrole, dat kan gewoon echt niet.

  Wat @anneke zegt, vraag ik mij ook af. Hoe kun je zomaar een cafetaria beginnen. Maar te gelijker tijd vermoed ik, dat dit het geld is wat Mark heeft gekregen, destijds toen hij besloten heeft om te blijven in Utopia. Toen heeft toch iedereen een geldbedrag gekregen. Maar volgens mij is het ook weer te weinig om een cafetaria fatsoenlijk op te starten. Raadsel raadsel blijft het dus.

  Wat betreft dat geklep om Patrick er uit te stemmen, dat vind ook ik niet kunnen. Bah.
  Maar dat is in het verleden al vaker gebeurd. Vooral door diegene die zelf het vermoeden hebben, om weggestemd te worden. Proberen hun plekje te verzekeren om bij anderen steun te vinden. Wilco en Mark voorop, vooral Wilco heeft er belang bij om Patrick te laten vertrekken en Mark is een meeloper.

 3. lena at 23:06

  Moet niet kunnen maar gebeurd wel. Wordt een spannende stemronde. Ik denk zelf dat chris collinda patrick en ivan op de stoel komen. En dan hoop ik dat collinda vertrekt.

  • Helmie at 14:38

   Ik hoop ook dat die mossel lassie [collie] als 1ste vertrekt maar onderschat die LauraB niet aub… De Flower Pouwer hippie niet met haar kaarsjes en kussentjes niet!!! Mijn god zeg…….Eruit met die hippie en onruststookster!!!

 4. David Brigham at 22:59

  Laat me raden, Thom, je komt zeker uit de Randstad? 😛 😛
  “Snoeien doet groeien” geldt voor planten, niet voor kippen – kippen leggen niet minder als er niet geraapt wordt, er gaan wel meer eieren stuk/worden aangevreten door kippen en ratten. Tenzij de kippen gaan broeden (dan stoppen ze als ze een bepaald quotum hebben), maar als die eieren er zó lang liggen dan zou ik niet graag een eitje kopen daar.

 5. David Brigham at 22:53

  Wat een overdaad aan fraaie plannen zo opeens! Niet gek voor een stel roddelende bankhangers en vozende uitslapers…. of is het waarschijnlijker dat een zekere Redactie dat allemaal geregeld en ingefluisterd heeft om het geschonden imago van de bewoners wat op te vijzelen? ;)) Niets is immers wat het lijkt..

 6. anneke at 20:01

  Jjullie zullen wel denken daar is ze weer zeuren over geld waar doen ze het van maar ik vraag me ook af kan je zomaar een cafeteria beginnen
  Zit nu even te kijken maar ze zijn aan het af spreken om Patrick eruit te stemmen moet toch niet mogen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *