Patrick slaapt voortaan in de schuur

Patrick slaapt voortaan in de schuur

Patrick heeft vanmiddag bezoek gehad van een boeddhistische monnik. Hij heeft hier nieuwe inzichten gekregen want de timmerman besluit voortaan in de schuur te gaan slapen. Gio gaat dan ook het gesprek met hem aan en is benieuwd waarom Patrick voor deze keuze gekozen heeft.

Zo werkt het toch? Als je gaat scheiden, dan ga je weg. Dus ga ik hier wonen. Why not? zegt Patrick. Gio antwoordt top  toch? Terwijl Patrick zijn slaapzak en bed installeert begint hij verder uit te leggen. Toen Col het definitief uitmaakte had ik echt zoiets van: sorry meid, hier kan ik helemaal niets mee. Ik steek even helemaal geen energie in jou. Mijn gebroken hart slurpt al genoeg energie. Maar ik ben nu op het punt van: wat van mij is, is van mij. Wat van haar is, is van haar. Het is goed zo. Het is echt goed zo. Wie ben ik om daarover te oordelen. Als zij denken dat ze gelukkig worden. Let’s do it.

Ook heeft hij goed geluisterd naar de monnik, zijn wijze woorden hebben indruk op hem gemaakt. De monnik vertelde dat Patrick eerst naar zichzelf moet kijken en dan pas naar een ander. Geluk zit in jezelf en niet in een ander. Een ander kan je niet gelukkig maken. Als je zelf niet gelukkig bent… Gio luistert netjes naar het verhaal wat Patrick te vertellen heeft. Het is boeddhistisch he reageert hij kort maar krachtig. Zou Patrick nu innerlijke rust gevonden hebben?

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 17    Gemiddelde: 2.9/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 7 reacties op dit artikel
 1. ruud at 17:12

  Die Collinda denkt alleen maar aan haar jeukendeMuts heel haar mens is het gewoon.
  Patrick is niet verkeerd hoor.. hij is een goeie kerel.

 2. fred at 10:38

  innerlijke rust gevonden ?

  Dat lees ik net… laten we bidden dat hier een schip aan vast zit.

  Wat een wereld, pfffffff

  Grfz
  De buurman van utopia
  F

 3. anna at 05:40

  Er is maar één boosdoener en dat is Niet Patrick ze heeft met gevoelens gespeeld en daar is ze nog mee bezig,Patrick heeft een wijs besluit genomen!En dat ze er slecht uit ziet en nu nog heeft ze te danken aan de drank…Helemaal met Linda hij is niet zo slecht hij is gesard door Wilco iedere minuut van de dag en nu nog, hij geeft niets om haar heeft hij geroepen….Lena heeft ook een punt medium????ze liegt.Kom ik op de eerste reactie ze zoch Patrack zelf altijd op tot in de stal toe dus hoezo Patrick slecht?

 4. Tony at 02:43

  Volgens mij heeft die Patrick elke dag last van zijn bolletje ! Wat een dwaas zeg !
  En Colinda kan beter in een huisje gaan wonen met rode lampjes.
  Naomi en Gaby zijn zo lui als de pest, de beide Laura’s roddelen de hele dag door…Mark is een rat…Wilco l*lt ook achter iedermans rug…wat een leip stelletje zeg….

 5. Rina at 00:40

  Ik denk dat jullie niet goed hebben gekeken toen Collinda nog met Patrick omging.
  Dat hij haar om de dag voor alles en nog wat uitmaakte, ze ging er steeds slechter uit zien.
  En niemand kon met hem opschieten, hij doet nog heel raar die man heeft een psy. probleem.
  Hij wil van alles hebben dure dingen en hij doet nergens wat mee.
  Ik ril van hem.

 6. Linda at 23:12

  Patrick is niet verkeerd hoor.. hij is een goeie kerel.. alleen hij is met de verkeerde personen om gegaan zoals Colinda en de kabouter Wilco die hem het leven zuur hebben gemaakt. en het slechte in hem na boven hebben gehaald.. maar wacht maar af hij heeft het hart op de goede plaats .. als je een paar weken verder bent dan heeft hij zijn innerlijke rust echt gevonden en dan is hij echt wel oke.!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *