Bezoek van de dokter.

Bezoek van de dokter.

De dokter komt op bezoek en kijkt naar Mark, Gabriëlle, Ivan en LauraB. Ondertussen vraagt Tineke ook nog wat aan de dokter.

Allereerst zit de dokter bij Mark, hij heeft veel last van zijn hand, de dokter kijkt naar zijn hand en Mark verteld als hij een bepaalde beweging maakt dat hij er veel last van heeft. Ook een bepaalde houding van zijn vingers gaat het pijn doen en hij zegt tegen de dokter dat hij benieuwd is wat er aan de hand is. De dokter vroeg of dit tijdens het sporten is gebeurd, Mark antwoorde “Ja”. De dokter voelt aan zijn hand en constateert dat hij warm en dik is, hij doet een aantal handelingen en vraagt of het pijnlijk is, op het moment de dokter dit vroeg ging er een scheut van pijn door Mark heen en de dokter zei, ja ik zie het aan je. Het is een overbelasting, ’s morgens gaat het wel zeker, maar nu is het vervelend. De eindconclusie is dat het een ontsteking is veroorzaakt door overbelasting, zijn diagnose is koelen en ontstekingsremmende middelen nemen, zoals diclofenac.

Dokter Mark

Na Mark ging de dokter naar LauraB en vroeg aan haar hoe het met haar ging. Laura verteld het ging goed tot gisterenavond, ik heb weer heel veel last van mijn nek en mijn oog die weer de andere kant op gaat. De dokter komt dichterbij en gaat aan de nek van LauraB voelen, het is sinds gisterenavond zei LauraB nog even snel. Het stijgt naar mijn hoofd en dan is het licht heel erg scherp en de muziek te hard, ook krijg ik last van mijn schouderbladen. De dokter zegt dat ze eigenlijk op bed moet gaan liggen en een deken over haar hoofd moet trekken, eigenlijk een beetje rust. Hij zegt, ach, doe er een sjaal om heen, dat trekt wel weg met een pijnstilletje. neem paracetamol en dan twee tegelijk, en als het niet gaat laat je het mij weten.

Dokter LauraB

Vervolgens gaat de dokter Gabriëlle zoeken, want zij had pijn haar knie. Nadat  hij haar gevonden heeft adviseert hij haar dat het beste is om even op haar bed te gaan liggen. Gabriëlle zegt zelf al dat ze waarschijnlijk last heeft van blessures maar het meeste van mijn knie, ik weet niet wat er precies aan de hand is maar zoals vandaag heb ik er geen last van maar heel vaak klapt hij naar achteren. Er is iets aan de hand, maar ik weet niet wat. Ik heb een knieband gehad om te kunnen sporten, maar het ondersteunt me ook niet super. Ik denk zelf dat het is overbelast, maar ik ben ook 15 kilo afgevallen dus het zou ook daar aan kunnen liggen. De dokter vraagt enkele zaken zoals vanaf wanneer had je er last van en wanneer doet het pijn. Later heeft Gabriëlle haar broekspijp wat omhoog gerold zodat de dokter aan haar knie kon voelen, hij draait haar knie heen en weer en knijpt in de knieschijf en vraagt aan Gabriëlle waar het zit en wanneer het pijn gaat doen. De dokter verteld haar dat ook deze knie overbelast is en dat fietsen niet echt een voordeel is voor de pijn van haar knie, want tijdens het fietsen trek je aan je pezen en die zijn wat overbelast bij jou, dus dat fietsen zal ze je even moeten laten. Hierbij is ook de diagnose om te koelen en ontstekingsremmende middelen nemen. Gabriëlle vraagt aan de dokter of hij het allemaal even wilt opschrijven, want als ik dit moet gaan vertellen aan mijn trainer, dan weet ik niet of hij mij geloofd, dan denkt hij dat ik onder het sporten vandaan kan komen. De dokter schrijft een briefje ten tevredenheid van Gabriëlle.

Dokter Gabriëlle

Na bezoek van Gabriëlle gaat hij naar Ivan, deze schijnt last te hebben van zijn oor. Ivan zegt tegen de dokter, je hebt het er maar druk bij met al die aanstellers. De dokter vraagt aan Ivan welke klachten hij aan zijn oor heeft, Ivan zegt dat hij last heeft van af en toe heftige steken. In de tussentijd kijkt de dokter in zijn oor en vraagt aan Ivan of hij verkouden is, maar dat is niet het geval. De dokter heeft het gezien en zegt tegen Ivan dat hij wat vocht achter zijn trommelvlies heeft, maar verder niet is ontstoken. We doen er verder niets mee, als je er last van hebt neem een pijnstiller, dat is alles. Ivan zegt, super. Dan laat Ivan zijn hand zien en waarschijnlijk zit daar een wratje en hij vraagt aan de dokter om die er uit te snijden, maar daar begint de dokter niet aan.

Dokter Ivan

Tussen de bezoeken door van de mensen hierboven, vroeg Tineke ook nog wat aan de dokter, ze zegt, nou je toch hier ben, uhhh… ik leef alleen op jam, hagelslag en pindakaas. De dokter zegt niet veel, maar laat merken dat dit niet een ideale voedingspatroon is. Tineke vraagt aan de dokter om dit door te geven aan diegene die de boodschappen doet, want hier kan ik niet op leven. De dokter antwoorde dat ze dit zelf moet doen en dat hij daar niet de juiste persoon daarvoor is. Tineke zegt dat ze dit al enkele malen heeft doorgegeven, maar ze willen niet luisteren. De dokter vertelde wederom dat hij daar geen invloed op heeft. Tineke geeft aan dat ze om kaas gevraagd heeft en om vleeswaren, maar die krijgt ze gewoonweg niet. Tot slot zegt de dokter toch weer dat ze dit zelf moet regelen.

Dokter Tineke

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 15    Gemiddelde: 4.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 7 reacties op dit artikel
 1. anneke at 18:47

  Je zal eerder denken dat Laura iets aan der stem zal hebben ze moet rust nemen nog meer maar pijn in de nek kan behoorlijk zeer doen met een paar oefeningen kan ook zittend gaat het wel goed komen
  Even over het eten er zijn gezinnen die zelfs nog minder hebben en die gaan ook niet naar een dokter en zeggen dokter we hebben hier te weinweinig eten kan je maken dat er meer eten komt en bij Tineke is het zo ik druk hier en daar doet het pijn
  En het groepje doeners wordt kleiner als ze ziek zijn

 2. adriana46 at 17:49

  Pfff wat een drammer die Tineke. Het is een obsessie voor haar aan het worden.
  Ome dokter dan maar de kastanjes voor haar uit het vuur halen. Zielig gedrag!
  Kort antwoord Tineke, je leeft in de gemeenschap Utopia. Daar is beslist te bezuinigen
  op de uitgaven aan voedsel. Dus je past je aan. Je overleeft het echt wel. En als je bang
  bent voor je suiker: droog brood eten, niets mis mee. Of snijd je fruit als broodbeleg.

  Creatief zijn. En Tineke, je zeurt teveel. Eerst iedereen commanderen, dan ziek en nu weer dit als punt……. ik word er moe van!

 3. bart at 17:32

  Is zij er niet in gezet door J d M.
  Om het een beetje op te fleuren.
  Als zij eruit is is het een doooie boel.
  Volgens mij zijn het allemaal acteurs.
  En is het allemaal opgezet .

 4. Marjolein at 17:00

  Die Tineke mankeert niets, en nu probeert ze aandacht te vragen voor het eten. lekker rondbazuinen dat ze suiker heeft, ja, dan moet je vlees, en kaas eten. Ze eet alleen maar, drinkt wijn, moppert echt overal over. Zoekt feedback bij Wilco en Colie, terwijl die haar totaal niet series nemen.
  De vrouw wil gewoon op TV, en verder niets. Was een goede zet, o binnen te komen met plumeau, maar ze is hem nu al kwijt. Ach, hadden ze maar Danny gekozen, die had er misschien meer van gemaakt.
  Wat een stel daar! Wordt nooit meer wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *