Bjorn in tranen tijdens gesprek met LauraB

Bjorn in tranen tijdens gesprek met LauraB

Het is vandaag de dag van de gesprekjes, verschillende bewoners hebben gesprekken met elkaar. Zo ook LauraB, ze nam Bjorn even apart in het zonnetje op de schommelstoel.

LauraB ziet aan het gedrag van Bjorn dat hij mensen wantrouwt en is benieuwd waar dit vandaan komt. Bjorn antwoordt dat hij vroeger gigantisch gepest is op de basisschool. Elke keer als je wordt bedonderd of in de maling genomen wordt raak je teleurgesteld in mensen. Zoiets gaat dan in de loop der tijd vanzelf. LauraB had dat antwoord niet verwachten probeert wat moed in te spreken. Ik sta niet in jouw schoenen, maar als je doet wat je kan doen en als je bent, wie je bent en je kan wat je wil… Dan maakt het niet uit wat anderen van je vinden. Als je een ander geen kwaad doet, moet je doen wat je wil. De heuse rol als motivator komt weer naar boven bij de dame. Dit deed ze eerder al bij Gaby, die er wel wat van opgestoken heeft. Bjorn zelf zit inmiddels te huilen. LauraB kan dat wel waarderen en weet nu ook gelijk een stukje meer over haar medebewoner. Bjorn waardeert de woorden van LauraB heel erg. Wel weet hij dat hij zichzelf is en zich ook zo zal blijven gedragen. Wellicht zou Bjorn iets met pesten kunnen gaan doen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 30    Gemiddelde: 3.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *