Een opdringerig Pasen

Een opdringerig Pasen

Een opdringerig Pasen. Zowel Laura, Ivan en LauraB worden niet vrolijk van Gaby’s wensen omtrent Pasen. Om aan de wensen van Gaby tegemoet te komen, is tijdens het centraal van gisteren besloten, dat er op eerste Paasdag, niets voor de B.V. op de planning staat. Er zouden mensen komen met schrootafval maar die afspraak is verplaatst naar de tweede Paasdag. Zo kunnen de Utopianen de eerste Paasdag als één grote familie gezamenlijk vieren. En toch zit het de beide Laura’s nog niet helemaal lekker. Ze denken namelijk dat Gaby eigenlijk helemaal niet weet wat er precies met Pasen wordt gevierd. Ze gaan hierover in gesprek met Ivan en vragen hem hoe hij over de situatie denkt zo als Moslim zijnde. Ivan geeft aan dit een delicate kwestie te vinden. Ivan zegt dat hij er persoonlijk veel moeite mee heeft. Daarom probeert Ivan er niet zoveel over te zeggen. Volgens hem zie je vaak dat mensen hun visie of hun geloof aan anderen op willen dringen. Dat is niet wat het geloof is, het moet uit je hart komen. Volgens Ivan zou Gaby gewoon haar ding moeten doen. Ze zou de bijbel moeten lezen. Geïnteresseerden komen dan vanzelf naar je toe en dan ook kun je ze erbij betrekken. Afgelopen zomer was tijdens onze Ramadan het WK feest. Als ik daar moeilijk over gedaan zou hebben was dat toch ook te gek voor woorden geweest!

Wijze woorden van Ivan, wat vinden jullie van Gaby’s wens: geen activiteiten op Paaszondag in Utopia?
Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 30    Gemiddelde: 3.5/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 17 reacties op dit artikel
 1. Tony at 09:00

  Kijk, die Gaby voegt weinig toe, maar een beetje rekening met elkaar houden is toch niet zo moeilijk.
  Maar er zijn er altijd die overal maar over door lopen te zeuren…en die voegen dus ook weinig aan Utopia toe !!

 2. H.C.M. Steur at 23:37

  Hoi, er is nogal wat onduidelijkheid over en rond Pasen. Misschien is het een idee om als uitzondering en als groep een keer een TV neer te zetten en samen naar De Passion te kijken. (Witte) donderdagavond. Kijk in een bode, er zijn deze dagen vele programma, s die duidelijk maken wat er met Pasen aan de hand is

 3. Angelika at 18:53

  Gaby moet echt opnieuw de bijbel gaan lezen haar hele verhaal klopt telkens niks van. Een schande voor gelovige.

 4. ah at 13:35

  Pasen is voor alle mensen bedoelt.Gelovige of niet, moslim, enz. Het betekent dat je niet bang hoeft te zijn voor de dood. Je lichaam sterft maar je ziel leeft verder in de hemel (of in de hel). Lees het nieuwe testament het evangelie ven Mattheüs.

   • Mjo at 10:59

    @Anneke g, die Gaby wilt laten komen, heeft te maken met het Paasfeest. Als ik het goed begrepen heb, gaat die persoon een lezing over het Paasfeest houden.

    Maar goed even terug naar de aflevering van gisterenavond 1 april. Wederom vertelde Gaby het verkeerde over wat het Paasfeest inhoudt. Ik ben geen echte fan van de Laura’s, maar het is goed dat beiden nu eens op internet nagekeken hebben wat het Paasfeest nou precies inhoudt en Gaby daar ook mee geconfronteerd hebben. Wat het begint zo langzamerhand behoorlijk irritant te worden met de verhalen van Gaby. Ik gun eenieder zijn of haar geloof en respecteer dat ook, maar zoals Gaby hierin staat stoort mij mateloos. Ook hoe ze deze confrontatie met de Laura’s later tegen Tineke aan het vertellen was. Sorry maar heeft Gaby nou echt niet in de gaten dat het niet juist is wat ze vertelt.

 5. E.van Zwet at 09:20

  Pasen is van oorsprong een Heidens feest waarbij de terugkeer van de lente gevierd werd.Later werd er een Christelijk stempel op gedrukt

 6. Ladybug at 04:05

  Ze moeten niet achteraf gaan zeuren! Ze hebben van te voren volop de gelegenheid gehad om te zeggen wat ze er van vinden en hebben zich door de jank bui laten overrompelen.
  Dat heeft Gaby de leugenaarster fijn van Naomi afgekeken. Die jankt ook als ze haar zin niet krijgt.
  Nu krijgt Gaby veel te veel ruimte om alles onder het mom van haar geloof aan de groep op te dringen.
  Let op mijn woorden, dit gaat nog een heel vervelende toestand worden.

 7. Ina at 23:03

  In wat voor wereld zouden we leven als iedereen met Pasen geen activiteit of werk zou mogen verrichten.
  Als Gaby niets uit geloofsovertuiging niets uitvoert op 1ste Paasdag moet ze dat niet aan anderen opdringen om haar te volgen. Ze weet niet eens de betekenis van Pasen. Dan worden de bewoners de volgelingen van Gaby en dat mag nooit de bedoeling zijn, alhoewel Gaby dat heel erg graag zou willen.
  Beste Gaby. Pasen betekend overigens de opstanding van Jezus. In één van de uitzendingen kon je namelijk geen antwoord geven op de vraag wat Pasen betekend. Droom maar lekker door in je waanwereld. Je bent een ergernis voor de gelovige mens.

  • anneke at 23:56

   Hoe doe je dat dan met mensen die werken in de verpleging of wat dan ook mag dat ook niet van haar.
   Ik vind haar wel verveelend je kan iemand niet opdringen met haar geloof .
   Volgens mij doen ze al niks op zondag en nu wil zij nog verbieden dat er iemand binnen komt ,moet niet gekker worden dat zij dat alleen beslist

   • Helmie at 11:42

    Klopt Anneke, heb jaren in de zorg gewerkt het is nu eenmaal 24/7 werken…. Met de feestdagen gaat alles gewoon door..

   • Therese at 19:31

    Hallo allemaal , Ik
    ben van huis uit katholiek op gevoed maar geloof nu alleen wat ik zie .
    Ze moeten die gelovige gaby eens vragen naar Witte Donderdag ik zou wel eens willen weten of ze weet wat die dag in houd en betekend , er staat nergens dat je dan niets mag doen ,je mag gewoon werken ,je mag gewoon visite ontvangen met Pasen zoals zij het zegt is ze in mijn goed gestoord en niet zo;n beetje ook .
    Ze verteld het elke keer anders ik lig in een deuk als ik haar over goede vrijdag en pasen hoor praten.
    Wat zou ze dan voor een antwoord hebben op Hemelvaart en Pinksteren, ben nu al benieuwd en ik heb ECHT Godsdienst gehad op school .

    • jopie van Rijen at 14:25

     wat heb ik me weer geergerd aan die gaby ,,,
     als je geen antwoord kunt geven ,,en moet zoeken en gissen
     dan weet je volgens mij ,,echt niet waar je het over hebt ,
     en fantaseer je je eigen als gelovig ,, hou toch op ,,
     en zogauw je op het matje word geroepen of je krijgt tegenspraak ,,dan vloeien de tranen ,
     wat wil jij nu ,,,, word eens volwassen ,, en ben tenminste eerlijk ,,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *