Het breekmoment van Tineke

Het breekmoment van Tineke

Gisteren avond had Tineke het even lastig, ze had een breekmoment. Maar gelukkig was Colinda er om haar te troosten. Al snel wordt duidelijk wat haar dwars zit.

Je went er wel aan zegt Colinda troostend tegen huilende Tineke. Ja weet ik antwoordt Tineke en Colinda zegt dat ze hun kinderen niet meer ziet. Ik mis het contact antwoordt Tineke. Ja zegt Colinda normaal gesproken pak je de telefoon. Dan bel je of app je even. Even een bevestiging. Tineke zegt ook wel te weten dat ze niet elke dag contact kan hebben, maar ’s avonds in bed ging ik altijd op FB (Facebook) weet je. Maar je weet ook waarom je hier in bent gegaan benadrukt Colinda. Ja ik wil ook heel veel dingen voor mijzelf hier doen antwoordt Tineke. Maar ik heb er nu ook heel veel moeite mee. Ik lig gewoon in bed te huilen ’s avonds. Colinda grapt dat ze maar jankers zijn, het is een eenzame staat hier. Je kunt hier niet alles benoemen en zeker op het begin niet. Tineke zegt er morgen wel weer te zijn maar het contact mist ze gewoon heel erg. Jij bent ook een denker aldus Colinda, dat heb ik ook heel erg. Colinda vertelt dat ze dan denkt aan het feit of ze wel een goede moeder is. Maar ook niet weg kan o dat ze dan het geleende geld van de borg kwijt is. Tineke heeft dat ook  en Colinda besluit haar even een knuffel te geven. Je kunt ook vragen hoe het met ze is aldus Colinda doelend op waarschijnlijk de zender kamer. Ik heb daar vaak genoeg gestaan. Ik kan niet weg antwoordt Tineke, maar anders had ik het gedaan. Het kan niet! Nee het kan niet antwoordt Colinda, iedereen maakt dat moment mee. Anders zou het hier een draaideur geweest zijn. Je trekt je er wel doorheen, het is een momentopname. Niet veel later volgt er een gezellig gesprek en bespreken de dames van alles. Hopelijk heeft Tineke er vandaag minder last van!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 26    Gemiddelde: 3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 6 reacties op dit artikel
 1. coco at 17:35

  allemaal als kippen zonder kop achter Weirdo Wilco aan …. het lijkt wel of ze allemaal suf gepikt zijn . er zit ook werkelijk niks meer in die mensen

 2. anneke at 15:11

  Ze wist toch waar ze aan begon met het gekke stelletje ongeregeld dat ze daar geld voor heeft geleend je had beter dat geld voor een bezoek aan der kinderen kunnen besteden
  Ze is zo gek van Wilco dat ze hem overal in volgens zonder nadenken en om in de groep te komen en te blijven doet ze alles

  • adriana46 at 18:10

   Marja, ik zou ook geld kunnen lenen om in Utopia te gaan wonen. 1 maandje of zo: December eruit pikken, dat je puur voor je zelfontwikkeling (dat is het zeker ook) een maand binnen de poorten gaat. Zoals Colinda zegt: “het is een eenzame staat hier”, dat klopt. Dat besef ik. Ik gaf al eens eerder aan in mijn reacties dat ik best wel even, dus duidelijk even (dus December) dan mag je eruit (einde Utopia jaar)…. met 2500 Euro als Talpa/JdM dit wederom doet in 2015. Dan kan ik meteen met dat geld de lening terug betalen. Of ik slacht een oud spaarvarken. Ergens heb ik nog wel geld.
   Dus sta niet verbaasd als ik ineens binnen de poort sta. het daagt mij uit en tot nu toe ben ik in mijn leven iedere uitdaging aan gegaan.

   Ik laat het jullie dan hier op de site wel eerlijkheidshalve weten dat ik een insider van Utopia wordt. Leuk met de feestdagen daar 🙂

 3. coco at 09:52

  ja ja dat begint al goed ..Tineke die het niet trekt ….ze is net binnen de poort , ik zei het gelijk al ( die gaat het niet redden ) ze krijgen daar nog veel mee te stellen
  dansend de poort binnen komen en nu in kakken …. allemaal flinkdoenerij

  • adriana46 at 18:12

   lol Coco inderdaad een slap karakter…. ze had beter na moeten denken, pech. Voor Tineke een leermoment. Blijkt wederom: je bent nooit te oud om te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *