Het centraal van 16 maart

Het centraal van 16 maart

Tijd voor het centraal, alle bewoners zitten er weer klaar voor. Hoe moet het nu met de slaapplek van Chris en Le Luifel? Ook lees je andere besproken punten op een rijtje terug. Ook kun je het centraal nog eens terug kijken per video.

opening centraal
Mark opent het centraal met de financiële situatie. Er is een onverwachte waterrekening van 1.500,- euro.

Le Luifel
Le Luifel is een groot succes gebleken, maar de veiligheid van de frietkraam is niet meer in orde. Wilco en Mark vragen aan de groep om mee te denken over een oplossing. De heren willen niet zomaar Chris zijn huis afpakken, maar op deze manier willen ze niet verder. Chris stelt voor om de horecahoek uit te breiden en dat de mannen investeren in nieuwe spullen voor de huidige kraam. Mark maakt uiteindelijk een einde aan de discussie en komt met een paar opties: een nieuwe frietkraam of zelf één (ver)bouwen. Hier komt hij samen met Wilco op terug in het volgende centraal.

B & B
De B&B van Laura wordt constant verplaatst. Wanneer het cordwood huis klaar is kan de B&B daarheen, maar dit kan zomaar nog een maand duren. Tot die tijd wil Laura dat de B&B gewoon blijft waar hij nu is.

Taakverdeling evenementen
Laura was niet blij met de taakverdeling tijdens het evenement met Ruth Jacott. Het is haar opgevallen dat niet iedereen zich aan zijn of haar taak heeft gehouden. De communicatie hierover verliep niet goed en ook Joey is het hiermee eens. In het vervolg moet iedereen beter communiceren en niet opeens van taak veranderen.

60’s & 70’s party
Chris stelt voor om een vaste plek in te richten voor alle spullen die gebruikt worden op evenementen. Op deze manier raakt er niks kwijt en weet iedereen waar alles ligt.

De markt
Ivan heeft een aantal speciale kramen geregeld voor de markt. Naast een klompenmaker en een mandenmaker komt er ook een glasbewerker. Bjorn wil zich op de kinderen gaan richten met onder andere schmink en een suikerspinnenkraampje. Ivan complimenteert Bjorn over de samenwerking van de afgelopen week. Hij merkt dat de communicatie nu al een stuk beter gaat tussen hem en Giorgio.

Karaoke
LauraB stelt voor om de karaoke een week op te schuiven zodat de groep zich beter kan voorbereiden op de aanstaande evenementen.

Afsluiting centraal
De bewoners waren van plan om het centraal dit keer te beperken tot een half uur. De teller is blijven steken op 45 minuten minuten, volgende keer beter!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 14    Gemiddelde: 4.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
 1. anneke at 19:08

  Laura moet volhouden dat zij in het hok van Patrick de B&B wil hebben en houden ze moet der eigen niet laten weg jagen door die 2 mannen nog even en dan is alles van Wilco omdat hij het gebouwd heeft
  Slaapt hij nog de in aan bouw hok van Colinda hij wil ook lekker slapen waarom de rest niet
  Maar ik zie nog dat de mannen hun zin krijgen dat de patattent ergens gaat staan als hun maar staan waar ze iemand mee kunnen pesten
  Ze hebben niet goed gekeken bij de aan koop van dat ding en daar moet de mede bewoners het maar mee doen

 2. bart at 17:59

  Wat een flapdrollen zeg die Wilco de grote ( baas) en zijn meelopertje Marc.
  Ze zouden Chris er wel even uit gooien.
  Ze lopen nu met hun staart tussen hun benen….zijn zeker bang dat zij er bij de volgende stemming eruit gaan…
  Ze hebben gepeild bij sommige en zien dat niemand hun steunt…..Wat een zielege mannetjes.
  En dan nog over colinda zeuren naar wel naast haar liggen en gebruiken.

  Wat zielig………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *