Het centraal van 8 maart in Utopia

Het centraal van 8 maart in Utopia

Tijd om weer even centraal te gaan na een leuke, maar ook hectische Utopia markt. Ook is de balans op gemaakt en worden er andere zaken besproken. Zodra er filmpjes beschikbaar zijn zullen we deze uiteraard toevoegen in dit bericht zodat je alles nog eens terug kunt bekijken.

LauraB wil een evenement organiseren
LauraB wil opnieuw een Latin avond organiseren, zo start ze het centraal. Ze wil dit samen met Mark doen, ondertussen wachten de andere bewoners ongeduldig totdat Ivan klaar is. Hij is een plannetje aan het uitvoeren in de keuken.

De cijfers, goed nieuws!
Het wachten duurt erg lang dus presenteert Mark de cijfers van vandaag. De opbrengsten zijn als volgt: € 320,- pittenspel, € 423,- rondleidingen € 210,- readings Colinda, € 1069,- Le Luifel, € 1341,- merchandise. € 1330,- So Laura, € 877,50 bar, € 280,- foto’s Naomi, €367,50 pannenkoeken en nog € 30,- aan toegangsgeld. Totaal is er 6248 euro opgehaald, dat wil zeggen dat wij op dit moment weer richting het nulpunt gaan. We staan nog 377 euro in de min roept Mark enthousiast

Kritiek over organisatie Utopia markt
We kunnen wel doen alsof alles perfect is gegaan, maar er zijn echt wel wat verbeterpunten zegt kritische LauraB. Meerdere bewoners hebben geklaagd over de organisatie, dus dit kunnen ze beter bespreken. Ivan snapt niet waarom er stands op het terrein waren die niet gebruikt werden. Ook snapt hij niet waarom de druk vandaag zo hoog lag bij de bewoners. Tijdens geen enkele markt heb ik zo hard moeten lopen als vandaag. Ik heb twee keer mijn sokken moeten veranderen. Terwijl er drie runners zijn. De extra stands is een deel van de service volgens Gio. Omdat er een keer is voorgekomen dat er een stand te weinig is geweest levert hij extra stands voor dezelfde prijs. We betalen een vast bedrag. LauraB neemt het op voor Gaby, die vandaag runner was. Ze heeft niet altijd in de gaten waar er hulp nodig is, maar als haar iets gevraagd wordt dan doet ze dat meteen. Bjorn daarentegen heeft ze alleen maar zien kletsen. Daar heeft ze wel een paar opmerkingen over. Ook Joey heeft meerdere keren hulp van Ivan gehad. Hij vroeg meerdere malen of alles goed ging bij hem. Bjorn heeft hij vandaag niet gezien.

Bjorn in de verdediging
Bjorn gaat in de verdediging na het horen van alle kritiek.  Hij heeft alle bezoekers rechtstreeks en persoonlijk benaderd. En dat zorgde ervoor dat mensen meer gekocht hebben. Laura gelooft hem niet. Ik denk gewoon dat je een grote kletskous bent!” Volgens Laura is er ook geklaagd over mailtjes die niet worden beantwoord. Ook Joey heeft vier mensen gehoord die hebben geklaagd over niet beantwoorde mails. Bjorn zegt dat hij op alle mails heeft gereageerd. Joey vindt dat Ivan beter de markt kan organiseren, want vandaag hebben ze de slechtste markt ooit gehad.

Diversiteit?
Joey en Wilco zijn het er over eens dat het thema en daarbij de selectie van kramen  niet het belangrijkst is. Gio is bezig geweest om zo veel mogelijk diversiteit te brengen in de markt, maar dat is vandaag niet gelukt volgens velen. Gio zegt dat niemand hem iets heeft gevraagd of eerder feedback heeft gegeven.

Mensen beter in zetten
Ivan denkt dat mensen beter kunnen worden ingezet, een initiatiefnemer is verantwoordelijk om de kwaliteiten van de mensen te gebruiken! Bjorn zou de volgende keer meet groepswerk willen zien

Nieuw team?
Joey stelt voor om Ivan in de organisatie te zetten. Ivan wil graag een samenwerking aangaan. Bjorn blijft betrokken. Wat dus hopelijk gaat zorgen voor een nog betere organisatie.

Duurzaam of niet?
Wat willen we nou? vraagt Gio, hij vindt het maar onduidelijk. Het is tijd om een knoop door te hakken. Moeten ze nou duurzaam of commercieel? LauraB vindt dat het een combinatie van beide moet zijn. De bewoners maken een keuze. Het wordt geen duurzame markt, maar een Utopia markt. Deze zorgt voor een leuke belevenis. Een gemixte markt met duurzame kramen, maar ook een springkussen of iets dergelijks. En daarmee eindigt het lange centraal van 8 maart.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 20    Gemiddelde: 3.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. anneke g at 00:32

  Ze zitten maar op elkaar te katten maar als er op tv gezegd wordt iets over de markt kraam hoeders is het niet raar als ze weg blijven of niet meer komen
  Lees dat le luifel 1341.00 euro heeft opgebracht maar hoeveel hebben ze erin gestoken en dat is het zelfde met andere dingen leuk omdat te horen maar hoeveel erin gestopt wordt hoor je niet

 2. Dusss at 22:26

  Ivan is niet vrouwonvriendelijk. Zet een paar luie donders op hun plek. Of het nou vrouwen of mannen zijn. Als hij echt zo vrouwonvriendelijk was dan kom je niet op zo’n manier op voor gabrielle. Een paar mensen moesten op hun plek worden gezet. Of er nou een man of vrouw tussen zit maakt geen moer uit.

 3. Dusss at 22:23

  Duurzaam is het alleen nog maar omdat ze goed voor de dag willen komen. Het is allang commercieel maar niemand durft het toe te geven. Daardoor blijven ze erin hangen.

 4. Dusss at 22:19

  Een utopia gaat het niet worden. Binnen een utopia is iedereen aangewezen op zichzelf. 1. Het voedsel verkrijgen van buitenaf moet worden stopgezet en alles moet zelf verbouwd worden 2. Het nederlandse rechtsysteem is niet geldig hierbinnen. 3. Er moet bijv. eigen politiebureautje komen. 4. Niet de poort uit mogen bij medische mankementen. Dat moeten ze zelf behandelen. Desnoods door een eigen arts erin te zetten. 5. Geen contact met wie dan ook buiten de eigen gecreeerde utopia. 6. Het terrein moet ver buiten enige vorm van beschaving liggen (niet op een industrieterreintje waarbij op het utopiaterrein op sommige punten camouflagehekken zijn neergezet).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *