Joey en Colinda in gesprek over hun frustraties

Joey en Colinda in gesprek over hun frustraties

Dat het de laatste tijd niet zo goed tussen Joey en Colinda ging is wel duidelijk. Colinda vindt dat Joey zich overal mee moet bemoeien en ergert zich nogal aan haar medebewoner. Tijd om eens in gesprek te gaan en zodat alle frustraties de wereld uit geholpen kunnen worden…

Colinda zegt dat haar frustraties wellicht wel begonnen zijn bij haar huisje. Toen je Patrick er van af haalde, wat een goede beslissing was. Toen zei je dat je het oppakte wat je niet gedaan hebt. Daar ligt een teleurstelling. Joey antwoordt wel geholpen te helpen, en aan Ivan ook aangegeven dat ik te druk was. Colinda antwoordt dat ze dit met beide Laura’s besproken heeft. Je hebt de neiging om overal de vinger in de pap te houden. Wat heb ik verkeerd gedaan met betrekking tot de keuken? Absoluut niks antwoordt Joey en Colinda zegt dat het wel zo voelt. We hadden het over sparen en rantsoeneren, en toen dacht ik van hey lachen. Ik wilde zelfstandiger worden, en zag het als leermoment voor mij. Ik had nog tijd over na de tatoeages. Dat jij er niet helemaal gelukkig mee was om te doen zag ik wel. Maar niet omdat je slecht kan komen. Colinda antwoordt dat ze weet goed te kunnen koken. Maar ze was al bezig met de boel reorganiseren. Ik heb het gevoel gehad dat ik het niet af had mogen maken. Maar Colinda ziet er wel een groei in. Ik denk wel dat er daardoor wel frustraties omhoog kwamen. Ik pak dingen misschien te persoonlijk op en zie wel bepaalde dingen dat ik zoiets heb van ja… Zoals het nu gaat zie ik het geen lang leven hebben. Colinda wil graag een eigen budget om te koken. En Joey vindt het voorbarig wat ze zegt. Colinda wil graag anders gaan koken voor Tineke. En het hele systeem met die kisten aan de muur moet je niet willen. Het stelt niks voor! Er wordt nu wel meer verdeeld maar dat moet je niet lang vol willen houden. We moeten naar een volwassen groep toe! Moet je er dan tegen alles wat gebeurd aanschoppen vraagt Joey? Nee absoluut niet antwoordt Colinda, daarom ben ik naar je toe gekomen. Het lijkt net een kleuterschool. Ik denk dat we in centraal moeten, en om die kistjes van de muur af te halen. Joey snapt het probleem niet echt en heeft de laatste tijd het idee dat ze niet meer anders praat dan met een aantal mensen. Ik vond jou vorig jaar een ster, een gezellige Col. Had veel voor anderen over, zorgzaam en lekker bezig. Heeft af en toe de momentjes dat ze het niet meer trekt maar is snel weer over. Ik spreek je niet meer, en de enigste mening die je hebt is dezelfde als Wilco. Ik heb het idee alsof Col sinds januari een andere kant op is gegaan. Dat heb ik ook bij anderen, we zijn teampjes aan het vormen. Daar wil ik ook juist vanaf aldus Colinda. En Joey vraagt zich oprecht af waarom er dan een doeners groep georganiseerd wordt. Volgens Colinda is het een club om anderen mee te trekken. Niet om mensen uit te sluiten. Als je het over kinderachtig hebt dan is het dat aldus Joey. Je moet het met zijn allen doen. Dat doen we al vanaf januari antwoordt Colinda, er wordt niet mee geholpen. Wie staat er dan te bouwen? Die er niets aan doet. Volgens Colinda doet Joey te veel, alles wat er ondernomen wordt moet jou vinger in zitten. Maar ik dnek dat je jezelf overbelast en anderen geen kans meer geeft. Joey wil gewoon altijd helpen en hoopt dat niet iedereen het idee heeft dat ze in groepjes werken. Volgens Colinda moeten de mensen die te weinig doen meer gedaan worden. De twee lijken langzaamaan steeds meer naar elkaar toe te groeien. Colinda gaat met haar reading en wellness aan de slag, Wil gewoon Wilco laten en ondanks dat wij anders denken laat ik hem erin. Ik blijf bij mijn eigen mening. Het is geen relatie, een omgang die we hebben met elkaar. Hopelijk is alles nu weer uitgesproken. Hieronder kun je het lange gesprek nog eens terug kijken.

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 8    Gemiddelde: 4.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 13 reacties op dit artikel
 1. Sylvia at 00:15

  Het is wel zo, dat als je geen typefouten etc. maakt dat je boodschap beter gelezen en begrepen wordt. Al die fouten lijden nl. erg af. Dat is het punt! PC taal? Dat zou het zelfde moeten zijn als spreektaal… Dus ga er eens op letten, daar heb je in de samenleving ook wat aan. Als je goed nederlands schrijft. Je ziet het, je wordt er op afgerekend en dat zou bij je werkgevers etc. ook zo het geval kunnen zijn. Is een kleine moeite even na te kijken wat je getypt hebt, toch?? Neem het als een advies aan, het lijdt echt af als een stukje vol met fouten staat. Je komt er verder mee als je er aandacht aan schenkt. Goed bedoeld.

 2. Mieke at 19:08

  Joyce kijk eerst naar je eigen fouten, je bent blijkbaar nog zo’n bakvis dat je nog niet eens goed en zonder fouten kunt schrijven.

  • Sylvia at 20:36

   Ja Mieke, dat heb je goed gezien! Bijna geen woord zonder fouten en van de grammatica klopt ook geen fluit. Maar dat zie ik hier helaas bij de meesten, maar die Joyce valt wel erg op, beetje te grote mond. De beste stuurlui staan aan wal!

  • joyce madarie zweers at 23:25

   je hebt wel een grote mond , he mieke en sylvia
   is dat nieuw op schrijffouten letten , en ik heb geen grote mond , want ik schrijf meiden , ik praat niet .
   ik schrijf mij mening daar is deze site voor . actie reactie , snap je , goed zo .
   let eerst op jezelf , voordat je over andere oordeelt .
   kun je zeggen joyce valt op , tja dat krijg je als je een groot utopia fan bent , he dan is er actie en dan krijgen ze een reactie van mij

  • joyce madarie zweers at 23:34

   ten 1 , ik ben geen bakvis, mischien lijkt jij er meer op , en ten 2 , je bent zeker een fan van die kipkorn
   dwerg , iets voor jou mischien , ff dimmen he . volgende keer .
   oordeel niet over mij , doe ik ook niet over jullie , hou jullie aan je meningen van utopia . en niet over andere die hier op de site staan , om te oordelen , iedereen heeft zijn meningen over utopia en niet over elkaar op de site .

 3. joyce madarie zweers at 18:44

  en dat gaat alleen erger worden , colinda zegt dat joey overal mee bemoeit , ze moet eens naar de eigen kijken , mevrouw de bemoeial , ze is geen haar beter dan joey en laura , maar die 2 zijn verstandiger dan colinda
  laura en joey bemoeien zich ermee , maar ja ze moeten wel , anders komt er helemaal geen grip op de situatie , die oudjes kunnen niks , denken dat hun wijs en volwassen zijn , tja , volwassen . in de broek ja , kwa verstand niet . moeten hun nog veel leren .

  • Manon at 23:19

   Een klein beetje respect zou je nog enigszins sieren joyce madarie zweers! Leer jij nou eerst maar eens normaal een toetsenbord gebruiken..

   • joyce madarie zweers at 23:42

    manon , kijk eens naar je zelf meisje , ik schrijf zoals ik schrijf , pc taal , jullie moeten niet op andere letten maar op je zelf , en geef je mening over utopia , waar deze site voor gemaakt is , en schrijf niet over naaste gebruikers van deze site , doe ik ook niet over jullie .

 4. coco at 17:01

  Ik wil Wilco er ook graag uit hebben …. maar eigenlijk zou het mooier zijn dat hij erin blijft en niet weggestemd word , wat zal hij balen en nog kwaaier worden , wel lullig voor de bewoners zitten ze nog langer met die eikel , maar om Wilco te straffen gewoon lekker laten zitten …. en anders rot hij maar op en betaald zijn borg …. en Colinda moet is volwassen worden en niet zo dom l*llen , ze zegt alles na wat Wilco zegt en heeft geen eigen mening meer … wat een snollie . Wilco heeft haar gewoon gebruikt om Patrick te pesten , nu Patrick eruit is heeft hij geen belang maar naar Collie snollie

 5. joyce madarie zweers at 16:50

  colinda ergerd zich aan joey ? nou iedereen ergerd zich aan colinda , ze heeft geen recht van spreken ,
  en die kipkorn dwerg , die zit iedereen dwars , hij wilt gewoon naar huis toe , hij heeft zijn doel bereikt om een tijdje in utopia te mogen zijn , en nou heeft hij geen zin meer , dus gaat hij lastig worden , in de hoop dat hij eruit gestemt wordt , anders kost het zijn borg , als hij zelf gaat , hij vroeg niet voor niks 24 uur aan ,maar dat gaat zijn borg kosten , dus ziet hij er van af , en dan maar op deze manier . pesten dus .

 6. Linda at 16:43

  Die Colinda is klaar om mooi naar huis te gaan. oer lelijk mens.. ze scheld is gefrustreerd en heeft alleen maar jeuk.. haha die kabouter past wel goed bij haar en die wilt niks meer van haar.. jakkies…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *