Patrick krijgt hulp van de buitenwereld

Patrick krijgt hulp van de buitenwereld

Gio vraagt de groep of Patrick mag blijven

Gio loopt richting de loods, en wil even iets zeggen. Patrick wil niet gaan en we weten allemaal dat het het spelelement is maar iedereen wat dat Pat op de straat woont. Hij zegt me net dat hij gewoon niet gaat. Nicole vind het rottig voor Patrick en vind niet dat we ons blind moeten staren. Hij heeft duidelijk gezegd dat hij één maand lang Utopia heeft kunnen volgen omdat hij bij zijn broer thuis heeft gewoond. Colinda merkt op dat ze 100 euro heeft en dus 20 dagen door kan brengen bij dak en thuislozen zorg. Ook krijgt Patrick de borg terug betaald door een vriendin. Gio benadrukt dat Patrick graag wil blijven omdat hij geen oplossing kan vinden. Volgens Nicole had hij eerder een oplossing moeten zoeken. Gio zegt dat het wel iemand is die er 4 maanden gewoond heeft. En snapt dat sommige irritaties over hem hebben. De meningen zijn verdeeld, Joey vindt het ook apart dat hij gewoon op straat gooit. Rienk hadden we ook iets mee gegeven hij kon trouwambtenaar worden. Volgens Wilco is het nu klaar, we moeten stoppen met het medelijden. Waarom zouden we voor Rienk wel een oplossing zoeken en voor Patrick niet. We hebben iets geregeld waar hij iets aan had voegt LauraB toe. En wederom streamlock…

Bjorn vindt het een k*t situatie voor iedereen, nu is het nog vervelender. Ik heb gesproken met Patrick, en hij is wel op zoek naar werk zoals iets doen met een zaagmachine die hij hier had. We kunnen bedrijven aanschrijven. Colinda zegt dat er ook een mailtje is geweest met aanbod voor leefruimte. Ook Gaby heeft haar eigen huis aangeboden, maar hij staat niet open om in de maatschappij te komen. Ook de kerk wil hem opvangen, maar hij doet het zelf niet. Volgens Colinda probeert hij het verhaal te verdraaien. En Wilco vindt dat Patrick in zijn slachtofferrol duikt. Joey snapt het, het is ook een moeilijke man. Dit is wel een plek waar je de mogelijkheid krijgt. Al snel volgt er een discussie tussen Joey, Wilco en Colinda. Hij heeft 2 weken zijn best gedaan en andere vinden weer niet zoals bijvoorbeeld met het magazine. Ivan bemoeit zich er niet mee, hij merkt dat er in de groep een bepaalde sfeer hangt rond dat magazine van Gabriëlle. Gabriëlle wil een magazine op haar manier, Patrick heeft keihard zijn best gedaan om dat te realiseren. Maar hij wilde het steeds meer zijn eigen maken. Gabriëlle zocht een tussenweg daarin, maar wat ook een feit is dat ze dood ongelukkig was. Ik kan je vertellen dat zij naar mijn idee geestelijk mishandeld is. Ze durfde niets te zeggen tegen Patrick. Ik heb het samen met Bjorn opgepakt omdat zij dood ongelukkig was. Ze was bang dat het hele magazine gewist zou worden. En dat is wat er is gebeurd. Hij kiest ervoor om op straat te leven, maar hij wil alles naar zijn zin te krijgen en dat gaat niet in de maatschappij. Op een gegeven moment is er een druppel, je kunt oplossingen vinden maar dat wil hij accepteren. Hij is een ondernemer en laat hem dat zelf uitzoeken. LauraB wil graag Patrick zelf erbij betrekken in plaats van over hem te spreken. Streamlock…

Volgens Wilco ligt het niet aan de groep maar aan ons. Joey vindt dat je een persoon op de straat flikkert dus kunnen we wel iets verzinnen. Volgens Wilco is dat maar tijdelijk en Colinda vind dat dan het gevoel is afgekocht. Gio vindt het wel zo eerlijk om een eerlijke start te geven. Patrick staat inmiddels bij de groep, hij weet niet wat hij moet doen. En Laura vraagt of hij een oplossing heeft. Daar heeft hij niet over nagedacht. Laura vindt dat ze hem ook wel kunnen helpen net zoals Rienk. Joey denkt dat Patrick niet het speelgoed binnen Utopia af kan maken. Wat wil je als je de poort uit gaat? Een jas en een slaapzak antwoordt Patrick. Gio benadrukt dat Colinda 100 euro wil schenken zodat hij toch wat onderdak heeft. Vanuit daar kan hij verder door bouwen. Ook is er een vrouw die onderdak heeft aangeboden voor Patrick. Laura oppert de vrouw te bellen. Tineke begrijpt niet dat er nagedacht is met de mogelijkheid dat Patrick de deur uit moest gaan. Hij heeft niet voor niets 19 stemmen gehad.

Hulp van de buitenwereld

Ivan oppert nog een oproep te doen voor Patrick. Iemand die Patrick op wil vangen hij heeft veel kwaliteiten en diploma’s. Stuur een mail naar inwoners@talpa.bv LauraB stoort zich aan Wilco, het is gewoon mee denken met iemand. Joey en Patrick gaan op de laptop krijgen, en er komen een aantal mails binnen met aanbod voor opvang. Patrick zal waarschijnlijk richting Wormerveer gaan. Ook gaat Joey een oproep opstellen die op de website van de bewoners geplaatst zal worden. De mailtjes stromen binnen met verschillend aanbod. Patrick neemt van de meeste bewoners afscheid en geeft een knuffel. Chris vindt dat Patrick goed bezig is, hij heeft binnen 10 minuten van woonruimte en werk kunnen regelen. LauraB bied aan om even naar zijn spullen te gaan kijken maar Patrick wil eerst een sigaretje roken. Laura gaat mee en zegt dat ze een oplossing gaan zoeken voor hem. Ze zullen alle mails uitprinten en zorgen dat het bij hem terecht komt. Ik ga met opgeven hoofd naar buiten, het hoort erbij. That’s life! Na het sigaretje gaan de twee naar binnen. Chris moedigt Patrick nog even aan en Joey schenkt zijn jas aan de oud bewoner. En gaat Patrick zijn Utopia kist pakken. In de slaapkamer biedt Colinda nog 100 euro aan die hij graag aan neemt. De twee knuffelen elkaar en Colinda zegt alles ligt bij jou Pat. Patrick benadrukt Joey en Gio dat de gebruiksaanwijzing van zijn zaagmachine in het werkhok ligt. Maar je moet wel opletten op je klauwen. Als de kist ingepakt is dragen Gio en Joey de kist richting de poort. Onderweg overhandigd Bjorn alle mailtjes die hem op willen vangen van de buitenwereld. Maar eerst moet hij die poort door, daarna kijkt de oud Utopia bewoner weer verder. Ondertussen gebeurt er tussen Gio en Wilco nog iets. Wat bijna uitdraait op een fikse ruzie. Maar eerst is het tijd om afscheid te nemen en het grootste deel van de groep gaat staan voor de groepsfoto. Patrick sluit het afscheid af met het was me een waar genoegen. En daarmee eindigt zijn Utopia avontuur.

---- patrick met doos en inwoners

----- utopianen bij de poort

Utopia avontuur Patrick eindigt.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 46    Gemiddelde: 3.5/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 18 reacties op dit artikel
 1. Pien at 22:54

  Yvon ik ben het helemaal met je eens….ook ik heb me afgevraagt naar welk programma mensen zitten te kijken. Die Patrick spoorde echt niet, en dat mensen zo afgeven op Wilco dat snap ik al helemaal niet, ik denk dat ik die Patrick al wel 10x eerder was aangevlogen, terwijl aggressie wel het laatste is wat goed kan zijn…..die man zuigt dat gewoon uit je, wat een achterlijk mens zeg!!!! Toen hij zei dat hij niet uit Utopia ging…nou…..dat kan alleen een eigengerijpt mannetje zeggen, die denkt dat hij onmisbaar is. Weg wezen kerel, een hele foute man.. Maar ik begrijp ook totaal niets van Cris, Gio, Laura B en haar vriend. Dat ze dat niet zagen, vond het zo vreemd. Toe maar, ben vooor de groep heel blij dat deze meneer vertrokken is, en hoop dat ze gezellig verder kunnen!!! Nicolle en Gabrielle zijn helemaal Top!!

  • Suus at 20:03

   Jonge mensen zijn gevoeliger voor zielige verhalen, zijn makkelijker in te pakken. Zelfs toen Patrick op de schopstoel zat ging hij nog door met ruzie zoeken en provoceren. Hij dacht het dakloos zijn als een wildcard te kunnen gebruiken. Door de jonge lui werd het met de sluier der liefde bedekt en omdat er maar weinig oudere medebewoners zijn wordt Wilco voor gek versleten. Terwijl Wilco door de hele facade heenprikte. Patrick heeft mensen gewoon geestelijk mishandeld.
   maar ik denk dat dat niet aan hem zozeer te wijten is maar aan het feit dat hij psychisch niet in orde is. Ik hoop dan ook dat hij psychiatrische hulp krijgt nu hij buiten de poorten van Utopia staat.

 2. yvonne at 10:12

  Handelen uit medelijden is je zelf boven de ander verheven. ieder kiest zijn eigen pad in het leven. Zo ook de meneer die met zijn dagboek onder zijn arm binnen kwam!
  1)Mensen het is niet zomaar dat zijn kinderen onder toezicht zijn geplaatst!
  2)Het is niet zomaar dat deze man op straat leeft!
  3)Dat hij geen contact heeft met vrouwen waar hij mee heeft samengeleefd!
  4)Dat alles wat hij zogenaamd opbouwt niet meer bestaat!
  5)dat hij 19 stemmen heeft gekregen.
  6) Dat hij een publieks stem heeft gekregen.

  Zo kan ik nog wel even door gaan. je voelt de rust door het computerscherm heen, deze man is een gevaarlijk projectiel in de samenleving !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Maar weer goed dat we met ze alle hebben kunnen zien waar sommige mensen toe in staat zijn, een groep van 15 personen zo uit balans te brengen dan moet je toch een hele vreemde vogel zijn een psychopaat. !!!!!!

 3. anneke g at 23:40

  Onnodig stuk maken van een stoel dat moet een straf worden Ivan was ook gewelddadig en dit is ook gewelddadig had niet nodig geweest alleen maar om Patrick te straffe
  Maar hij krijg geen straf let maar op

 4. lena at 19:55

  En dan noemen ze ivan vrouwonvriendelijk. Nou dit geval spant de kroon . Wilco is mensonvriendelijk. Onmenselijk gewoon.

 5. elisabeth at 19:37

  ik ben nu gestopt met kijken als dit het opzetten van een nieuwewereld dan is dat heel erg geflopt ik heb nog niet zo een smerig clubje gezien en die colinda en wilco wat een in en in gemene lui zijn dat bah en als ik de mensen die dit programma mogelijk maken niet die lui er uit gooien of het stemmen weer naar een maand zetten zodat zij zich niet weer twee maanden veilig voelen er zo snel mogelijk uit gestemd kunnen worden dit is geen utopia ik zou mij schamen als die twee familie waren

 6. dorina at 19:32

  Word ook misselijk van gio. Bah wst is hij in 1x maatjes met patrick.ach en dakloos ja en had pateick maar eerder aan moeten denken.

 7. Tineke vd brink at 17:53

  Ik heb werkelijk geen woorden genoeg om iets te verwoorden hoe, ongelijk blind de hele groep is, Patrick heeft een andere kijk op andere dingen dat kan. Maar wanneer gooien ze niet onuitstaanbare Wilco er is uit nu nog als het kan. Wat een in en in triest figuur is dit, werkelijk ik heb nog nooit zo n onuitstaanbare mens gezien. Alstublieft laat de buiten wereld in grijpen die man hoort in een inrichting waar hij nooit meer uit mag, sorry dat ik me zo uitlaat laat maar ik ben woest echt woest en intens verdrietig. Alstublieft groep gooi de man de groep uit negeer hem aub. Verder hoop ik uit de grond van me hart dat Patrick werk en een dak boven z n hoofd krijgt, dat hij iets soepeler met met mensen om gaat dan kunnen ze hem niets verwijten. Alle narigheid heeft Wilco gecreëerd echt die man had nooit in utopia mogen komen hij is zelfs een gevaar in de maatschappij, metten in behandeling met die vent. Weg Wilco weg met Wilco ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Daarom alleen al is het goed dat Patrick weg is hoeft hij niet meer met zo n vent onder 1 dak te leven. Ik vind het ook een schande dat hij de stoel van Sinterklaas die Patrick gemaakt heeft kapot gemaakt heeft bah bah bah , je mag niet schelden maar het kan haast niet anders dan dat ik de zelfde woorden wil gebruiken als wat in utopia allemaal gebruikt word. Maar zover verlaag ik me niet. En gio hou je haaks man je bent een lieverd een schat en een knuffel laat je niet kapot maken jongen je bent zeer terecht utopiaans van 2014 .

  • Yvon at 18:16

   Moet je me toch eens uitleggen wat Wilco dan zo verkeerd gedaan heeft,oké die stoel kapot slaan was niet handig maar beter dat dan iets anders Patrick en Chio,hebben buiten toch bekokstooft wat ze zouden zeggen als Patrick bleef!!!dit was door gestoken kaart van die twee,Rienk heeft ook niet zo’n drama gemaakt!als die Pat zo’n lieve aardige man/jongen is waarom heeft hij niet een keer bezoek gekregen!!!!
   Heb je in het gesprek met Tineke ook gehoord dat hij met de psychiater heeft moeten praten!!Wilco niet!!

   • Mjo at 10:03

    Neen Yvon, dat ga ik dus niet uitleggen. Volgens mij kijk jij naar een ander programma.

    Dat je niet door hebt wat Wilco verkeerd doet, kan ik je nog niet eens kwalijk nemen. Zo achterbaks en geniepig is die Wilco. Maar met voldoende menskennis prik je daar echt door heen. Ik en velen met mij in ieder geval wel.

    Overigens denk ik dat Colinda zijn volgende slachtoffer zal zijn. Nu Patrick er niet meer is, laat hij Colinda vallen als een baksteen. Hij heeft haar alleen ge(mis)bruikt.

    • yvon at 18:54

     Wat mensen kennis betreft,zou je er toch eens naast kunnen zitten !!
     Ik ben 61 jaar en heel veel mee gemaakt en ik heb persoonlijk zo’n man als Patrick gekend!!!
     Voor die persoon heb ik weken in het ziekenhuis gelegen en daarna in een opvangcentrum,dus schrijf nooit iets wat jij niet weten kan.
     Lees wat Yvonne heeft geschreven,dan zouden jou de ogen open moeten gaan.
     Wilco is een man hij heeft zelf aan gegeven niet verliefd op Colinda te zijn ik vind Colinda een snolletje,zou het niet leuk vinden als ik zo’n moeder had!!
     Wilco is gezond Patrick is niet normaal het is een tijdbom

 8. joyce madarie zweers at 17:50

  dit krijgt nog een staartje . moet je opletten , wilco dumpt colinda , je krijgt nu een soort gelijke situatie , wat colinda met patrick had , patrick is weg , dus het is wilco gelukt en nou heeft hij colinda niet meer nodig om patrick op de kast te krijgen , ik hoop dat patrick een baan en onderdak krijgt , bij de andere bouwers , zou leuk zijn . hij werkt hard en hun zitten niet dag en nacht op elkaar hun lip . bah wordt weer 2 maanden wachten , hoop dan dat colinda eruit gaat , met dat kut gedrag van der .

 9. Yvon Janssen at 17:10

  Hij heeft ook nog pretenties,hij weet helemaal niet wat het is om geen huis of haard te hebben zonder eigen schuld,want als hij dat wist nam hij alles aan!!op geheven hoofd????
  Laat me niet lachen,Jantje huilt Jantje lacht!!maar gelukkig hij is weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *