Samenwerken doe je samen

Samenwerken doe je samen

De samenwerking tussen Giorgio en Bjorn loopt nog niet echt best op rolletjes, er kan beter gecommuniceerd worden om een beter product neer te kunnen zetten..

Ivan zit achter de laptop en praat tegen LauraB, hij zegt “Ik zie geen samenwerking ziet, ik zie Bjon wel, maar uhhhh ik zweer het op mijn moeder, ik heb er helemaal niets mee verder, maar ik kijk er naar en het enige wat ik zie is dat Bjorn er zich voor inzet en wilde dat werk, alleen van Giorgio zijn kant komt er weinig. Ze werken gewoon niet samen, Bjorn doet dingen op zijn manier en Giorgio op zijn manier, maar ze werken gewoon niet samen”. LauraB zegt, “Ja, dat denk ik ook niet, ik krijg ook niet het idee dat door merendeels van de mensen de ernst van de zaak niet zien en dat vind ik frustrerend”. Later komt Bjorn in de buurt en LauraB vraagt aan hem, “Werken jullie nou lekker samen of niet?” Bjorn antwoord, “Laten we voorop stellen, samenwerken doe je samen in mijn ogen, dus eh uhhhh….we hebben net samen gedacht over het feit wat het thema zou zijn voor volgende maand en dat is volgens mij positief”. Ivan vroeg aan Bjorn hoe het nu gaat met de markt van deze maand. Bjorn zegt dat hij weet hoeveel stands er komen, zelf heb ik er ook een aantal geregeld, dus hebben we een totaal”. Ivan vraagt, “kan je voor jezelf zeggen dat alles goed is”. Bjorn zegt, “Zoals het nu zo gaat of zoals ik het met iemand in de buitenwereld zou doen, nee natuurlijk niet, dan zou ik elke dag met diegene samen zitten of elke dag contact hebben om door te nemen wat de stand van zaken is”.  Er zijn toch zaken die zijn blijven liggen, niets staat op papier volgens Bjorn, de echte samenwerking is er niet, het zijn vlugge dingen die ze tegen elkaar zeggen en dat is het, maar echte samenwerking “Nee”. Volgens Bjorn kan de samenwerking juist goed gaan als je vanaf begin af aan, dus 5 april gaan we beginnen met het thema voor de volgende maand, dan pas ben je aan het begin. Dan ga je afspraken maken wie wat doet, dat heeft afgelopen maand niet gekund. Kortom er was een hoop gerommel tussendoor wat betreft het regelen van de aankomende markt, ex bewoner Patrick bemoeide zich ermee, tussen Giorgio en Bjorn boterde het niet, maar nu ze beter samen communiceren is belangrijk om samen te werken. Verder kan je het gesprek nog volgen in onderstaand filmpje.

Zou de samenwerking tussen Bjorn en Giorgio de volgende maand beter zijn en zou de verandering dan zichtbaar zijn met de mark?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 3.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 9 reacties op dit artikel
 1. Druif at 02:52

  Waarom zou je samenwerken?om de flessen drank en sigaretten voor anderen te bekostigen. Om vides , welness snack loket neer te poten?ik dacht het niet . Never nooit dat ik hieraan zou meewerken. Er zijn maar weinig mensen die echt handen uit de mouwen steken ,

 2. Dusss at 19:01

  Ze worden ook steeds lijper de personen die erin komen. Als het zo door gaat. Wat zou er in 2046 wel niet inzitten?

 3. Dusss at 18:47

  Ik denk echt dat er een downie in moet komen. Zou gelijk de normaalste persoon zijn zonder twijfel. Zou ook voor de sfeer beter zijn. Serieus, je ziet ze steeds vaker in die restaurants werken en doen het nog erg goed ook. Ze zijn tenminste vriendelijk en niet lui en doen tenminste hun best. Iets wat je van de bewoners niet kunt zeggen. En nu het toch een afspiegeling is,waarom ook niet.

 4. coco at 18:40

  haha dat heb ik al vanaf het begin geroepen … ze werden al gelijk vanaf het begin in de watten gelegd met een prachtige loods en een begin kapitaal … op een onbewoond eiland met die gasten … hahaha binnen 1 maand alles weer naar het vaste land

 5. Dusss at 18:03

  Utopia? Lach me suf. hoe kinderlijk is dit opgezet. Dit zijn volwassen mensen die een rollenspel spelen zoals kinderen dat ook doen. Het is B&B spelen, maar het is geen B&B. Keukentje spelen, maar het is geen restaurant. Muziekpaleisje spelen, het is meer een open podium van de basisschool. marktje spelen, maar het is geen marktplein. Ook nog duurzaamheidje spelen in de duurzaamheidhoek. En dan ook nog de plek. Hoe kun je een utopia creeren op een soort bedrijventerrein waar geen verdere mogelijkheden zijn. Ze hadden ergens ter wereld moeten beginnen, zonder een loods, met alleen een hakmes, een vuursteen en genoeg ruimte om echt iets te creeren. Eigenlijk heeft het format ook maar een maand geduurd, want toen waren de levensbehoefte er al. Daarna is het alleen nog iets opgeknapt. Meer niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *