Het centraal van 4 maart

Het centraal van 4 maart

Tijd om weer even centraal te gaan, ook dit keer hebben de bewoners weer aardig wat te bespreken. In dit bericht hebben we kort maar krachtig omschreven wat er vandaag 4 maart allemaal besproken is. Zodra er video(‘s) beschikbaar zijn zullen we deze plaatsen zodat je het centraal ook nog  terug kunt kijken.

In de min
Het gaat niet goed met de BV. Op dit moment staan de bewoners ruim vijftienduizend euro in de min. Mark denkt met de aankomende markten en evenementen zevenduizend euro op te gaan halen. Al met al hebben ze dan nog een tekort van ruim achtduizend euro.

Wellness
Colinda en Wilco zijn op dit moment bezig met het huisje van Colinda. De bedoeling is dat deze aankomend weekend af is. Op de markt kan ze dan al gelijk gaan runnen voegt Wilco eraan toe.

Andere levensstijl
Mark benadrukt de groep nogmaals dat het niet goed gaat met de BV: “Het gaat bar slecht!” De bewoners zullen hun levensstijl drastisch moeten veranderen. Minder luxe dus!

Rantsoen?
Nicole heeft een idee om nog meer te bezuinigen ik heb bedacht dat iedereen een voedselrantsoen krijgt. Iedereen krijgt een gelijk deel. Ze ergert zich aan het feit dat bepaalde mensen meer van bepaalde producten krijgen dan anderen, zoals; eieren, fruit en melk. Ze stelt voor om iedereen een kistje te geven met hun eigen naam erop.

Niet iedereen is het eens
Mark en Joey zien het plan van Nicole niet zitten. Volgens Joey eet de een nu eenmaal meer dan de ander. Nicole wil hier geen rekening mee houden, aangezien iedereen nu eenmaal moet bezuinigen. Ze wil dat iedereen alles eerlijk deelt. En als je dan gaat stelen uit iemands kistje, dan ben je een dief.

Een experiment
Ivan ziet het plan van zijn geliefde wel zitten en stelt voor dat iedereen mee gaat doen. Joey vindt het nieuwe plan nergens op slaan. En grapt: In het kader van nieuwe experimenten, laat mij maar een week de boodschappen doen. Colinda en een aantal bewoners zijn voor, maar de Laura’s zien liever eerst het plan van Nicole in werking.

“Het gras was verrot”
Chris trekt zich een beetje terug van de groep; hij heeft het gevoel dat er niet naar hem wordt geluisterd. Nicole ergert zich groen en geel aan zijn negatieve houding en aan het tarwegras dat hij vanmiddag heeft weggegooid. Volgens de tuinman was het gras niet meer te gebruiken.

Schoonmaak Tineke
Het verbaast Tineke dat bepaalde mensen rond half zes ’s avonds eten voor zichzelf gaan maken, terwijl er twee dames in de keuken staan te koken. Bovendien vindt ze het behoorlijk vies dat de laptop wordt meegenomen naar een toiletbezoek. En over de toiletten gesproken wil ze graag dat het damestoilet opnieuw wordt geschilderd. En ze vertelt dat ze bezig is met het organiseren van een bruiloft in Utopia. Ze wil een totaalpakket bieden en daarom Colinda inzetten voor de hapjes en de drankjes en Naomi voor de foto’s.

Wasmachine
Tineke trof in de wasmachine een enorme klont waspoeder aan. De machine is niet goed gebruikt. Chris geeft toe dat hij de wasmachine heeft gebruikt, omdat hij vanaf nu zijn eigen wasjes wil draaien. Uiteindelijk krijgt hij bonje met de groep en verlaat het centraal wederom voordat het is afgelopen.

Een schoon Utopia
Ivan vraagt de anderen om beter op te ruimen. Hij stelt voor om minimaal één dag in de week in te stellen om met zijn allen schoon te maken. De bewoners reageren positief, maar ze zijn er nog niet helemaal over uit welke dag het moet gaan worden. Uiteindelijk besluiten ze het om vrijdag 12:00 uur te gaan proberen.

Een duurzame markt?
De voorbereidingen van de markt gaan goed. Laura vindt het jammer dat duurzaamheid niet meer voorop staat. Ivan brengt zijn mening naar voren. Het geeft nu wel mogelijkheden voor andere standhouders om te komen.

De marktmeester spreekt
Gio heeft zonder overleg besloten om de markt minder duurzaam te maken uit commercieel oogpunt. Hij en Bjorn vinden het belangrijker dat er diverse standhouders staan dan alleen maar standhouders met duurzame producten. Hij denkt hiermee meer inkomsten te kunnen genereren. We staan nu eenmaal in de min. Bjorn geeft aan dat het nu beter gaat tussen hem en Gio.

De toekomst van de B&B
Genoeg gepraat over de markt. Laura wil de locatie van de B&B wijzigen. Ze moet nu nog voortdurend politieagentje spelen. Ze wil de B&B voortaan in de schuur organiseren en deze moet dan iedere week geboekt kunnen worden.

Fotostudio krijgt vaste plek in de toekomst
Naomi vindt het lastig om steeds haar studio te verplaatsen. Een vaste plek zou dan ook erg prettig werken voor haar. Patricks zaagmachine moet opgehaald worden, dan kan de B&B daar in en komt er plek vrij in de loods. Hoe het ook geregeld wordt, Naomi wil een vaste locatie. Mark geeft aan dat ze een vaste plek kan krijgen als ze kan aantonen dat ze iedere week een fotoshoot heeft. Maandag gaat het hok leeg en wordt alles in werking gezet.

Party party
LauraB doet de allerlaatste mededeling. Ze vertelt dat de 80’s & 90’s party aanstaande vrijdag plaatsvindt in Utopia. Door het geringe budget gaan ze veel zelf maken en hebben ze weinig besteld. Daarnaast heeft ze nieuwe oorbellen ontworpen, op de webshop gezet en brengt ze het nieuws dat er al enkele oorbellen zijn verkocht.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 21    Gemiddelde: 4.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. anneke g at 00:19

    Waarom de B&B niet zoveel mogelijk misschien wel alle dagen maar ik zal wel een kacheltje erin zetten lijkt me koud zo
    Waar doet Naomi nu haar foto’s
    En weer bruiloften is dat al niet een keer besproken met Vanessa en niets geworden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *