Schoonmaak problemen in Utopia

Schoonmaak problemen in Utopia

Het schoonmaken van Utopia. Een gebeurtenis die niet vaak gebeurd, of niet goed.  Volgens Tineke stond er voor vanochtend op de planning dat iedereen, maar dan ook echt iedereen de loods zou schoonmaken.

Ivan is het hier niet mee eens en dan vooral niet de manier waarop de schoonmaak opdrachten worden verdeeld. Nu we het over de schoonmaak hebben, ik erger mij dat wanneer ik net wakker wordt en je overhandigt mij een papiertje. Ik heb weinig van je gezien Tineke. Ik erger mij daar heel erg aan, iemand waarvan ik weinig heb gezien mij dingen opdraagt. Tineke snapt niet waar deze reactie vandaan komt. Ze zegt dat ze voldoende doet in de loods, zo heeft ze vanmorgen de koeien verzorgd, de ouderen dag georganiseerd en staat ze regelmatig bij de wasmachine. Jammer dat je zegt dat ik weinig toevoeg, ik zou zeggen stem lekker. 21 april is het weer zover, dan kan je op me stemmen. Ze willen diva gedrag? Dan kunnen ze dat krijgen ook!  Daarna besluit Tineke een einde te breien aan het gesprek en loopt weg.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 28    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 11 reacties op dit artikel
 1. ah at 13:02

  Een ding is duidelijk; Tineke is geen vervanging van Vanessa. Ik vrees dat Tineke veel stemmen zal krijgen bij de volgende stemming.

 2. lena at 00:16

  Heel goed gezegd ladyburg. Mensen zien niet in dat je elk individual apart moet bekijken en niet doen alsof een heel volk hetzelfde is. Net zoals ik niet hetzelfde ben als iedere nederlander. En hij heeft zich sowieso enorm verbeterd. Alleen generaliseren we graag. Zolang het over ons volk gaat zien we het min of meer als normaal en zoon irakees of gekleurde kun je zijn hele achter grond bij betrekken. Klinkt leuker meer sensatie.

 3. Ladybug at 21:48

  Goed gezegd Lena , Wen en Anneke.Ivan is behoorlijk gegroeid in de positieve zin. En hoe haalt die Diva het in haar hoofd om mensen wakker te maken en een op papier geschreven werk opdracht te geven??
  Dat zou ik ook niet pikken.En ik denk dat niemand zoiets pikt!
  Dan maakt de racistische reactie van die Jan mij misselijk!! Voor mij is iedereen gelijk.
  Ik leef in Nederland in een multiculturele samenleving en dat heeft veel goede en interessante kanten.

  • anneke g at 00:27

   Ik vindt dat vorig jaar ze meer respect hadden voor elkaar en goed werkten en er kwam geld binnen en ze deden daar alles voor om zo door te gaan maar, sinds dit jaar kan dat niet omdat er geen eten is gaan ze niet goed met elkaar om jammer is dat ze wel geld voor drank en sigaretten kunnen uit geven het is nu mooi een stok achter de deur om te stoppen probeer het eens een week zonder dat heb je meer eten
   Je hebt nog zoveel brood beleg en een homp kaas hoeft niet duur te zijn koop meer in de reclame is er wasmiddel in de reclame koop het dan ook al heb je nog voor 2 weken genoeg zo doe je dat thuis toch ook er zijn twee vrouwen die een huishouden hebben gaan achter de laptop en zoek wat er goedkoop is vergelijk winkels die brengen
   Ze moeten allemaal eens na denken je kan van heel weinig zo lekker eten als je maar na denkt

 4. lena at 20:22

  Nou erg knap ze doet af en toe wat. Maar dat wil niet zeggen dat hij niks aanneemt van vrouwen. Maar ze is liever lui dan moe. En als hij niks van haar neemt is dat zijn goed recht. Hij doet meer dan zij. Haar eigen familie klaagt zelfs over haar luiheid. Maar goed waar maak ik me druk om.

 5. maria at 14:10

  Schijnbaar Wen niet of nauwelijks gekeken want anders zei je niet dat Tineke nog niks heeft laten zien dan alleen wat jij hierboven schrijft. Zij staat altijd op tijd op en begint met de was,doet de keuken schoonmaken(maar die is later door de bewoners weer smerig gemaakt en word niet opgeruimd door hen.)Ze heeft deze week paar dagen nicole geholpen met metselen totdat het cement op was en niet verder konden en heeft ook wel regelmatig de toiletten schoongemaakt.enz.Daarom is het van Ivan heel onredelijk wat hij doet en zegt. Dat met die briefjes en opdrachten neem ik met een korreltje zout. Hij kwam trouwens zelf met het idee om een keer in de week door ALLE bewoners de loods schoon te maken. En iedereen zou een taak krijgen. Ivan heeft inderdaad moeite mee als bv een vrouw hem iets vraagt te doen.En hij wil inderdaad enkele werkzaamheden niet doen. Als Ivan van tineke vind dat ze niks toevoegd of niks doet….moet hij eens goed rond kijken daar. Men zou er genoeg namen op kunnen noemen die helemaal niks doen ( ja alleen roddelen) want daar zijn ze wel goed in.
  Dus niet met de vinger naar een ander wijzen als je het zelf ook niet doet. Trouwens de laatste tijd doet ivan ook niks meer aan de gym( waar zijn trouwens de klanten van hem?) Hij zit nu ook enorm veel achter de laptop.

 6. wen at 13:04

  jan, zegt het woord racist iets? Ben het helemaal met lena eens. Het enige wat tineke tot nu toe heeft laten zien is klagen ziek zijn en orders uit delen… En ook nog beweren dat andere haar droom hebben verpest terwijl ze niet eens naar zich zelf wil kijken..
  Ivan heeft zijn punten maar relativeert en geeft ze dingen wel toe

 7. lena at 12:46

  Ja jan we weten het. Als een ander het weigerd of een grote mond heeft is het gewoon normaal. Maar als hij zoiets doet heeft zijn hele achter grond er mee te maken. Heel realistisch. Maar goed sommige mensen zijn bekrompen en zien alleen wat ze willen zien. Ivan goed gezegd iemand die niks doet en vervolgens de lakens uitdeelt hoef je niks van aan te nemen.

 8. Jan at 12:32

  Daar komt de ware aard weer naar boven van Ivan. Hij accepteerd geen opdrachten van vrouwen. Die zijn in zijn ogen ondergeschikt aan de man en hebben geen opdrachten uit te delen. Misselijk makend mannetje met een veel te groot ego. Snel terug naar eigen land en eigen cultuur.

  • anneke g at 13:04

   Dat hoeft nu ook weer niet zo van ga terug naar je eigen land, als hij maar als een vrouw vraagt wil je dit doen moet hij gewoon luisteren hij deelt nu liever zelf de lakens uit en daar luisteren ze ook niet naar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *