Tineke, de chagrijn.

Tineke, de chagrijn.

De Laura’s hebben het over Tineke en haar negativiteit, over wat er voorgevallen was met de afspraak voor de bruiloft, en uiteraard het afkraken van Noami, daar moet ze mee ophouden.

Laura zegt, dat Tineke blijft hangen in hetgeen wat er toen was gebeurd en geloof me, dat als ze weer een afspraak heeft dat Naomi en Gi heus wel zou opletten dat het niet weer gebeurd. LauraB zegt, ja, natuurlijk, dat hebben ze nooit met opzet gedaan, en als Tineke iets beter had gecommuniceerd van, hé jongens, dit is heel belangrijk voor mij, ik heb heel graag dat het tijdens mijn afspraak wat stil is, dan zal daar ongetwijfeld heel veel rekening mee gehouden worden. Kijk, zegt Laura, wat ze ook aan gaf, zij was net binnen en weet nog niet van hoe of wat, maar goed, dan heb je er nu wel wat van geleerd. Luister Lau, zegt LauraB, laten we heel eerlijk wezen, ik begrijp dat heel goed hoor, maar je kunt niet verwachten, dat als je hier met 15 man woont, dat dan iedereen in deze samenleving er in één keer bij stil staat dat jij een afspraak hebt en dat iedereen dan daar naar moet handelen en zich daaraan moet aanpassen. Ik denk dat we dat gewoon moeten zeggen tegen haar en dat ze die kans moet aangrijpen. Laura zegt, ik denk dat het voor haar een lesje is geweest, dus als ze bij een volgende afspraak wel door gaat, dat ze dan zegt “Hé jongens, ik heb straks een afspraak, zouden jullie straks rustig kunnen zijn”, dan heeft ze het aangegeven van te voren en mocht het daarna toch fout gaan, kijk, dan kan je er iemand op aanspreken. Laura zegt dat we haar ook een tip kunnen geven om achter in de keuken te gaan zitten en niet in de woonkamer. Laura zegt, ze moet niet zeiken en negatief zijn en ze moet stoppen om Naomi af te kraken. Laura zegt ook dat ze het sneu vindt als iemand zich rot voelt en wat zij nog niet snap is dat wij alle 15 hetzelfde hebben meegemaakt als zij, iedereen in zijn eigen vorm, maar iedereen wil haar wel helpen en begrijpt hoe ze zich voelt, alleen zij wil niet. LauraB onderbreekt Laura en zegt, als ik heel eerlijk ben Lau, denkt zij serieus omdat ze 60 jaar is, dat ze centraal het middelpunt is van heel Utopia en dat is niet zo, dat zijn we allemaal niet, dat zijn we als groep zijnde. Hoe kan je nu deelnemen aan een samenleving als je totaal geen interesse toon in de rest waar je mee woont en alleen maar gaat lopen zeuren. Laura zegt, zij moet haar draai vinden en ik hoop dat zij nu en binnen twee weken wat beter wordt voor haarzelf en dan ook, zoals je zegt, interesse toont in een ander. De Laura’s gaan nog wel even door en gaat over respect, waar we al eerder over schreven, dat het geen ene malle moer uit maakt hoe oud je bent. Al met al proberen de twee Laura’s Tineke te helpen, maar of dat zijn vruchten af werpt is de vraag.

Bekijk en luister naar het filmpje hieronder, om het gesprek nog een verder te luisteren. Zou Tineke er in slagen om haar draai te vinden en zich wellicht positiever  op te stellen. Misschien dat ze haar gedachte kan keren om juist niet Utopia te verlaten.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 4.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
 1. Ladybug at 02:35

  Ik denk dat het probleem al is opgelost. Volgens mij is ze met stille trom vertrokken.
  Wat een Drama Queen is die Tineke, bah

 2. anneke at 20:24

  Als Tineke een bruiloft wil bespreken met de mensen ga in de B&B zitten zet daar een tafael en stoel.
  Kan ze in stilte alles bespreken maar neem iemand mee Bjorn kan toch feesten organiseren.
  Ze hebben het maar over de leeftijd van Tineke, ik kan iemand van 75 die meer pit heeft dan een paar van jullie leeftijd maakt niet uit als je maar goede plannen hebt.
  Ze moeten weer elke maand stemmen dan kan Tineke er uit zonder dat het haar geld kost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *