Tineke praat met de genomineerden

Tineke praat met de genomineerden

Tineke gaat deze middag haar besluit kenbaar maken. Om haar keuze wat makkelijker te maken besluit de nieuwe bewoner het gesprek aan te gaan met Ivan en Patrick. Met Chris heeft ze vanmorgen al gesproken.

Tineke & Ivan

Ivan geeft aan gespannen te zijn en Tineke geeft aan dat Ivan altijd een dienst gedaan heeft voor een ander. Zijn eigen projecten deed en dat is gewoon goed van hem. Ivan antwoordt dat hij het ook belangrijk vindt om in dienst te zijn van anderen. En zo anderen te helpen om hun dingen te bereiken. Ik moet wel een balans trekken dat ik ook mijn eigen dingen blijf doen. En Ivan geeft toe dat hij dat de laatste tijd niet heeft gedaan, hij vindt dat wel jammer. De balans vinden vind ik moeilijk maar het komt wel steeds meer. Tineke zegt dat Ivan goed bezig is en begrijpt dat hij het wil afmaken binnen Utopia. Absoluut antwoordt Ivan, als ik nu weg zou gaan is Utopia voor mij gefaald. Ik ga weg in een dip, het enige wat ze zullen herinneren is dat ik de tafel om gooi en tegen mijn vrouwtje schreeuw. Dan vertrek ik met een nare smaak en alles wat gedaan wordt wordt vergeten. Ik ben nog niet klaar en voor mijn gevoel begin ik net. Het zou jammer zijn om dat nu los te laten. Tineke denkt dat Ivan ook nog niet klaar is om het los te laten. Ik heb je moeder en zussen gezien. Ook Chris komt nog aan bod, Ivan vindt dat hij de capaciteit heeft om een spiegel voor zich te houden. En van zijn gedrag te leren, hij doet er ook echt iets mee. Tineke is blij dat Ivan voor zichzelf gekozen heeft. Ivan benadrukt dat mocht hij blijven alles op zou pakken om dingen te veranderen. De twee geven elkaar vervolgens een knuffel, zou Ivan gevaar lopen?

Tineke & Patrick

Tineke praat ook met Patrick, de twee gaan op het bankje zitten om eens te praten met elkaar. Tineke is wel benieuwd waarom Patrick nog niets met zijn speelgoed plannen gedaan heeft. Patrick antwoordt dat het gereedschap niet goed was. Ook is er gerommeld aan de zaag waardoor zijn prototype mislukt is. Hij had zelfs de gevoelens dat hij gesaboteerd zou worden. Daardoor voelde ik me gedemotiveerd en ik heb lang gedacht dat het Wilco was. Ik ben langzaamaan aan het groeien en heb het materiaal uitgebreid met mijn geld. Tineke begint over zijn vele stemmen in december. Patrick antwoordt dat hij ze wel zag aankomen. Als ik verliefd ben ben ik mezelf niet meer, dan ben ik een waardeloze lamzak. Ook komt Wilco en Colinda aan de orde. Ik was verliefd zegt Patrick nu niet meer en kan het nu objectief bekijken. In het begin werd ik helemaal gek. Ik heb het verwerkt en denk jullie passen bij elkaar. Ook andere zaken komen aanbod zoals Patje kroketje. Daarna vraagt Tineke waar Patrick haar bij zou kunnen helpen. Patrick antwoordt graag met alles te helpen, ik ben al bezig met de midgetgolf baan, de camping, schoonmaken en iets voor je maken van hout. Patrick benadrukt dat hij Tineke een goed persoon vindt voor Utopia en beargumenteert dit met verschillende voorbeelden. Voor wie zou jij kiezen vraagt Tineke en waarom. Daar kan ik niet op antwoorden antwoordt Patrick want ik zit op de bank. Ik heb geen belangen om andermans namen te noemen. Heb je nog advies voor mij dan vraagt Tineke door. Patrick zegt dat Tineke gewoon bij zichzelf moet blijven. Ik kan je wel zeggen waar ik voor gaan maar ik zou alle 3 de keuzes begrijpen. No hard feelings, als je eruit ligt lig je eruit. Toch benadrukt Patrick terloops nog even dat hij geen verblijfplaats heeft buiten de poorten in de nachten zal ik het koud hebben, overdag red ik me wel. De zon schijnt overdag, het is binnenkort lente. Ik snap je positie en ga je niet beinvloeden. We zien het wel!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 4.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. Yvon Janssen at 15:42

    Als Tineke het nu niet door heeft dan weet ik het niet hoor,weer de zielige uithangen dat laatste,ik slaap s’nachts op straat,hij wist toch niet waar hij naar toe zou gaan,gaat hij toch naar een warm land.
    Maar geloof mij maar dat hij wel ergens kan slapen,trouwens het leger des Heils heeft hem toch een bed aan geboden.
    Hij heeft niets gepresteerd en hij zal niets presteren,alleen maar de boel verzieken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *