Tineke wil respect

Tineke wil respect

Bjorn, LauraB, Tineke, Nicole en Gabriëlle praten over verschillende doelen die voor Utopia behaald zijn of waar ze mee bezig waren. Het filmpje begint pas bij 4.46 minuten wanneer Tineke praat over respect.

Tineke zegt, ik kan gewoon niet tegen respectloos hier, mijn kleinkinderen leren wanneer ze gespeeld hebben hun speelgoed moeten opruimen, die weten al meer met 3 en 5 jaar, dan hier de dertiger of achtentwintiger en dan denk ik waar is jullie opvoeding dan gebleven. Nicole zegt dat heeft er niets mee te maken, jij ziet dat zo en is jouw mening, maar iedereen die hier binnenkomt is gelijk, of je nu 18 bent of 60, dat is juist het mooie. Tineke gaat verder met haar verhaal en zegt, Als je gisteren ziet, dan sta ik met Gabriëlle hier achter aan het vegen en soppen en er wordt een prop papier op de grond gegooid terwijl ik aan het vegen ben, dan vind ik dat respectloos. LauraB zegt er tussen door dat Tineke daar gelijk in heeft en Nicole zegt het te snappen. Tineke gaat door en zegt, als ik met een toilet bezig ben en heb ik eerst alles opgeruimd…….. Nicole tussendoor “Ja, dat Chris ging schijten”. Tineke vervolgt met, en ben de damestoilet aan het schoon maken en Chris begint te schijten, vind ik respectloos. LauraB zegt “Ja”. We weten allemaal hoe de toilet eruit zag, gaat Tineke verder, alles lag op de grond, er lag maandverband en tampons op de grond, ik ben aan het ruimen want ik moet ook op die toilet. Nicole onderbreekt Tineke en zegt, maar weet je wat het is, ik denk dat bij heel veel mensen bepaalde dingen naar voren hebt gebracht in het verkeerde keelgat is geschoten. Ik weet zeker dat wanneer ik de toilet schoongemaakt had, dan had hij dat niet gedaan en dat is een beetje het spelletje hier om uit te vogelen uit welk soort hout jij gesneden ben en ze gaan het gewoon opzoeken. LauraB zegt ook nog even dat het wellicht komt dat je wat ouder bent en in de buitenwereld verwacht dat wanneer iemand ouder is dat je respect moet tonen, hier moet je respect verdienen omdat iedereen hier gelijk is. Het gesprek gaan nog best lang door,  en komt er op neer dat Tineke meer de kat uit de boom moet kijken en dat dit best wel eens twee maanden kan duren.

Zou Tineke, met het oog op dat ze ook gezegd heeft Utopia te willen verlaten, nog respect zou kunnen afdingen van de anderen Utopianen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. Druif at 04:24

  Vraag me af of jij wel spoort Bart , als je zegt dat ze waarschijnlijk uit de sociale dienst zijn geplukt. Hoezo zouden die mensen geen fatsoen hebben . Laat je nakijken man!

 2. bart g at 17:41

  Tieneke ga weg daar…
  Het is een respectloos zooitje…
  Zij hebben totaal geen opvoeding gehad..
  Als er een kind van mij had ingezeten en zo zou doen had ik hem of haar aan hun haren eruit gesleurd.

  Dit zegt al genoeg over de ouders…zijn denk ik geen haar beter…
  En ik denk dat het allemaal armoedzaaiers zijn…Ze zijn uit de sociale dienst geplukt….

  Tieneke vluchten en zo snel mogelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *