Wilco en Ivan over een groep oprichten

Wilco en Ivan over een groep oprichten

Wilco dreigt zijn 24 uur aan te vragen, en besloot om een soort groep op te richten van de werkers en de niet werkers. Er moet verandering komen! Hij wil niet met die zooitje geassocieerd worden.

In de wellness gaan Ivan en Wilco in gesprek, Ivan vertelt wat hij al vaker vertelt heeft. Hij snapt niet dat mensen meer bezig zijn met het tv momentje tijdens een centraal bijvoorbeeld. Maar voor de rest doen ze heel de dag verder niets! Wilco heeft op een schrijfblok de dingen beschreven die je thuis als het goed is leert in je opvoeding. Ruim je eigen rommel op, delen met anderen en mensen beschouwen als familie. De groep is eigenlijk familie en daar moet je rekening mee houden. Maar delen kennen ze niet, er moeten kistjes gemaakt wat ik een schande vind. Het is te gek voor woorden! Het urensysteem is om mensen te laten realiseren dat ze aan de slag moeten. Als je hier het hek binnen komt moet je iets willen presteren. Ik wil daar onderscheid in brengen, als dat niet gebeurd ga ik naar huis. Ik wil geen leider zijn, dat doe ik al in mijn dagelijkse leven. Maar wel dat mensen het oppakken. Ik wil hebben dat als je hier zit het een eer is om hier te zijn. We gaan een twee deling maken tussen werkers en niet werkers. Wil je erbij komen dan zorg je maar dat je erbij komt. We hebben niets te bieden, je kunt enkel je Utopia droom achterna gaan. In die groep helpen we elkaar en ondersteunen we elkaar. Ivan snapt wat Wilco zegt, ik heb het eerder tegen je gezegd. Het is veel erger geweest, de werkers hier zijn het niet altijd met elkaar eens. Als je hier een groep, of een pact zoals jij het noemt vormt. De werkers bij elkaar brengt om zo ook anderen te stimuleren. Om zo ook te werken en presteren en een Utopia neer zetten. Nu heb je wel de werkers die niet achter elkaar staan waardoor de niet werkers de over toon hebben. Het is belangrijk om wat je zegt. Het stimuleert ook aldus Wilco, en de niet werkers worden er vanzelf uit gestemd. Dat werkers niet achter elkaar staan is het geen wat ik mis. Ook moeten we anders omgaan met projecten, maak ze af zodat er geld uit komt en dan weer door douwen. Nicole heeft nu dat huisje en als alle werkers achter elkaar staat hebben we de tijd om het af te maken. We moeten jagen om het af te krijgen. Als we aansluiten op elkaar dan zien we dat van elkaar. Als we een groep zijn ben je er ook voor elkaar. Ik wil een lijst opstellen van mensen die we uitnodigen voor een gesprek. Rondom de tafel gaan en andere mensen weren, het ook aan hun laten zien dat ze geweerd worden. Er moet een omslag komen in Utopia! Sommige hebben juist sturing nodig aldus Ivan, ik snap dat het uit hunzelf moet komen maar als je mensen erop wijst zie ik daar het probleem niet van in. We moeten het als groep doen, die werkgroep moet het doen. Ja zegt Wilco we moeten bij elkaar komen om projecten te bespreken. Ivan is blij dat Wilco zich dat is gaan realiseren en geeft een knuffel. Ik zou het echt k*t vinden als je weg zou gaan man! Ik ben blij dat je ermee instemt aldus Wilco, ik ga een lijstje maken. We gaan een serieus Utopia neer zetten en f*ck de rest!

Er wordt vervolgens een lijstje gemaakt en we kunnen de volgende namen opvangen.  Ivan, Wilco, Mark, Chris, Nicole, Colinda, Tineke en?? Wilco gaat deze mensen straks bij elkaar roepen om eens het gesprek aan te gaan. Wordt vast en zeker vervolgd!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 3.6/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 15 reacties op dit artikel
 1. anna at 08:35

  ook al heb je ogen en verstand wil dat nog niet zeggen dat je de combinatie goed gebruikt dat blijkt uit je antwoord

 2. Ladybug at 19:42

  Yvon en Manon ik sta achter jullie mening! Wilco is een drift kikkertje die zich tot het uiterste moest beheersen. Hij is een harde werker en ik snap echt niet waarom mensen hem zo de grond in boren. Zonder Wilco had er NIETS GESTAAN. Dat hij gefrustreerd raakt doordat de helft van de groep geen donder uitvoert kan ik helemaal begrijpen. Goed plan van Wilco om met de mensen die echt iets willen doen om de tafel te gaan zitten.Het is m.i. dan ook de enige resterende manier om van de disfunctionerende groepsleden af te komen. Hoera! Op naar een echt Utopia!

  • anneke at 02:53

   Wilco mag dan wel een harde werker zijn met zijn bouwen maar de gebouwen die er nu zijn hadden helemal er niet gehoeven had geld bespaart hadden ze nu geen geld te kort
   Ze hadden met z’n alle de loods beter moeten indelen

 3. Elly at 19:30

  wilco getreiterd, laat me niet lachen, hij is zelf de grootste treiteraar en oproerkraaier. Hij doet veel, alleen met z’n grote bek, kan geen begrip en liefde opbrengen voor z’n medebewoners.
  De grootste loser die er rond loopt. Lekker naar huis, kan die daar lekker dominant zijn. Vanaf dat hij binnen is, is de sfeer tot nul punt gedaald.
  Hij is echt a-sociaal, gemeen, doortrapt, stookt iedereen op enz. Kan nog wel ff doorgaan, lekker 24 uur aan vragen en wegwezen, zal de sfeer in de groep echt ten goede komen. Dat Ivan en die homo mark zich zo laten manipuleren, Zijn gewoon bang voor die grote smoel van Wilco…….de kwal.bah.

  • Therese at 23:29

   Elly , Ik zeg alleen MAAR dat ik het HELEMAAL met je eens bent , verder zeg ik maar niets meer wanr de redactie kan niet veel waarderen als je de waarheid zegt want eerlijk gezegd kijk ik er van op jo reactie geplaatst is .

 4. Yvon at 18:41

  Dat bedoel Manon!!en nee Anne ik ken Wilco alleen van Utopia,maar ik heb ogen en verstand gekregen en als je die beiden combineert,kom ik tenminste tot mijn conclusie

 5. anna at 18:12

  Wilco is getreiterd?…ik geloof dat Yvon alles voor het gemak omdraaid….maar ze laat goed zien dat Wilco bij haar hoog in het vaandel staat maar misschien is ze een kennis in de ”buiten wereld”Laat hij maar oprotten want het is een naar mannetje,en neem die andere zg helderziende ook mee!

  • Manon at 18:19

   Waarom moet je direct een kennis in de buitenwereld zijn van Wilco als je positief over hem bent? Ik ken Wilco niet, alleen van Utopia maar vind het een harde werker! En wat hij zegt klopt naar mijn idee helemaal! Ik zie 10 keer liever Wilco zijn best doen en werken dan die luie Giorgio met zijn nog luiere vriendin! Over de 2 laura’s zal ik maar niets zeggen.. De beelden zeggen genoeg denk ik!

 6. joyce madarie zweers at 17:55

  ohhh dat klinkt als muziek in de oren , wilco 24 uur aanvragen , geweldig .
  wel doen wilco , geen woorden maar daden , hij mist patrick nu al whahahahhahahahahhahaha, als jij nou eens fijn naar huis gaat , maakt je mij blij en kan colinda volgende maand opdoeken , heerlijke tijd gaat dan nog komen . zal me goed doen , kijk plesier met rust . nou wilco doe ons een plesier en rot op naar huis .

 7. Yvon at 17:35

  Ik denk dat,als ze allemaal mee willen werken het nu wel goed komt!!’
  Wilco heeft in ieder geval de juste instelling en Ivan voelt en vult hem goed aan.
  Ik gun het Wilco hij is genoeg getreiterd !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *