LauraB wil een centraal vanavond

LauraB wil een centraal vanavond

Niet alleen Wilco wil verandering, LauraB heeft ook het gevoel dat het niet lekker gaat in Utopia. Daarom besluit ze met Ivan het gesprek aan te gaan. Ze wil het liefst een centraal starten vanavond…

Allereerst gaat LauraB de groep af en spreekt personen individueel om haar plan voor te leggen. Als ze het aan Colinda vertelt lijkt het voor haar geen goed idee. Ik zit nog steeds hoog in mijn emoties is het antwoord. Daarna gaat LauraB op naar de volgende en dat is Ivan. Ze gaan even apart zitten en LauraB begint te vertellen. Ik heb het idee dat er best veel onvrede is in de groep. Er zijn veel frustraties en deze worden niet geuit. Ik heb zo vaak gesprekken de afgelopen week en daar word ik niet goed van. Dat kan alleen maar duidelijk gemaakt worden aan elkaar als diegene het tegen elkaar zeggen. Maar dat gebeurd niet en wil een centraal houden. Misschien is het goed om eens over gevoelens te praten. Dan hebben mensen de gelegenheid om hun dingen te uiten. Zo kunnen we ook verder met de groep. Ivan vindt het misschien wel een goed idee. Maar wijst LauraB er wel op dat ze rekening moet houden dat het centraal hoog op kan lopen. Hoe temper je dat een beetje? Misschien kun je aangeven dat het hoog op gaat lopen. En elkaar de ruimte geven om hun frustraties te uiten waar diegene mee zit. LauraB denkt dat wijzen niet goed is, ik voel me er nu niet prettig bij. Ivan antwoordt dat ze eigenlijk mediators nodig hebben. Ik denk dat we er gewoon iets mee moeten doen aldus LauraB. Tineke zegt dat we er gewoon even mee moeten wachten, ik denk van niet eerlijk gezegd. Ivan zegt dat het altijd geprobeerd kan worden. En LauraB vindt het het wel het proberen waard. Ik denk wel dat dat nodig is, en als het misloopt dan stoppen we er mee. Ivan is voor, maar voorziet wel enige chaos… Of het centraal definitief door gaat is dus nog even afwachten, we houden het in de gaten voor je!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 15    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. adriana46 at 19:01

  Er zou iedere dag, iedere avond een centraal moeten zijn!
  Een werkplan, een schema.
  Duidelijkheid, opdrachten, sancties als het niet gebeurt.
  Het utopia, hier buiten de poorten is het ook niet direct “a story to tell”, maar jullie hebben de unieke kans! Grijp hem, een gemeenschap met 15 mensen, kun je met de handvaten die jullie hebben, super mooi neerzetten!

  Just do it ! 🙂

 2. maria at 21:23

  Laura b kletst teveel. ..ik wil dit ik wil dat….En alleen maar praten of roddelen. Laat eens een keer zien dat je zelf ook wat kunt doen zonder de hulp van anderen. En alleen met praten kom je er nl ook niet altijd. Dus….geen woorden maar daden LB.

 3. Helmie at 18:39

  LauraB, het wordt tijd dat je oprot.. Je pikt altijd andersman ideeen…. En loopt dan erg gewichtig ermee te doen!! Met andermans veren pronken zoals dat heet!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *