Groep de doeners is gevormd door Wilco

Groep de doeners is gevormd door Wilco

Wilco heeft met iedereen gesproken en uiteindelijk is er dan een doeners groep gevormd. Deze groep doet wel iets in de samenleving van Utopia. En is gevormd omdat Wilco zich nogal groen en geel ergert aan het feit dat velen bewoners niet veel doen. En dreigde er zelfs zijn 24 uur voor aan te vragen. Wilco heeft zijn plan eerder uitgelegd aan Ivan en heeft mensen bij elkaar geroepen die in zijn ogen doeners zijn, tijd om te vergaderen!

In de groep zijn totaal 6 mensen, minder dan Wilco eigenlijk op noemde. Diegene die in de groep zitten zijn: TIneke, Colinda, Wilco, Ivan, Mark. Ivan neemt het woord en legt nog maar eens een keer uit waar Wilco allemaal tegenaan liep en wat hij zoal wil veranderen. Het is de bedoeling om als kleine groep te beginnen en later kunnen er steeds meer mensen bij. De 6 doeners lijken er echt zin in te hebben en willen er dan ook helemaal voor gaan. Uiteindelijk wordt er afgesproken dat als iemand zich aan wil sluiten bij de groep er overleg zal plaats vinden. Ook zijn ze bereid om mensen aan te nemen die niets doen, als ze zichzelf maar veranderen. Ook gaat het 6 tal het goede voorbeeld geven, dit houdt onder andere in hard werken en eigen troep opruimen. Maar nog vele andere dingen. Zullen ze verbetering in de groep brengen?! Ook worden de projecten die afgemaakt moeten worden besproken, de wellness en cordwood huis krijgen prioriteit. De eerste aanmelding is al een feit, Laura wil graag mee doen!

Maar niet iedereen denkt even positief. Joey zit er bijvoorbeeld niet bij. Joey is van mening dat hijzelf samen met Ivan en Mark alles alleen doet. Mark zegt Joey dat daar de meningen over verdeelt zijn en  Joey snapt hier helemaal niets van. Mark legt het later uit, Joey heeft volgens Wilco een te grote mond. Alles wat Joey zegt moet gebeuren. Joey antwoordt lichtelijk geirriteerd, ja want alles wat ik oppak gebeurd ook, ik bel namelijk overal achteraan. Denk je nu echt dat ik het leuk vindt om alles zelf te doen en dit gezeik over mij heen te krijgen? Ik werk keihard en als de rest dat niet ziet, dan is dat hun probleem. Voordat Mark weg wil lopen heeft Joey nog iets te melden. Weet je, iedereen moet gewoon lekker zijn ding doet en de rest interesseert mij niet. Als er wat is moet je maar gewoon naar mij toe komen om te praten…


Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 26    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 14 reacties op dit artikel
 1. adriana46 at 18:52

  Ja Joey valt tussen de wal en de sloot….. Joey regelt wel alles achter de schermen. Ik denk laatst aan het bericht dat ik hier op de site las, iets van “voedselplan” of zo. Het was wel Joey die dit n.a.v. het idee van een van de Utopianen daags tevoren geopperd tijdens het centraal ook doorzette. Daar geef ik mijn complimentjes aan Joey. Joey ging over dit idee en ook kordaat meteen een uitwerking van dit idee !! met Colinda in gesprek en gaf opdracht, ieder geeft aan wat hij nodig heeft voor zijn/haar project (kinderfeestjes e.d.) en dat bestelt Joey de spullen, geen overbodige luxe wel vitamines, niet lekker wel voedzaam. Wijze Joey, ook die ergert zich maar treedt niet zozeer op de voorgrond. Een nuttige man achter de schermen. Joey bespreek in het centraal wat je doet, wilt doen en tenminste gedaan hebt. Zo weten de andere Utopianen dat ook! Nu wordt je door jouw zwijgzaamheid niet voldoende gewaardeerd. Neem er nog een taak bij, bespreek dat niet face to face met een andere Utopiaan, maar ga in de openbaarheid: het centraal! Je zit in een gemeenschap, dus regel die zaken met ruchtbaarheid! Dan wordt jij misschien nog wel de Utopiaan 2015. Je hebt de capaciteiten volgens mij! Laat je zien, kom uit de schaduw! Die dressman sessie dan! Je bent ook een mooie Utopiaan. Toon je!! 🙂

 2. Yvon at 22:40

  Ron wat ik niet begrijp zijn die scharrels!!!het is Colinda,en de verdoezeling,het genade brood verder, maar dat komt misschien dat ik een vrouw ben geloof ik niet dat Wilco te wachten zit op die konenlijke rol,het is een bouwer en een zelfstandige ondernemer.
  Misschien ben ik wel te dom voor jouw cryptische omschrijven!!!!

  • Ron de Weijze at 22:52

   Yvon, het is verkeerd van mij om cryptisch te zijn. Sorry!

   Wilco zou “zijn w**f wel een keer doen” merkte hij een keer terloops op tegen Mark of iemand anders, om aan te geven hoe hij Patrick onder andere zou pakken. Dat was en is nog even de eerste scharrel in Utopia. De tweede zou Tineke kunnen zijn omdat zij wel voor hem voelt en hij haar ook graag om zich heen lijkt te hebben. Colinda houdt haar vijand dichter bij zich dan haar vrienden. Is mijn indruk. Dus vandaar “scharrels”.

   Wilco wil graag dat de groep om hem draait, ook al zegt hij niet het middelpunt te willen zijn. Als puntje bij paaltje komt, stuift hij wel met een nieuw huis het huisje waar Patrick net aan is begonnen, hem voorbij, met zijn groep. Datzelfde doet hij nu met zijn doeners, die zichzelf graag tot die elite zien behoren. Voor Ivan is het leiderschap heel belangrijk door zijn geloof, en vandaar zijn ‘hug’. Alle dieren zijn gelijk, maar sommigen zijn iets gelijker dan anderen. De premier is de “eerste onder zijn gelijken”.

   Leiderschap heeft veel voordelen. Je hebt de macht en je kan uitkiezen wie je graag als vriend/vriendin wilt hebben. Je kan je groep aansturen om bepaalde mensen die je niet ziet zitten of die een bedreiging vormen, eruit te laten stemmen.

   Allemaal natuurlijk heel lief en “democratisch” maar ondertussen…

   • Yvon at 23:21

    Oké,sorry trouwens voor dat koninklijke,mijn spellings….doet dan iets verkeerd.
    Ik wil het toch weer even voor Wilco opnemen,ik ken hem niet ik vind hem niet leuk,maar ik houd niet van onrecht!!Patrick is overal aan begonnen met zijn mond en zei ook altijd dat hij de meester was en Wilco str..,hij heeft in mijn ogen gewoon iets afgemaakt wat de andere niet voor elkaar kreeg,vandaar de bouwer en zelfstandige ondernemer!!
    Wat Colinda betreft,klopt heeft hij gezegd,maar niet hij maar Colinda heeft hem gepakt,klein verschil,voor mij een minpuntje,hij heeft ook gezegd dat hij niet verliefd op Colinda was!!
    Tineke geeft zelf al aan het wel leuk te vinden om verleidt te worden door Wilco.
    Zo is het leven denk ik,ze zijn vrijgezel .
    Het is een spel wat gespeeld wordt daar mag je,je toch voor inzetten??
    Wat Ivan betreft klopt,maar daar doet Wilco toch niets verkeerd bij,het zijn maatjes!!
    Dus alles opgeteld vind ik Wilco oké en jouw cryptische omschrijvingen ook.

    • Ron de Weijze at 23:32

     Ik houd ook niet van onrecht, maar zodra er macht in het spel komt, is het voor mij al zo ver. Dat begint bij mensen organiseren in groepen en dan zelf de leider willen zijn. Het is meteen al elitair en uit de hoogte. Je doet alsof je zelf geen fouten hebt en mensen dicht bij je ook niet (die hoeven dus niet bang te zijn om weggestemd te worden), maar hoe verder weg je in de machts-afstand zit, hoe meer je moet uitkijken. Zo is het in het dagelijks leven ook. Zeker. Maar je kan ook kritisch naar jezelf zijn en dat zie ik niet bij Wilco. Verder, ook als vrijgezellen hoef je van geen macht gebruik te maken. De keuze is tussen macht en politiek aan de ene kant, of waarheid en ethiek aan de andere kant. Heel verschillend soort samenlevingen!

     • Yvon at 23:59

      Volgens mij is het veel in eenvouwdiger als jij denkt,jij moet Wilco echt zien als die bouwer zag jij hoe hij schrok dat hij hoogstwaarschijnlijk geen zaak meer heeft?
      Hij heeft jaren lang leiding gegeven,als het klopt wat hij zegt!!!
      Mijn man is ook zelfstandig en heeft dus de leiding,hij is de baas het is een mentaliteit!!
      Dat denk ik,dat hoop ik en dat denk ik ook oprecht te zien!!!!
      Hij wil een groep mobiliseren om iets te maken,hun Utopia het is een werker maar verder niets.
      We zullen zien of ik gelijk krijg

     • anneke at 11:14

      Ron je kan schrijven wat je wil over Wilco maar Yvon blijft Wilco beschermen
      zoals een koningin in een korf is Wilco de koning van utopia en heeft vele volgers

 3. Yvon at 22:17

  De groep is vrijwillig samengesteld,je kan hier toch niet spreken van vrienden zoeken vrienden uit?.
  Joey wil niet mee doen!!ligt toch niet aan Wilco? En zeg eens eerlijk we zijn die Cio met zijn vriendin toch onderhand ook wel spuugzat,wat doet die jongen plus vriendin nu wat iets kan toevoegen aan de groep.
  Tineke zit er pas in die heeft lekker energie heerlijk toch,het gaat volgens mij nog altijd om Utopia en niet om een persoon zo neer te zetten alsof hij puur slecht is.
  Verder ben ik het natuurlijk helemaal met Manon eens .
  Maar Ron zijn reactie begrijp ik niet helemaal.

 4. maria at 21:15

  Ik ben het beslist niet altijd met Wilco eens,maar in dit geval moet ik hem wel gelijk geven. Deze groep van 6 (eigenlijk 8) kan hij beslist niet manipuleren hoor. Eigenlijk begrijp ik hem wel. Zou me nl ook ergeren aan de personen die de kantjes er af lopen.En al helemaal aan diegenen die lang en vaak op bed liggen en dat zijn dan ook nog vaak de jongere personen daar die het doen. Wat Joey betreft…mm ja wat moet ik daar van zeggen….heb altijd een dubbel gevoel bij hem.De ene keer verdient hij mijn sympatie en soms erger ik me dood aan hem. Hij trekt wel enorm veel naar zich toe en stelt zich op als een baasje.

 5. anneke at 20:49

  (Wilco) ik ben de baas het gebeurd zo als ik dat wil en niet anders (denkt hij) en wie zitten in zijn groep zijn vrienden valt wel op
  Waarom werkt Colinda wel en Laura niet volgens hem rekent hij ook het bed mee het werk wat Colinda doet dat is overgenomen door Tineke
  Die Wilco gaat voor nog wat elende zorgen gaat hij beslissen wie er wel en niet werkt had hij eerder bij het stemmen aan de andere moeten geven maar het is rustig nu Patrick weg is
  Maar ik vind dat iedereen doet het zelfde (niets)
  En hij wil beweren dat Joey een grote mond heeft wat heeft hij dan
  De bewoners die over blijven moeten hun mond open doen er zijn er wel bij die niks doen maar dat is so maanden zo

 6. Elly at 20:39

  precies de mensen die hij lekker kan bewerken/ manipuleren.
  Goed bezig Wilco, maar niet heus, jij denkt dat de koning van utopia bent, weet niet wat motiveren en echt samenwerken is, leer s respect op te brengen, voor je mede bewoners.
  Denk echt dat ze beter af zijn zonder de dictator Wilco. Vies mannetje.

  • Manon at 20:49

   Nou ik kijk liever naar deze groep mensen dan naar die luie Giorgio en zijn scharrel..Of een Joey en Laura die vooral aanwezig zijn maar verder niets uitvoeren! En er zitten nou niet bepaald mensen in de groep die je makkelijk kan manipuleren lijkt me! Tineke durft heus wel iets te zeggen als ze het ergens niet mee eens is! Goed initiatief en ben heel benieuwd hoe dit gaat aflopen..

 7. Ron de Weijze at 20:05

  Weer een staaltje dialectiek om de macht en het indruk maken op de andere kunne. LauraB had het onlangs al tegen Laura over Joey die “eigenlijk de leider” zou zijn. Dat brengt dan een koninklijke rol voor haar en hem teweeg. Wilco heeft die rol ook nodig om zich prettig te voelen in de groep en indruk te maken op zijn scharrels. Plus waarschijnlijk om het feit te verdoezelen dat al zijn hout nu maakt dat ze genadebrood uit kistjes moeten eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *