Het centraal van 12 april

Het centraal van 12 april

Tijd om na een geslaagde Utopia markt eens met zijn allen te gaan zitten. Kortom het centraal van 12 april kun je hieronder nog eens terug lezen.

Start centraal
Met dertien man – Chris is weg, Naomi op bed met keelontsteking hebben de bewoners zich keihard ingespannen om de markt tot een succes te maken. Bjorn blikt terug en zegt het ging hartstikke goed. Er was veel vraag naar een rondleiding, dus daar moet de volgende keer weer over na worden gedacht. De standhouders waren over het algemeen ook heel tevreden. Ivan vult hem aan, het was goed georganiseerd dus alles stond op tijd klaar.

Complimentje van Laura
Laura maakt een complimentje naar de runners van vandaag. De hoodies verkochten als een trein en de runners sprongen op tijd bij om te helpen bij de verkoop.

Ambachten
De oude ambachten waren een groot succes. Er waren veel aanvragen voor een Utopia-klomp en deze gaan de Utopianen dus ook verkopen.

Puntjes van aandacht
Mark blijft professioneel en heeft nog een paar tips voor Ivan en Bjorn de kassa stond vanochtend niet op de goede plek en er was niet genoeg kleingeld. De wc’s zaten nog met tie-wraps op slot en het zou handig zijn om de volgende keer een productinventarisatie te maken.

Verbeteringen voor Le Luifel
En daarnaast zijn er nog een paar dingen nodig om Le Luifel te optimaliseren. Een nieuwe koelkast zou bijvoorbeeld geen overbodige luxe zijn, zodat de voorgesneden patat dichtbij kan worden bewaard. En dat is niet het enige waar Le Luifel mee te maken heeft gekregen. Ze waren namelijk erg onderbezet. En voor de komende markten gaat die vlieger nog meer op: Joey wil dan namelijk gaan tatoeëren en Nicole gaat manicuren.

Verontschuldiging
Ivan biedt zijn excuses aan voor zijn felle reactie van gisteren. Hij voelde zich erg rot toen hij gisteren zo slecht werd geholpen om de loods op te ruimen. Toch vindt Mark dat een verontschuldiging van Ivan niet nodig is. Dat soort momenten bepalen of je een groep bent. Als je die tien, vijftien minuutjes met z’n allen pakt dan is het gedaan!

De cijfers
En dan eigenlijk het belangrijkste, de cijfers! De bewoners hebben maar liefst 9944 euro opgehaald vandaag en daarbij zijn alleen de activiteiten van de inwoners gerekend. Zo zette Le Luifel bijna 1500 euro om en maakte Laura een klapper met 4242 euro.

Groepsactiviteit?
De bewoners hebben dus een groepsactiviteit verdient.  Ze brainstormen over welke beloning ze elkaar zouden kunnen bieden. Een massage en sushi, zo stelt Laura voor. Mark wil binnenkort juist weer eens goed gaan zitten voor een beloningssysteem.

Toch nog ruzie & einde centraal
Als de discussie omtrent het bonussysteem voortvloeit, is Tineke het zat. Ze is moe en wil de de dag afsluiten. Maar dan vraagt Ivan zich af hoe het komt dat Tineke een nieuw vest aanheeft. De verwijten vliegen over en weer en veel bewoners vallen Ivan bij. Tineke vraagt continu om luxe en bestelt extra boodschappen terwijl ze weinig uitvoert. Tijd om op te stappen…

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 31    Gemiddelde: 3.6/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *