Het centraal van 19 april

Het centraal van 19 april

Tijd om centraal te gaan, dit keer worden er weer een aantal zaken besproken waaronder een nieuw geldsysteem maar ook de organisatie van de markt komt aan bod. Ook worden er nog andere zaken besproken die we hier op een rijtje hebben gezet voor je.

Geldsysteem
Mark neemt het voortouw om zijn nieuwe beloningssysteem te introduceren. Bij dit geldsysteem wordt er voor verschillende zaken een budget beschikbaar gesteld. Het wordt geen uitkering of beloning. Het zal meer een luxe toeslag worden. Wat je nodig hebt kan je bestellen, tot op zekere hoogte. Er is dus een budget voor kleding, voedsel, sigaretten, sport etc. De vaste lasten komen uit op een bedrag van 5.500,- euro per maand. Mark gaat wel alles bijhouden hoeveel iedereen uitgeeft en alle uitgaven moeten bij hem voorgelegd worden. Gio oppert een documentje te maken waarin iedereen al zijn of haar boodschappen kan vermelden. Het boodschappen geld word van 450 euro naar 300 euro gebracht. Volgens de berekeningen van Mark kunnen ze deze kosten dekken met de markt en de live in de loods. Volgens Mark is er tijdens de Utopia markt 31.000 euro omgezet. En de winst is ongeveer 25.000 euro. De hele groep stemt voor dit geldsysteem.

Utopia markt

Ivan is zeer tevreden over de organisatie van de afgelopen markt. Gio geeft echter aan dat hij zich buitengesloten voelt en dit lijdt tot frustratie bij Ivan. Hij heeft namelijk totaal geen zin in een strijd om de markt. Daarom besluit Ivan om uit de organisatie te stappen. Bjorn volgt hem, want ook hij is klaar met het gezeur van Gio. Dit had Gio niet verwacht en hij is een beetje sprakeloos. Ook Joey snapt er niks van we hebben een dijk van een markt gehad. Nu is er een klein incident en ligt alles weer op z’n gat. Plotseling ligt de hele organisatie van de markt dus weer in de handen van Gio. Dit had niemand verwacht, en hij zelf ook niet. Omdat de markt de belangrijkste inkomstenbron is durft hij deze uitdaging niet aan. Hij geeft Bjorn en Ivan een compliment en verzoekt hen om als duo de organisatie voort te zetten. Conclusie: ook de volgende markt wordt verzorgd door Bjorn en Ivan.

Obstacle run
Ivan heeft een investering nodig van 3.000,- euro om een hindernisbaan te kunnen opbouwen die voor de obstacle run bedoeld is. Allereerst wil hij de hindernissen gebruiken voor de inzameldag voor de brandwondenstichtring. Later wil hij het parcours gebruiken voor sportevenementen waarmee geld verdient gaat worden. De groep gunt hem het budget, omdat er veel potentie in zit voor de toekomst. Joey komt echter met een goed punt: de veiligheid. Er zijn een hoop zaken waarmee rekening moet worden gehouden. Ivan gaat zich hier in verdiepen, maar één ding is zeker: de hindernisbaan gaat er komen.

Wat is er nog meer besproken? Einde centraal!
Ivan wil op 14 juni de throwdown doen in samenwerking met een sportschool uit Culemborg. Hij geeft een uitgebreide uitleg maar uiteindelijk draait het er natuurlijk vooral om dat hij graag mensen heeft die zich aanmelden.

Nicole heeft het nog even over de dodenherdenking. Ze wil graag dat de bewoners opschrijven waar hij of zij aan denkt tijdens de twee minuten stilte. Ook promoot ze haar nagelstudio en kan geboekt worden via de webshop. Nu we toch aan het promoten zijn gooit Colinda nog een balletje op over de spirituele beurs die binnenkort plaats vind. En Gio begint over het mega meezing spectakel. Alles is dus te vinden op de webshop.

De koeien komen ook nog even aan bod. Gio kan geen andere boer vinden zoals boer John. Hij is namelijk gestopt omdat hij te weinig tijd had en de tijd die hij had wilde steken in zijn eigen bedrijf. De oplossing is volgens Gio om een pannenkoekenrestaurant te beginnen. Zo houden ze geen overschot van melk en eieren. LauraB oppert het idee om er ook omeletten bij te maken wat Gio ook wel een top idee vindt. Gio vertelt dat hij het pannenkoekenrestaurant op zaterdag open wil doen. En daarmee sluit het centraal.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 23    Gemiddelde: 3.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *