Verkiezing data op een rijtje

Verkiezing data op een rijtje

Er komt weer een spannende tijd aan in Utopia. Het stemmen door publiek, nominaties en de eliminaties. Maar hoe werkt het ook alweer? We hebben alle verkiezing data op een rijtje gezet met een kleine beschrijving.

Zaterdag 18 april 2015
De start van de verkiezingstijd. Om 09:00 uur is de bekendmaking van de drie kandidaten  of te wel de potentiële bewoners. Vanaf dan zijn de lijnen op de website en in de app open tot dinsdagavond 22:00 uur. Tot die tijd kan iedereen GRATIS stemmen op één van de drie potentiële bewoners. Uiteindelijk krijgen de twee kandidaten met de meeste stemmen een Utopia visum en zullen zij woensdag 22 april Utopia betreden.

Maandag 20 april 2015
Er is nog 24 uur de tijd om te nomineren! Vanaf 09:00 uur gaan de lijnen open en vanaf dan mogen alle Premium paspoorthouders stemmen op een van de huidige bewoners die zij het liefst zien vertrekken uit Utopia. De stem van de duizend meest actieve Utopianen  of te wel de Elite weegt zelfs drie keer zwaarder. De drie bewoners met de meeste stemmen krijgen dinsdag een extra stem tijdens de nominatieronde in Utopia. Stemmen doe je op de website of in de app.

Dinsdag 21 april 2015
De dag van de nominaties in Utopia. Om 09:00 uur sluiten de lijnen voor de nominaties thuis en zullen de bewoners rond de klok van twaalf beginnen aan hun nominatieronde. Allen mogen drie stemmen uitbrengen: de stemmen mogen worden verdeeld over twee of drie verschillende bewoners, maar zij mogen hun stemmen bijvoorbeeld ook inzetten op één bewoner. Ook wordt er duidelijk gemaakt welke drie bewoners de minst populaire zijn volgens de online stemmers. In totaal worden er dus 48 stemmen verdeeld (15 bewoners maal 3 stemmen + 1 publieksstem maal 3 stemmen). De bewoners met de meeste stemmen belanden op de schopstoel. Vanaf nu ligt het lot van de genomineerden in de handen van de nieuwe inwoner die zondag 26 april wordt gekozen door de groep.

Woensdag 22 april 2015
Alle publieksstemmen worden bij elkaar opgeteld en de twee potentiële bewoners met de meeste stemmen mogen vandaag Utopia betreden. Zij moeten de aankomende vier dagen zichzelf bewijzen bij de bewoners.

Zondag 26 april 2015
De dag dat één van de visumhouders zijn visum moet inleveren. De Utopianen zullen rond zonsondergang beslissen welke visumhouder mag blijven en wie Utopia moet verlaten. De persoon die Utopia moet verlaten, moet direct naar huis. Zijn of haar avontuur is dan voorbij. De blijvende visumhouder mag zijn visum inruilen voor een Utopia paspoort. Hij of zij is vanaf nu een echte Utopiaan.

Maandag 27 april 2015
De Eliminatie dag. Wie van de genomineerden moet Utopia definitief verlaten? Dat beslist de nieuwe bewoner. Nadat de genomineerde bewoners zich vier dagen lang van hun beste kant hebben laten zien, moet de nieuwe bewoner de knoop toch echt doorhakken. De eliminatie vindt rond zonsondergang plaats. Over acht weken begint de hele verkiezingsperiode weer van vooraf aan.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 2.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. Therese at 19:39

  Hallo Wil en Ladybug, De reacties wat jullie op Naomi geven heeft toch naar mijn inziens niets te maken met Verkiezing Data op een rijtje ?????
  Als jullie reacties geven geef het dan over het onderwerp wat er boven staat en zet het er niet neer om zelf in de belangstelling te komen .
  Dat slaat echt negens op !!!!

 2. Ladybug at 16:59

  Ik vraag me zo langzamerhand werkelijk af waarom Naomi niet wordt aangepakt door de mensen uit de groep.Het kan toch niet zo zijn dat deze kleverige nietsnut ontzien wordt omdat ze een chronische ziekte heeft? Daar heeft ze vaak last van, vooral als er gewerkt moet worden.Zou ze thuis enorm verwend zijn dat ze zich zo gedraagt?

 3. Wil at 14:05

  Laat ik toch hopen dat Naomi er uit gaat, getver, ze it weer eens mega klef te doen met Gio, die rustig achter de computer zit, Ze kruipt zo wat in hem, Ga wat nuttigs doen Naomi, dat kleffe gedoe kan je beter buiten de poort doen,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *