Rob spreekt Bjorn aan op zijn gedrag

Rob spreekt Bjorn aan op zijn gedrag

De  rustige dag in Utopia gaat langzaamaan voorbij, zo zijn Gaby en Naomi aan het freubelen. Ze hebben onder andere een “woonkamer” gemaakt naast de rokersbank. Compleet met houten stoeltjes en met een omheining. Hebben Joey en Ivan een gesprek gehad waarin Ivan vroeg of Joey zeker wist dat hij Utopia zal verlaten. Joey antwoordde echt klaar te zijn en Ivan is bang dat hij spijt zal krijgen. Echter zal dat niet gebeuren volgens Joey. Maar ook Rob en Bjorn hebben een gesprek gehad in het weiland. De twee heren zaten op een hekje en Rob besloot Bjorn aan te spreken op zijn gedrag.

Rob begint zijn gesprek en zegt dat Bjorn af en toe te veel praat. Dat zul je ook merken in de groep. Als iemand zo lang door blijft praten wanneer de groep op een laag energiepitje zit, dan zuigt dat energie. Dat is het effect wat op een gegeven moment ook in jouw nadeel gaat werken. Bjorn antwoordt dat hij een prater is en altijd energie heeft. Vervolgens vraagt Rob zich af waarom Bjorn er niet voor gekozen heeft om eerst dingen te laten zien. Om op die manier respect af te dwingen. Jij hebt het meer omgedraaid. Bjorn antwoordt dat hij gewoon enthousiast is, zo ben ik nu eenmaal. Rob hoort Bjorn aan en geeft aan dat hij Bjorn niet wil veranderen. Hij wil juist uitleggen dat zijn gedrag moet veranderen. Maar Bjorn denkt daar toch anders over. Hij zal voor niemand veranderen en vindt het belangrijk dat hij zichzelf kan zijn. Je praat heel veel over jezelf, valt mij op  reageert Rob. Maar vindt het goed dat Bjorn zichzelf blijft. Echter is  aanpassingsvermogen belangrijk is in een groep. Heb ik ook wel antwoordt Bjorn. Nu praat jij en dan weet ik dat ik af en toe rekening moet houden met Rob. Rob antwoordt Bjorn een superfijne gozer te vinden, maar af en toe denk ik van gozer, hou vijf minuten je mond. Zeg niet waar je goed in bent, maar laat zien waar je goed in bent. Daarom zou ik zeggen: aanpassen is een kunst, niet veranderen, maar aanpassen. Ik zeg niet dat je het verkeerd doet. Het is een klein dingetje waarbij ik denk van: speel dat spelletje slimmer om het jezelf makkelijker te maken. Bjorn geeft aan het einde van het gesprek toe dat hij blij is met de feedback en geven elkaar de hand. Zal Bjorn zichzelf dan toch veranderen na deze feedback?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 32    Gemiddelde: 2.9/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. Wil at 07:59

    Bjorn is een goede jongen, hij kan wel veel praten ,maar is veel zichzelf, als men niets zegt is het ook niet goed, enne Rob………jij moet de mensen uit laten praten, luisteren gaat je slecht af. Bjorn, blijf lekker jezelf

  2. harry at 21:00

    hoe zo op bjorn s gedrag , kijk even in spiegel , zal niet lukken zie je alleen maar rook . kom op zeg !!! jij doet zelf niks ,en kraakt bjorn af dat hij te veel praat . gekker moet het niet worden. gewoon jezelf blijven bjorn !!!!!!

  3. jolanda at 19:02

    Zo dieRob durft.Hij heeft zelf nog niets gedaan,kost alleen maar geld.Rook zich suf en zuip zich lam.Die valt mij dus echt heel erg tegen. Maar ja kwam voor de groep, dus pas er goed bij veel praatjes maar is te lui dat hij wat doe. Loop tig keer per dag naar het rokersbankje, van bier is hij ook niet vies.Naar huis met die gozer. Hij voeg toch niets toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *