Crisisoverleg over Utopia BV

Crisisoverleg over Utopia BV

Tijd voor een crisisoverleg, het gaat namelijk niet zo goed met Utopia BV en daarom vond Mark het tijd om eens actie te ondernemen met alle bewoners bij elkaar.

Mark gaat staan en begint met zijn woordje, jongens, ik ben nooit zo een prater tijdens het eten, maar ik wil toch van deze gelegenheid gebruik maken om even de financiële crisis te bespreken. Het gaat gewoon superslecht. Er is vandaag weer een stapel aanmaningen binnengekomen die wij niet kunnen betalen. Ook leveren de evenementen niet genoeg op en er zijn te hoge kosten om alles te kunnen dekken. We moeten het over een andere boeg gooien, maar ik weet momenteel even niet hoe. Vervolgens vraagt hij of de andere bewoners met hem mee willen denken. Er zijn namelijk veel inkomstenbronnen weggevallen door het vertrek van verschillende bewoners.

Bjorn vindt dat er meer moet worden gesproken over de evenementen. Volgens hem moeten de bewoners meer passie tonen. Als het bij ons niet leeft, dan leeft het bij de mensen thuis ook niet. Daarnaast geeft Bjorn aan dat er een duidelijke agenda moet worden gemaakt. Begin juni denken we ooh shit, er is vrijwel niks gepland deze maand, dus we moeten nog even snel iets bedenken. Dat gaat gewoon niet werken. De maand juli wordt een drukke maand en Bjorn is al druk bezig met het verzorgen van evenementen voor de maand augustus. Hij zal zorgen voor een overzichtelijke planning, zodat de Utopianen niet voor verrassingen komen te staan.  Als afsluiter haalt Mark de huidige crisis nog maar eens naar voren. Hij wil de bewoners ervan bewust maken dat dingen die zij consumeren, ook eventueel voor de verkoop kunnen worden gebruikt. Je kunt niet zomaar iets pakken. Want stel dat je als groep honderd frikandellen per maand pakt, wat misschien maar twintig euro kost, dat kan wel tweehonderd euro aan omzet opleveren als we het verkopen. Kortom er moet zuiniger geleefd worden en er moeten meer inkomsten gegenereerd worden. Eigenlijk moet de instelling van heel wat bewoners veranderen maar zal dat gaan lukken?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 22    Gemiddelde: 2.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. Marja at 09:24

  Het is allang crisis in utopia maar ze trekken zich er niets van aan. Er is een gemeen plannetje om een fake deurwaarder te laten komen. Als er gemene plannen worden gesmeed is sadist mark degene die het verste il gaan, zoals de nieuwe hun eigen urine te laten drinken, dan staat mark erbij te glunderen

 2. anneke g at 22:48

  Geen geld meer maar is er wel geld voor drank en sigaretten , vlees kon ook weg omdat Ivan het op de grond heeft gegooid.
  Eet van de akker ga eieren bakken en niet in je haar smeren
  Hoe kan er afluister ding gekocht worden hij moet toch geld hebben om het te betalen.

 3. Sonja Hiemstra at 21:47

  Ze moeten veel meer van de groente op de akker gaan eten ! Zelf brood bakken en niet uit de Luivel eten halen. Soep met brood mensen !! En geen dure dranken meer !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *