De schulden stapelen zich op in Utopia

De schulden stapelen zich op in Utopia

Door server problemen zijn we niet altijd even goed online geweest waardoor we geen berichten konden plaatsen. Sorry voor het ongemak, als het goed is zijn deze problemen nu verholpen! En zijn we ook weer goed te bereiken.

Terwijl Bas achter de laptop zit, komt er een mailtje binnen voor Colinda. Bas leest voor aan de andere bewoners in het kantoor.

“Beste Colinda, ik hoop dat het goed met je gaat. Toch wil ik je laten weten dat wij teleurgesteld zijn, omdat wij nog geen deelbetaling hebben ontvangen. We hebben het glas-in-lood raam met veel liefde voor jullie gemaakt en een ongelooflijk lage prijs gecalculeerd. Dit bedrag moet echt op korte termijn worden betaald. Ik heb zelfs nog geen reactie ontvangen op mijn eerdere aanmaningen. Het totaal te betalen bedrag is € 325,68.” 

Wim zegt dat Mark het er toevallig gisteren nog over heeft gehad. Nou, zal ik het even doorsturen naar Colinda? De boef… grapt Bas. Wat later komen een paar bewoners bij elkaar want er moet écht iets gaan veranderen. Het kan zo niet langer! Nicole, Ivan en Rob besluiten samen in gesprek te gaan. De BV moet wel blijven bestaan. We zijn flink water aan het scheppen nu zegt Nicole als Rob zegt dat het nu echt tijd is om de schouders eronder te zetten. Rob vertelt dat hij is geschrokken van de facturen die nu opeens boven komen drijven. Colinda blijkt allerlei uitgaven te hebben gedaan die nog niet overgemaakt zijn. Ik snap dat Utopia bouwen is, maar nu zit ik in de nachtmerrie van iemands droom. En daar heb ik geen zin in.

Rob stelt voor om de BV in te schrijven op sites waarop ze zichzelf kunnen aanbieden als hulp. Om bijvoorbeeld stoeltjes en tafeltjes in elkaar te knutselen als daar vraag naar is, of andere productionele taken. Ja, dat is allemaal leuk en aardig antwoordt Nicole, maar het is crisis. Heel veel mensen zitten werkloos thuis. En die zitten allemaal op die sites. Rob laat het even inzinken. Ja, okee. Je zou dus denken dat er genoeg aanbod van werk is. Nicole merkt op dat ze op zoek moeten naar iemand die een heel erg goed idee heeft, maar niet de personele werkkracht om het uit te voeren. Maarja, zie zo iemand maar eens te vinden. Rob doet nog een poging. Ik wil er met Benjamin voor zorgen dat de barbecue gaat draaien. Dat is iemand waar ik het wel in zie zitten, da’s echt een goeie gozer. Ivan is het met hem eens, daar hebben we een goeie aan, ja.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 3.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. Tineke at 19:22

    Wat een vreemd figuur, die Rob, wat doet hij zelf om geld binnen te brengen, helemaal niks!
    Alleen maar praten en ouwehoeren hoe anderen het moeten doen, alsof hij de baas is BAH!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *