Gio bedenkt plan om geld te verdienen

Gio bedenkt plan om geld te verdienen

Blijkbaar zijn een aantal bewoners wel op de hoogte van de financiële status waarin Utopia BV verkeerd. Zo ook Gio, hij verzint namelijk een plan om geld te verdienen. Maar of dat ook gaat werken?

Als Wim, Ivan, Rob en Nicole bij elkaar zitten op kantoor, ziet Gio het licht. Hij heeft een plan en legt deze voor aan de groep. Weet je wat we gaan doen?! roept Gio enthousiast. We gaan allemaal een schilderij maken. Gewoon kunst, kunst verkoopt altijd! Niet iedereen is even enthousiast, Rob ziet het niet zo zitten. Hij kan namelijk niet schilderen. Volgens Gio boeit dat geen ene mallemoer, als jij je passie, liefde en gevoel erin gooit dan verkoopt het! Nicole daarin tegen ziet het wel zitten. Maar dan moeten we allemaal tegelijk met de schildersdoeken kwasten en verf aan de slag. Het groepje in het kantoor spreekt af dat ze met zijn allen om 00:00 uur aan de slag gaan. Tijdsdruk maakt het leuk zo vindt Wim dus het groepje besluit dat ze maar één uur de tijd krijgen.

Bas zelf was met andere dingen bezig, namelijk geld uitgeven. Hij belt rond om een geit te kopen. Maar zodra Bas uitlegt dat het om Utopia gaat heeft de man al geen interesse meer en hangt op. Bas vindt het maar raar in zijn ideale samenleving hoort een geit. Hij doet vervolgens nog verschillende pogingen maar de verbinding is niet goed. Wellicht zien we over een aantal dagen wel een geit op het Utopia terrein lopen. Je kunt maar ergens je geld aan uitgeven natuurlijk!

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 15    Gemiddelde: 3.9/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 9 reacties op dit artikel
 1. Mjo at 10:06

  “Maar zodra Bas uitlegt dat het om Utopia gaat heeft de man al geen interesse meer en hangt op”.
  Dus zo’n “goede” naam heeft Utopia in de buitenwereld. Hangen gelijk op als de naam Utopia valt.

  @Tineke, je hebt helemaal gelijk. Maar ja, nadenken in Utopia alvorens men iets doet, is nu eenmaal niet hun sterkste kant. Daardoor wordt ook nooit iets afgemaakt en dat kost dan weer handenvol (zinloos) geld. Vandaar ook de slechte financiële situatie van Utopia.

 2. Marja at 22:32

  In een uur een schilderij bij elkaar klodderen en verwachten dat het veel geld opbrengt, dan zal het toch door de regie geregeld moeten worden , zoals ze alles regelen. Wie koopt nu zo iets om die veelvraten en drinkers aan geld te helpen

 3. Lisa at 21:59

  Bas wil een geit en er wordt meteen gebeld naar geitenhouders.Hoeveel verstand heeft Bas van dieren?Wat denkt hij dat de geit met hun z.g.n.groententuintje doet?Hoe goed worden de koeien nog verzorgd?De melk wordt weggegooid.Voorheen werd er nog kaas van gemaakt.Boer Jon hield alles nog goed in de gaten en maakte de kaas.Waarom heeft boer Jon zich teruggetrokken?Bas je bent een echte geitenbreier!

 4. Tineke at 21:58

  Natuurlijk heb je gelijk ik heb zelf geiten, daarom geef ik ook advies dat je niet zomaar iets kunt bedenken en doen dieren nemen is een hele grote verantwoording. Ook zie ik dat gio de koeien veel beter verzorgt maar helaas ivm zijn schouder lukt dit nu niet kan doen.

 5. Maria at 18:14

  Tineke, geitekaas maken, ze hebben koeien, daar wordt ook niet veel mee gedaan, hoeveel kaasjes hebben ze van de koeiemelk gemaakt, sneu voor de geit als die er komt, Bas wat zou jij ook al weer gaan doen toen je Utopia binnenkwam, heb je daar al geld mee verdient. hahaha die Bas, als het niet zo ernstig was zou je er om kunnen lachen

 6. anneke at 17:42

  Een schilderij maken is leuk en nog leuker is ,allemaal beginnen met eigen schilderij en de rest gaat iets doen op andere schilderij iets toevoegen , maar wel goed niet verpesten .
  Dan krijg je geen scheve gezichten van ik heb wel wat verkocht en jij niet .
  Bas verzorg jij zelf je geit of geiten betaal je alles zelf , het gaat om geld verdienen niet uit geven maar ja je denkt alleen aan je zelf. Ze hangen niet voor niks op

 7. Tineke at 17:02

  Bas wanneer het je lukt om een geit te kopen moet je er meer kopen een geit is namelijk een groeps dier. En dan zou een grote melk geit het beste zijn want ja daar kun je geitenkaas van maken maar ook kun je geiten melk drinken. Dus het plan is goed maar er moet goed over nagedacht worden geiten hebben namelijk ook een stevig hoog hek hebben anders springen ze erover heen en dat kan niet de bedoeling zijn.

  • David Brigham at 21:10

   Een waarheid als een geit. En waar zouden ze moeten lopen, de koeien staan al zo klein. Wel heel mooi dat die geitenhouder gelijk geen zaken wilde doen met Utopia– tenminste iemand met liefde voor z’n dieren (en met gezond verstand).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *