Utopia wordt binnenkort failliet verklaard

Utopia wordt binnenkort failliet verklaard

Eerder schreven we al over de plannen van Mark Bas en Ivan, de drie heren willen de bewoners eens met hun neus op de rode feiten drukken. Het gaat immers niet goed met de BV en dat lijkt niet iedereen te beseffen. Daarom besluit Mark dat het plan wat hij eerder met de anderen bedacht heeft eens te starten. Hij doet een telefoontje naar een acteur.

Wij willen graag een deurwaarder inhuren. Dat kan niet zomaar. Dus wij vroegen ons af of u misschien iemand had die dit typetje kan spelen. de beste man aan de telefoon is erg enthousiast en ziet het ook wel zitten. Wat zijn de wensen precies?  Mark antwoordt dat ze zaten te denken aan een soort sullig deurwaardertje, denk maar aan een boekhoudertje. Die zelf maar al te graag met zijn neus in de financiële boeken zit. Na de taxatie moet de groep een deadline krijgen om een gigantisch bedrag te betalen. Anders worden er persoonlijke spullen in beslag genomen zoals de kappersspullen, het fototoestel en de sportapparaten, maar ook hun eigen spullen zoals Bas’ bakplaat en Marks frituur. Bas die ook in het complot zit en erbij staat heeft nog wel een aanvulling. Weet je wat echt heel erg zou zijn? Als de melkmachine in beslag wordt genomen, dan moet je alles met de hand doen. De heren zien hun plan wel zitten maar daar zijn ook kosten aan verbonden, zo’n 175 euro. Het is een investering, maar wellicht is het dat waard om de bewoners meer besef bij te brengen.

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 14    Gemiddelde: 3.9/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. Jan at 11:16

  Snel verdient die 175 euro. Ik denk dat er genoeg mensen zij die voor minder even voor “deurwaarder”willen spelen.

 2. Mjo at 10:15

  Ik vind dat John de Mol /Talpa of de regie zich daar niet mee moeten bemoeien. Die hebben met andere dingen al veel te veel invloed.

  Uit deze (geldelijke) situatie moeten ze als groep zelfstandig zien uit te komen. Dat laatste is gewoon een vereiste om als ideale gemeenschap te zijn, en als zodanig te kunnen functioneren.

  En dat spelletje met een deurwaarder slaat ook al nergens op. 150,= euro aan kosten. Alsof ze zoveel te makken hebben.
  Dat is ook wat ik al eerder heb aangegeven, men denkt niet na over hoe en waar aan men geld uitgeeft. Daarom zitten ze ook altijd op zwart zaad.

 3. anneke at 18:04

  Kunnen ze dit niet serieus nemen doe even normaal , iemand in buren voor 175,00 euro die een spelletje gaat spelen.
  Jullie doen de hele tijd niks verzin iets leuk en houd de hele boel niet voor de gek ,ga geld verdienen
  En waarom mede bewoners die 3 doen zelf niet anders dan dingen kopen net als de andere
  En dan nog wat de nieuwe bewoners moesten met hun gezicht in de koeien strond de oude bewoners stonden er bij te lachen ,ik zal het wel sportief vinden als ze het dan allemaal eens doen (ook al vind ik het niet kunnen) reken maar dat de meiden het niet doen vanwege hun gezicht

 4. Sonja Hiemstra at 17:44

  Laat Jon de Mol een ultimatum stellen : Per 1 september sluit ik Utopia als er geen duidelijke inkomstenverbetering is te zien. Het programma stopt dan eenvoudig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *