Het centraal van 28 juni

Het centraal van 28 juni

Nadat Benjamin de groep bij elkaar riep om even stil te staan bij de terroristische aanslagen in Tunesië, Frankrijk en Koeweit gingen de bewoners de loods in voor een centraal. Hier lees je alle besproken zaken van 28 juni terug.

Opening centraal
Gio opent het centraal en vertelt dat de bewoners met hun schilderijen in totaal 485 euro hebben verdiend. Ivans schilderij is voor het grootste bedrag verkocht, namelijk 115 euro. Ook zijn er drie kuiken bij gekomen. Nog meer dieren in Utopia dus!

Evaluatie over de markt
Bjorn heeft het een en ander aan te merken op het verloop van de markt. Zo ging het bij de merchandise wat rommelig en functioneerden de runners niet helemaal naar behoren. Daarmee is Ivan op zijn teentjes getrapt, want de runners  waarvan hij er één was hebben de hele dag keihard gewerkt. Bjorn weet dat maar stelt dat ze niet aan de goede kant van de markt aanwezig waren. Ook waren er wat klachten over Naomi, ze zou op sommige momenten onvindbaar zijn geweest. Naomi en Ivan geven aan dat dat niet eerlijk is, omdat ze niet eens de tijd heeft gehad om te eten. De bewoners besluiten om te brainstormen over hoe ze haar een vaste plek kunnen geven op de markt. Ook moet er worden nagedacht over hoe de standhouders de drankjes gratis kunnen krijgen zonder te veel te eten en te drinken en moet er volgende editie een loopplank worden gelegd naar Baas Beach zodat de strandtent ook voor rolstoelgebruikers te gebruiken is.

Slechte omzet markt
Nog nooit draaiden de bewoners zo’n slechte omzet aldus Ivan. Hij valt Bjorn daarbij nogmaals aan en de individuele discussie van vanmiddag laait weer op. Gio en Mark proberen de discussie te sussen, maar dat lukt niet. Ivan geeft aan dat hij wil samenwerken, maar alleen als het op zijn manier gaat. En daar kunnen Naomi en Gina niet bij. Het is toch niet ik, ik, ik, het is wij! Gio grijpt in en oppert een idee om allemaal een provincie te nemen, met daarboven drie marktleiders. Zo wordt het meer een groepsding. De inkomsten die we genereren, daarmee betalen we ook onze vaste lasten. Nicole daarentegen pleit niet voor het benaderen van potentiële standhouders in provincies, maar dat iedere bewoner zelf een aantal stands mag kiezen. Ook Ivan heeft een idee hij zou graag zien dat ook de standhouders zich inzetten om mensen naar de markt te lokken. Hoe meer mensen, hoe meer korting op de standplaats. Gaby en Nicole geven aan dat niet iedereen zich prettig voelt bij bellen. Bovendien voorspelt Nicole één grote chaos. Niet alle neuzen staan wat dit betreft dezelfde kant op, zo blijkt weer.

Academie en organisatie evenementen
Ivan vraagt de aandacht voor de academie die voor de groep wordt georganiseerd en ook Bas en Bjorn hebben nog mededelingen omtrent naderende evenementen. Mark vraagt iedereen voortaan duidelijk aan te geven door een goede prognose te maken van inkomsten, uitgaven en winstoogmerk. Zo staan de doelen voor evenementen voortaan duidelijk op papier.

Garage sale
Nicole vraagt zich af of de bewoners dinsdag nog een garage sale zullen houden. Er wordt enthousiast gereageerd en dus worden de bewoners gesommeerd om alle kleren die niet meer worden gedragen en de spullen die niet meer worden gebruikt bij elkaar te zoeken. Meubels die opnieuw te maken zijn, zijn ook altijd een optie om te verkopen.

Bezuinigingen op roken
Mark vraagt zich af hoe de rokers het geldprobleem zien. Er kunnen geen pakjes sigaretten meer worden aangeschaft voorlopig, dus besluiten de rokers gezamenlijk om shag te gaan roken. Daarmee gaat het wekelijkse bedrag van 300 naar 60 euro. En daarmee sluit het centraal.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 13    Gemiddelde: 4.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 8 reacties op dit artikel
 1. Merel at 09:59

  Anneke G, irritant is dat he en ik doe het exact zoals jij het omschrijft. Ik gebruik niet echt scheldwoorden, maar noem sommige bewoners wel eens losers oid meer niet eigenlijk.

 2. anneke g at 23:31

  Gebeurd mij ook wel eens op de laptop dan gaat hij twee keer en dan staat er is al geplaatst dan druk ik hem op het pijltje terug even daarna komt hij er wel op.
  Of je hebt misschien te veel scheldwoorden gebruikt.
  Maar blijf proberen je staat er nu op

 3. Maria at 22:24

  €15.000,00 per jaar aan rokers, dat bedrag hebben ze nog nooit bij elkaar verdiend, hoe kunnen ze dat dan uitgeven. Dat kun je misschien in de buitenwereld doen, maar waarom ook in Utopia, daar werden toch dingen gedaan die anders moesten, daar valt roken ook onder.

  • anneke g at 23:34

   Misschien worden ze binnenkort gesponseerd met een sigaretten merk .
   Hoelang zal het duren voor dat ze dit gelezen hebben en gaan uitvoeren bij de mensen achter de schermen

 4. Manon at 22:20

  Wat is Ivan veranderd! Een grote dictator die alles doet om Bjorn naar beneden te halen.. Bah! Alles moet op zijn manier en anders niet! Ik hoop heel erg dat hij vreselijk op zijn bek gaat binnenkort! De enigste mensen die op dit moment leuk zijn:Bas en Bjorn!

  • Sonja Hiemstra at 23:01

   Manon, hoe kun je Bas nou leuk vinden ? Het is een heel gluiperig stiekum mannetje en Bjorn denkt dat ie goed kan organiseren, maar het levert geen geld op. De hele meute van Utopia is niet zoals vorig jaar, er zitten gewoon geen byzondere mensen in, ben wel benieuwd naar Benjamin in de komende periode, wellicht brengt die wat goeds.

   • anneke g at 23:26

    Sorry dat ik zeg maar sommige mensen vinden dat soort mensen leuk ,het enige wat ik der aan leuk vind is dat hij over het hek probeert te springen en dat lukt niet van daag of morgen praat hij misschien een toontje hoger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *