Gezamenlijk het Utopia terrein opruimen

Gezamenlijk het Utopia terrein opruimen

Een nieuwe dag is aangebroken in Utopia, en vandaag staat de voorbereiding van de markt op het programma. De markt duurt nog even maar je kunt beter alvast vooruit werken. Ivan roept daarom de groep bij elkaar.

Hij vertelt dat het de bedoeling is dat alle bewoners het terrein helemaal strak trekken. Volgende week is het namelijk markt en het losliggende vuil vormt een gevaar voor de andere bezoekers. Er zijn drie teams die vervolgens opgenoemd worden:

Team 1: Rob, Nicole, Stefanie, Gabriëlle en Gina
Team 2: Wim, Bjorn, Mark en Gaby
Team 3: Bas, Benjamin, Naomi en Ivan

Cees heeft het aan zijn rug en nek en daarom is hij vandaag van de facilitaire ondersteuning. Ivan pakt daarna het woord weer over en wil verdere uitleg geven. Team 1 maakt achter de kas, schommel en het Cordwood House schoon. Daarna kunnen ze aan de slag op de akker. Team 2 moet de werkschuur en achter het oude kantoor schoonmaken. Het derde team ruimt rondom Baas Beach op. Er moet vooral opgelet worden op kleine schroeven en dat soort dingen. Nicole neemt dan nog heel even het woord, ze heeft nog een puntje. vrijdag zal het Suikerfeest plaatsvinden. Iedere Utopiaan moet iets lekkers koken en vandaag moeten de boodschappenlijstjes daarvoor ingeleverd worden. Daarna gaat iedereen aan de gang, vandaag wordt als het goed is een productief dagje!

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. gea at 14:41

  Als ze de akker bijgehouden hadden toen Chris wegging hadden ze nu niet zoveel werk gehad.en Rob mag wel uitkijken dat hij niet moe wordt, hij zal wel meer leunen op zijn schoffel dan dat hij hem gebruikt waarvoor hij bedoelt is.

 2. Druif at 13:10

  Moeten …. Echt niet dat ik iets zou moeten hoor . Hoop dat er meer zo overdenken . Het zou toch de ideale samenleving ‘moeten’ zijn . Nou dingen doe je uit vrije wil omdat je een ander levend wezen wil plezieren en gelukkig en blij wil maken

 3. David Brigham at 09:25

  “Iedere utopiaan moet iets lekkers koken”? Waarom moeten christenen en atheisten verplicht het suikerfeest gaan vieren?? Ivan blijft ook weg als hem iets niet zint (bijv de roze bingo of Gaby’s pinksterpraatje).

  • Mjo at 10:42

   David, ik ben het wel met je eens hoor. Maar je snap dat toch wel, dit komt van Nicole het liefje van Ivan.

   Wat mij nog het meeste stoort, is waarom moet dat woordje -moet/moeten- gebruikt worden door Nicole. Ze had het ook als voorstel/idee naar voren kunnen brengen, was een stuk sympathieker overgekomen. Bovendien had dan iedereen de mogelijkheid gehad, zoals jij ook al schrijft over Ivan en zijn wegblijven bij bepaalde evenementen, zelf kunnen beslissen. Nu komt het over als een opdracht, door Nicole uitgevaardigd/opgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *