Het centraal van 13 juli

Het centraal van 13 juli

Tijd om weer wat te bespreken in Utopia, kortom een centraal. Hier lees je alle besproken punten van 13 juli terug.

Bjorn begint
Bjorn opent de vergadering. Hij begint over Utopia: The Party. De kaartverkoop is begonnen en de promotie is begonnen. Zo heeft hij vanmorgen contact gehad met radio Decibel. Hij heeft ook een serieuze mededeling iedereen moet elke consumptie turven en voor elk evenement komt een nieuwe lijst. Een eventuele volgende stap is om iedereen muntjes te geven. Verder geeft hij uitleg over de nieuwe bier en wijnglazen, tap en drankprijzen voor op evenementen. Cees vindt de prijs van een biertje best hoog, maar het zijn dan ook grotere glazen. Nicole legt uit dat ze bovendien de mening hebben gevraagd van hun gasten.

Meubels en dierenzaken
Wim is lekker bezig met de aanvragen voor zijn meubels. Het loopt lekker, als mensen aanvragen hebben, gewoon blijven mailen! Bas heeft een heel ander punt in te brengen Stuk heeft een wondje en dat willen ze even laten checken. Hij wil ook graag een geitenhok maken.

Cees wil helderheid
Dit is het eerste centraal van Cees en dat is even wennen. Hij weet nog niet hoe alles werkt dus wil hij eerst een duidelijk beeld van de markt. Hij wil graag taart, cake, koffie en thee serveren, maar dat verdient niet heel goed. Bas vindt het wel een goed idee. Misschien als high tea, of Utopitaart?

Cees heeft ook nog een idee voor ondernemers. Mensen met een visie mogen hun idee in Utopia komen presenteren. Zoals een bakker die opent of een groep met een nieuwe app. De hoogstbiedende, gecombineerd met een goed idee, krijgt het podium in de loods. Mark vertelt dat ze zoiets al eerder hebben geprobeerd maar dat dat niet werkte. Ivan is positief en wil er met Cees voor gaan zitten. Cees heeft ook een visie voor de horeca-evenementen in Utopia. Mensen willen vaak niet te veel drinken omdat ze nog naar huis moeten, dus misschien is het een idee om de prijs van het eten te verhogen. De drankjes kunnen dan juist een stuk goedkoper worden. Hij wil nog wat extra’s aanbieden om meer gasten te trekken. Nicole en Bjorn benoemen dat er al veel initiatieven zijn en dat Stefanie bijvoorbeeld een all-in prijs biedt. Een lange discussie volgt. Ze bewaren het voor een volgende keer.

Cees vindt dat de groep veel kan veranderen. Of het nu gaat om schoonmaken of het ophangen van een nieuwe toiletrol. Cees spreekt niemand persoonlijk aan maar praat tegen de hele groep, ik ben nog maar net binnen. Maar wat valt er nog ongelofelijk veel te halen.Als laatste spreekt de oudste bewoner een klein dankwoordje. Hij heeft goede gesprekken en veel lolletjes. Hij zag wat geschrokken gezichten toen hij binnenkwam, maar is erg positief over de groep. Het enige probleem is zijn matras, waar hij niet goed op kan slapen.

Stefanie biedt excuses aan
Stefanie springt gelijk op het verhaal van Cees in en biedt haar excuses aan voor haar luidruchtige gedrag afgelopen nacht. Ze is ook een week gestopt met drinken. Ook Gina biedt nogmaals haar excuses aan, maar heeft wel een top verjaardag gehad.

Waar is Nicole mee bezig?
Nicole is nog steeds bezig met tatoeëren, de veteranendag en de Hollandse avond. Ze is erg enthousiast om een high tea te organiseren met lekkere hapjes en petitfours.

Marktonderzoek & groepsactiviteit
Ivan wil het marktonderzoek vol frisse energie na de ramadan weer oppakken. Dan wordt hij serieus, ik heb een hele belangrijke mededeling. Morgen staat een hele dag gepland voor groepsactiviteiten. De voorbereiding van de markt, bijvoorbeeld. Nicole komt met een leuk idee ze wil de bezoekers op de poort of een bord wat laten schrijven. Ivan vertelt verder over de planning voor morgen, dat in het teken staat van de markt en de Hollandse avond. De loods gaat dicht en de laptops gaan weg. Ivan benadrukt alle zeilen bijzetten zodat we in een paar uurtjes klaar zijn!

De webshop is vernieuwd
De Utopia webshop is vernieuwd! Alles is strakker en duidelijk. Kijken dus! Het is een bezoekje waard.

Kroegennacht en een stoelmassage
Naomi organiseert een kroegennacht. Frans Duijts en Vinzzent willen komen optreden. Ook werkt ze aan de Runway Show. Dat wordt ook heel groot en vet! Verder mag iedereen een fotoshoot komen doen in haar fotostudio. Rob heeft een massagestoel geregeld en daar is hij heel blij mee. Lekker masseren!

Wens pot
Benjamin werkt aan de wens pot. Er komt iemand van Stichting Ambulance Wens langs om het terrein te bekijken en hij werkt aan een stappenplan voor dit project.

Stichting van de maand
Gaby staat op en trekt een zwart doek van een bord af: de stichting van de maand is bekend! Gaby gaat de komende maand het werk van Stichting Hulp Straatkinderen Senegal promoten. Ze heeft allerlei ideeën, waaronder een bewustwordingsavond en een sponsorloop.

De YOLO-challenge
Bjorn vertelt enthousiast over de YOLO-challenge. Iedereen kan een mail insturen naar de bewoners met een betaalde uitdaging. Rob heeft er al één binnen vijfentwintig euro als hij een week lang Cees een goedemorgen kusje geeft. Hoe het geld wordt verdeeld, wordt nog besproken aangezien er ook een deel naar de stichting zou kunnen gaan. De inwoners hoeven niet alles te doen. Houd het netjes is hun boodschap.

Einde centraal
Als laatste geeft Cees aan dat hij Ivan graag wil helpen bij de missie en visie van de BV. En met dit vriendelijke gebaar eindigt het centraal.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *