Het centraal van 21 juli

Het centraal van 21 juli

Tijd om weer wat te bespreken, de bewoners zijn bij elkaar gekomen voor een centraal. Hier lees je alle besproken punten van 21 juli terug.

Opening centraal
Naomi begint het centraal en vertelt dat ze leuke post van Gio heeft gehad. Verder is ze bezig met het organiseren van de kroegennacht. Het wordt een groot feest op 22 augustus.

Utopia markt bijna uitverkocht
Ivan is samen met Bjorn bezig met de markt van 26 juli. Mensen komen de hele dag komen van 11.00u tot 17.00u, er zijn geen shifts. De kaartverkoop loopt lekker  het is bijna uitverkocht! Bjorn en Ivan hebben samen de taakverdeling besproken, zodat niet iedereen constant hoeft te rennen. Het rooster bestaat uit vier diensten en iedereen krijgt twee momenten om te kletsen met standhouders en bezoekers. Stefanie en Nicole willen tattoos zetten en Gina gaat mensen knippen. Het probleem is dat zij niet altijd weg kunnen om te gaan kletsen. Daarom oppert Rob om een pauze in te lassen zodat de bewoners zich met de bezoekers kunnen mengen. Iedereen is enthousiast. Mark ziet wel een minpuntje aan dit idee, er moet immers geld worden verdiend. Hij kan zelf niet weg bij Le Luifel en de helft van de mensen heeft vaste werkzaamheden. De andere helft zou kunnen rouleren. Benjamin ziet er geen probleem in hij wil best meehelpen in Le Luifel. Mark geeft aan dat hij inderdaad hulp nodig heeft. Wim en Cees kunnen ook bijspringen maar dan is iedereen weer steeds bezet. Naomi heeft ook niet iets op te merken mensen vinden het vreemd als zij geen fotocamera bij zich heeft, maar volgens Bjorn is het geheim gewoon een goede communicatie. Naomi’s verhaal is eigenlijk gewoon een beetje specifiek: juist in de pauze moet zij foto’s nemen. Wat er nou precies gaat gebeuren? Bjorn en Ivan gaan met deze meningen aan de slag, maar zijn wel enthousiast over het idee van een pauze. Wordt vervolgd.

Wasmanden
Benjamin heeft een huishoudelijk puntje over de wasmanden. Die zijn namelijk weg maar al snel blijkt dat ze allemaal in de werkplaats te staan. Twee daarvan komen naast de wasmachine. Cees voegt toe dat ze in het kader van energieverbruik hun was beter buiten kunnen laten drogen.

Schoonmaak
Gabriëlle wil het over de keuken hebben. Stefanie en zij besteden veel tijd in de keuken en vinden het niet fijn ook de vaatwasser en keuken te moeten doen. Ze doet liever iets anders. Nicole vraagt of er mensen zijn die het schoonmaakrooster niet duidelijk vinden. Ivan antwoordt geen moeite te hebben met lezen, maar ik heb wel moeite met de taken. Hij heeft het vaak druk en deze taken zijn niet zijn prioriteit. Daarna praat Nicole over de melk, die soms nadat het is gekookt in de pan blijft staan en niet meer goed is. Het moet beter in melkkannen worden opgeslagen. Er moeten schone pannen zijn en alles moet goed worden verwerkt. Vervolgens wordt er namelijk ook yoghurt van gemaakt. Kortom zaken om op te letten dus.

Jamsessie
Bjorn vertelt dat het goed gaat met de jamsessie die donderdag gepland staat. Hij raadt iedereen aan lekker te oefenen en hij heeft er zin in. Het wordt een gezellige jamsessie! Benjamin sluit aan dat diezelfde dag wat bezoek komt voor de wenspot.

Borrel met standhouders
Bjorn wederom aan het woord en vertelt dat er vanavond een borrel is met de standhouders van de markt. Sommige mensen verbazen zich daarover, dus zouden ze het fijn vinden als het beter wordt gecommuniceerd. Benjamin wil graag weten wanneer er precies wordt gedronken. Bjorn antwoordt vanavond geen alcohol. Het zijn zakenrelaties. De rest vindt dat er best gedronken kan worden, maar met mate. Bas voegt er sarcastisch aan toe, met de gedachte dat je nog moet rijden. Na enige woorden wordt er uiteindelijk besloten dat bewoners tussen 20u en 22u mag drinken.

Modderworstelen
Gisteren hebben Stefanie en Naomi (ze heeft het toch gedaan) in de modder geworsteld. Naomi won uiteindelijk en daarom wil Stefanie Naomi nog even feliciteren met haar overwinning.Er komt een revanche, maar dan wel in de boksring.

Actiepuntenlijst
Cees wil nog even aangeven dat er een actiepuntenlijst kan worden gemaakt bij de notulen. Dat lijkt me handig en werkbaar en overzichtelijk voegt hij eraan toe. Benjamin antwoordt ja, en dit komt dus allemaal in de notulen. De bewoners vinden de notulen trouwens erg grappig en zien er wel een bundel in.

Dankwoord van Benjamin
Benjamin bedankt Stichting Heppie voor een leuke dag afgelopen zondag. Het was zeer geslaagd.

The party
8 augustus vind het feest plaats georganiseerd door Bjorn. De kaartverkoop loopt, iedereen mag komen dansen met de Utopianen en roken is ook toegestaan. Ook hoopt Bjorn binnenkort kaartjes te kunnen verkopen via internet maar is hier nog mee bezig.

De akker
Rob is bezig met het omploegen van de akker. Maar wat gaan de Utopianen ermee doen? Rob wil het niet verhuren, het is een stukje van ons. Als daar mooie bloemen of groente staan is dat toch ons visitekaartje. Hij wil er graag veel tijd en werk in steken.  Benjamin heeft een mooie aanvulling. Hij wil snel een onderdeel voor een maaimachine bestellen om voor de akker te gebruiken. Hij krijgt zijn investering.

De bundel van Gabriëlle & einde centraal
Gabriëllewilde haar bundel al hebben op de markt, maar dat gaat haar niet lukken. Wel kunnen mensen haar shirtjes kopen en de bundel alvast bestellen. En daarna eindigt het centraal.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. Maria at 11:25

  Moet er nou iedere dag gezegd worden dat alles opgeruimd moet worden en levensmiddelen in de koelkast gezet moeten worden. Het lijkt wel of de mensen voor alles wat zij doen een briefje moeten hebben waar alles op staat. Behalve als er een feestje wordt gegeven en er gedronken wordt, dan weten zij de drank wel te vinden. Zelf vind ik ook niet alle klusjes in huis even leuk, maar je bent niet op de wereld om alles leuk te vinden, dus doe gewoon wat er gedaan moet worden, wc schoonmaken, keuken, vloer schoonmaken, is dat nou zo veel werk met 15 mensen.

 2. Mjo at 13:51

  @anneke, Naomi is blij met de post van Gio. Mag dat ook al niet meer geuit worden.

  Wordt het een beetje zat, telkens dat gekat op Naomi. Het zou ook niet mijn vriendin zijn, maar ik laat haar, in haar doen en laten, wel in haar waarde.

  • anneke at 18:17

   Dit bedoel ik niet kwaad maar het centraal is om dingen te bespreken van wat er gaat en moet gebeuren.
   Er heeft nog nooit iemand in het centraal gezegt ik heb post gehad , meestal wordt er mee gelezen

 3. anneke at 13:32

  Moest dat in het centraal verteld worden ik heb een brief van Giorgio gehad , wat belangrijk.
  Op de akker maak daar waslijnen om de was buiten te hangen bespaard ook kosten van de droger en het ruikt ook nog lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *