Het centraal van 30 juli

Het centraal van 30 juli

Tijd om weer wat te bespreken, na lang wachten zit dan uiteindelijk iedereen bij elkaar. Hier lees je alle besproken punten van 30 juli terug.

Opening centraal
Ivan opent de bespreking, even een kort centraal Ivan. Iedereen doet een rondje met zijn plannen en doelen. Iedereen schrijft zijn ideeën op de flip-over.

Naomi’s kroegennacht
Naomi organiseert de kroegennacht voor 22 augustus met allerlei leuke artiesten zoals Frans Duijts voor vijfentwintig euro per kaartje. Verder gaat ze haar eigen tassen maken. Dat heet een clutch, of niet? vraagt Wim. Naomi heeft nog meer plannen maar die verklapt ze pas op 2 augustus. Begin oktober organiseert ze bovendien een duurzame runwayshow.

Cees de probleem oplosser
Cees ziet zichzelf als de probleem oplosser van de groep. Vandaag heeft hij de printer laten ophalen voor reparatie en hij is ook bezig met de laptop en de kapotte frietsnijder. Er komt zowaar een gratis elektrische frietsnijder! Cees krijgt een applausje van zijn mede bewoners. Verder is hij bezig met het verhuur van volkstuintjes op de akker. Hij is ervan overtuigd dat zowel groenten, bloemen als tuinverhuur naast elkaar kan bestaan. Ook heeft hij al een mailtje van een potentiële huurder, maar weet nog niet uit wat de huurprijs zal worden. Geloof mij, ik ga voor het hoogst haalbare voegt Cees eraan toe.

Knipkorting
In augustus is er korting in de kapsalon van Gina en ze is bezig met haar kledinglijn. Er is een nieuw schoonmaakrooster, iedereen heeft één keer per drie dagen dienst. Doe gewoon wat je moet doen en dan komt het goed aldus Gina.

Buiten
Waarom is buiten geen taak? vraagt Cees zich af. Hij wil de asbakken en containers ook in het schema vastleggen. Ivan wil dat wel op zich nemen.

Benjamin’s Speaking Circle
Benjamin wil een Speaking Circle gaan houden op 3 augustus. Iedereen krijgt vijf minuten om over zijn doelen en gevoelens te praten en elk gesprek wordt afgesloten met een applausje. Daarbij wil hij een wekelijkse column schrijven op de Utopia Courant, een groepsactiviteit organiseren en bedrijfsuitjes aanbieden.

Bas houdt het kort
Bas houdt het kort. Hij werkt aan een idee om schepijs te gaan verkopen.

Verwendag
Rob is bezig met massages en gaat samen met Gina verwendagen organiseren.

Bjorn doet allerlei dingen
Bjorn vertelt dat hij druk bezig is geweest met allerlei dingen.Het feest op 8 augustus met de geweldige promotie van Mark. Het wordt vet en kaartjes zijn nog steeds te koop. Daarnaast wil Bjorn elke maand een band uitnodigen voor een optreden. De eerste band Anouk-tribute speelt op 14 augustus. Verder is hij druk met Live in de Loods. En het lijkt hem wel wat om hottubs in Utopia neer te zetten.

Verder heeft hij nog wel een kritische opmerking, Bjorn vindt dat iedereen altijd zijn afspraken moet nakomen. Ivan zucht diep en zegt grappig dat jij dat zegt want jij komt zelf ook je afspraken niet na. Ga nu maar weer zitten.

De bundel van Gabriëlle
Gabriëlle is trots op haar bundel en wil er in het volgende centraal uit voorlezen. Verder wil ze haar kledingartikelen uitbreiden en een onderdeel op de website maken over haar afvalproces. Ook wil ze een Spoken Word-avond organiseren.

Meubelmakerij
Wim gaat hard en kan wel wat helpende handjes gebruiken. Binnenkort organiseert hij ook een klusworkshop voor vrouwen over de basisprincipes van het thuisklussen. En ook de grote Utopia Klusquiz! Met een toffe roze gereedschapskist als prijs.

Tatoo Stefanie
Stefanie tatoeëert en het gaat goed. Ze werkt ook aan de akker.

De tekeningen van Gaby
Mensen kunnen nog steeds doneren voor Senegal. Gaby wil een bundel maken met haar tekeningen dus concentreert zich daarop in augustus.

De focus van Mark
Mark is bezig Le Luifel netjes te maken. Zijn focus ligt bij de B&B, de B&B gaat als een tierelier. Ook houdt hij de financiën goed in de gaten. Er zijn verjaardagskalenders te koop en het boekje van Nicolien is ook nog steeds te krijgen. Daarom draagt Mark een stukje voor over de kolderkat. Applaus volgt.

Grote plannen voor Utopia Ink
Nicole heeft grote plannen voor tattooshop The Ink Ladies. Ze wil merchandise gaan uitbrengen en ziet het helemaal zitten.

Ivan’s projecten
Ivan wil iets doen voor de maatschappij vluchtelingen en probleemkinderen. Hij doet een oproep aan kijkers die dat zien zitten. Ook roept hij mensen op iets te laten horen als ze een bootcamp willen komen doen. Het klantenonderzoek is wat vooruit geschoven, al staat de missie en visie van de BV vast. Kaartjes voor de volgende markt staan in de verkoop. Alle bewoners mogen nieuwe ideeën aandragen.

Ivan negeert Bjorn & ruzie
Ivan wil weten of mensen last hebben van de afstand tussen Bjorn en Ivan. Ivan doet dat om de sfeer in de groep te bevorderen en Bjorn gaf gisteren aan daar moeite mee te hebben. Bjorn vertelt dat het zwijgen is ontstaan door de opmerkingen van Ivan (Jij bent dood voor mij.). Ivan vertelt dat Bjorn het negatieve in hem naar boven laat komen dus het is niet in mijn voordeel daar op te focussen. Cees wil vragen of er toch nog een gesprek mogelijk is tussen de twee mannen met een ‘scheidsrechter’. Om het te helen stelt Cees voor. Ivan herhaalt dat er zakelijk geen probleem is en dat hij verder het liefst niets met Bjorn te maken heeft.

Bas geeft aan dat hij er geen last van heeft, maar dat hij Bjorn buitensluit bij bepaalde projecten. Bas noemt als voorbeeld dat hij wel voor een project werd gevraagd en Ivan boos werd omdat Bas niet mee wilde doen. Ivan verlegt de discussie naar Bas die nooit met een groepsactiviteit mee wil doen. Ivan vraagt of hij voorbeelden mag geven van het gedrag van Bas en Bas laat dat toe. Ivan valt uit over afzijdig gedrag van Bas en het feit dat hij zonder overleg geitjes koopt. Je bent geen groepspersoon, zegt Ivan. En alles wat ik doe is in het belang van de groep. Daarom vraagt Ivan ook of de groep last van de vete tussen Bjorn en Ivan heeft. Bas zegt van wel.

Ook Bjorn doet zijn zegje. Hij vindt het niet prettig dat Ivan hem soms volledig negeert. Hij wil normale communicatie. Ivan antwoordt dat hij niet amicaal wil doen met Bjorn maar dat hij nog wel met hem communiceert. De twee blijven kibbelen en de groep probeert hen te kalmeren. Cees zegt op een gegeven moment kijk, nu heb ik er dus last van. Mark grijpt in, kapt het af en gaat verder met het centraal. Hij heeft het over een kinderfeestje dat eraan komt en wil het BV sluiten. Cees grijpt nog even terug op de ruzie, dit is een voortvloeisel uit wat tussen jullie gaande is waar we nu ter plekke allemaal last van hebben.

Ivan wuift dit puntje weg. Hij vindt het logisch want nu hebben de mannen persoonlijk contact. Hij zei dat er zakelijk niets aan de hand is. De groep loopt weg maar Benjamin blijft nog even napraten. Hij adviseert de mannen toch nog even rustig te praten. Er hangt heel veel ellende in de lucht. De bank is inmiddels leeg. Het centraal is tot een einde gekomen.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 8 reacties op dit artikel
 1. Druif at 18:03

  Ivan er uit , het is met hem altijd ruzie en agressie . Net als buiten Utopia , hij moet ook buiten Utopia eens een gelijkgestemde tegen komen die hem zo genadig op z’n lazer geeft dat hij voortaan een beetje dimt . Denkt dat hij Mohamed is geloof ik .

 2. jolanda at 16:52

  Brrr wat een vies vuil mannetje is die Ivan.echt een tiran.moet altijd gelijk hebben.Mag en wil niet tegen gesproken worden.en die uitspraken .hoorde hem vanmiddag zeggen dat Borne blij moet zijn dat hij zijn strot niethad door gebeten .eruit ermee .Vind de rest van de groep grote meelopers behalve Bas en Cees.Die zijn bang voor hem .

  • Wil at 18:06

   Ik. Denk idd dat er iemand van talpa moet ingrijpen, maar of talpa werlelijk weet wat daar gebeurt??????
   Bij agressi moeten ze er acuut uit maar deze uitspraken van iemand die zegt moslim te zijn mag dus allemaal, strot doorbijten, voor mij ben je dood enz.
   Dat schijnt dus te mogen, nou ik denk dat je beter een klap in je gezicht kan krijgen dan dat je die gore uitspraken te horen krijgt, arme bjorn
   En die nicolle blijft hem nog steunen ook,
   Ik ben woest als ik dit hoor uit de mond van de tiran, en hopelijk word er eens ingegrepen door talpa

 3. Anja at 16:01

  Helemaal met alles eens, Ivan MOET er uit, onruststoker, buiten utopia komt hij niet aan de bak,met dat gedrag, ik hoop zo dat vele op hem zullen stemmen!!!!! Exit met die KWAL,

 4. maria at 14:35

  Het is gewoon een feit dat als iemand een andere mening heeft of niet eens met Ivan is ,hij dat niet accepteert of vind dat de ander het verkeerd ziet want hij weet het altijd beter.Hij verwijt bv Bjorn achter zijn rug om met anderen over hem te praten….Nou ik zie ivan niets anders doen alleen al om zijn gelijk te halen. Zodra Ivan verbaal in het nauw gedreven word dan word hij agressief en begint hij te schelden.De vraag ligt het aan Bjorn??? Denk de afgelopen jaar eens terug. Met wie heeft Ivan al wel niet een aanvaring of ruzie gehad waar bij hij soms zelfs gewelddadig werd. Kan zo echt vele namen opnoemen….ligt het dan altijd aan de ander? Zou wel bizar zijn of niet soms. Of men nu eens is met Bjorn of niet het siert hem dat hij rustig blijft en zich niet verlaagt om te gaan schelden en agressief word zoals Ivan.

  • David Brigham at 15:20

   Ja, het ligt toch echt aan Ivan, bah, wat een engerd. En wat is de rest een stelletje laffe zombies, behalve Bas en Cees die goede inbreng hebben in die laaste discussie. Je kunt hier helaas geen filmpjes plaatsen.

 5. Toet at 14:20

  Wat denk die moslim nou .Iedereen heeft een gruwelijke hekel aan die vent.Met zijn geloof en liefde .Het verpest het kijken naar dat progamma.Ga naar huis en neem die vriendin mee.Voegt niets toe.

 6. anna at 13:58

  Bjorn doe jij je ding en zwijg jij Ivan maar dood want hij is niet waard dat jij moeite doet voor zo’n vieze rat! hij was al een crimineel voor hij in Utopia kwam het lijkt wel dat de meeste mensen dat zijn vergeten…Daar hebben de bladen vol van gestaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *