Het centraal van 5 juli

Het centraal van 5 juli

De bewoners gaan in de ochtend centraal, er moet namelijk weer wat besproken worden. Hier lees je alle besproken punten van 5 juli terug.

Ivan neemt het woord, hij vertelt dat ze aan de splitsing zijn begonnen maar dat is momenteel verwaterd dus is het weer opnieuw ingedeeld. Iedereen heeft zich ergens voor ingezet en gezegd ergens verantwoording wil nemen. Ik vind de groep zoals nu is ingedeeld passend is. Ik denk dat we nu echt stappen kunnen maken en uit de financiële crisis kunnen komen en het fijner in de groep wordt. Menno en Floor zijn hier een paar dagen geweest en hebben het een en het ander aangegeven. Onze doelen moeten scherper en duidelijkere afspraken. Menno was kritisch maar de energie van de groep sprak hem aan. Dit is een groep waar we iets mee kunnen doen. Ik heb er vertrouwen in zeker door Menno en Floor. Als we zo meteen alle afspraken gewoon doen gaan we echt stappen maken. Zoals het nu is kun je niet voor je eigen droom kiezen omdat het zo slecht met de groep gaat. Bjorn gaat beginnen met de afspraken die wij hebben vastgesteld. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden.

Mark wil met iets positiefs beginnen, hij 8.438 in de min. Een debiteur heeft betaald en de motor babes hebben ook betaald. Ik denk dat er nu geen verassingen meer binnen komen. Bjorn neemt het woord dan over. Het BV team heeft gisteren gezeten met elkaar en afspraken gemaakt wat er kan gaan veranderen. Een aantal uitgangspunten: duidelijke doelen stellen, ernaar toe werken en communiceren met de groep. Als we afspraken maken we elkaar erop aanspreken en dat ook moeten doen. Als je iets bent begonnen ben dan voor jezelf eerlijk of het haalbaar is en vraag hulp. Als je het niet meer ziet zitten geef het dan aan. Prioriteiten stellen, wat is belangrijk en waar verdienen we geld mee. Iedereen levert een bijdrage, zowel in de BV, bouwen, huishouden en het terrein. Hou je aan gemaakte afspraken, je leeft en werkt met elkaar. Zorg dragen voor communicatie in bv. Een lange termijnplanning, zorg dat plannen bekend zijn. Daarna vertelt Bjorn over de taakverdeling in de BV:

Mark doet financiën en uitgaves, mark geeft laatste go.
Voorraad doet Bas, hij doet inkoop op horeca en gemeenschap.
Evenementen en agenda bewaking gaat via Bjorn in samenwerking met Ivan.
Marketing doet Bjorn samen met Rob. Mensen moeten iets mee krijgen, we gaan het tot in de puntjes uitwerken.
Hoofd bouw is Wim, alles over de bouw gaat via Wim. Wim heeft daar iets over op te merken, ruim je zooi op als je klaar bent. Als dat niet werkt komt er een hangslot.
Bjorn vertelt dat de BV groep wekelijks gaat zitten om te vergaderen. Dit zal 2 keer per week gebeuren op zondag en woensdag volgen er updates van de financiele status en bespreking agenda punten. Ook wordt er besproken wie wat doet. En wat je doel is in die bewuste week. Op zondag worden ook de doelen besproken en de vordering van bepaalde projecten. Alle afspraken en evenementen worden in outlook vermeld. Zo kunnen er geen dubbele afspraken gepland worden, hou deze bij.

Dan komen we bij evenementen, maak eerst een plan en presenteer dit. Hoe doe je het, hoe zie je het voor je en maak een kostenplaatje. Minimaal 2 weken voor het evenement plaats vindt een update voor de groep, hoe staat het ervoor? Wat is de status qua geld verdienen?  Gaan we er mee door of niet? Minimaal 2 dagen voor het evenement de taakverdeling bekend maken. Volgens Mark moeten mensen elkaar aanspreken, we moeten de plus in. Dat redden we niet met lief doen. Bjorn neemt het woord weer over, en begint over de laptops. De zilvere laptop is ten alle tijd beschikbaar voor zakelijke activiteiten. De zwarte laptop zal ingeroosterd worden, iedereen krijgt per dag één uur de laptop. Dit rooster zal deze week verschijnen. Iedereen moet voor hem/haar aangeven wat de beste tijd is door middel van inschrijving. De telefoon wordt na gebruik in de kast gelegd, Wim gaat een bakje maken waar de oplader ook vast in zit. Dan hebben we nog een klantenonderzoek. Dit gaan Ivan en Rob doen, die komen uiteindelijk tot een conclusie en wordt wat mee gedaan. Cordwood en Wellness werd gisteren ook op tafel gelegd. Beide worden B&B, de verantwoordelijke is Mark. Het kan voorkomen dat er dubbele boekingen zijn. Het laatste puntje is dan de muntjes, we hebben besloten om één munt te handhaven. De munten zullen 1.50 zijn, een product kost 1,2 of 3 muntjes. Mensen kunnen een aantal munten kopen via een tabel. Ivan vraagt de groep of dit afgesproken kan worden. Iedereen is het er mee eens na rondvraag.

De samenleving wordt dan besproken door Nicole. Dit groepje, bestaat uit Gina, Gabriëlle, Gaby en Nicole. De doelen hebben we uitgewerkt en zullen dat ook ophangen zodat iedereen wee hoe en wat. Schoonmaken begint vanaf morgen, iedereen krijgt één taak per dag. En worden afgevinkt als ze gedaan worden. Er is ook een omschrijving van de taak en leest deze vervolgens op. Ook heeft ze het vriendelijke verzoek om vaat van overdag zelf af te wassen zodat de vaatwasser voor het avondeten leeg is. Nicole wil naast een schoonmaakrooster ook een eet schema invoeren. Iedere week hetzelfde eet schema. Het eten staat iedere dag om 18:00 uur op tafel. Sfeer en gezelligheid. Nicole vertelt de groep dat mensen meer leuk mee moeten doen met de rest als er een groepsactiviteit is. Maar ook als er een B&B-gast is, dat dan niet alleen de hoofdorganisatoren erbij gaan zitten, maar heel de groep. Een mooie mededeling van Nicole, behandel mensen zoals je zelf ook behandeld wilt worden.

Stichting de gouden pot. Benjamin neemt het woord  en vertelt wat er besproken is. Iedere maand willen de bewoners aandacht vragen voor een goed doel. Mark voegt eraan toe dat hij een soort sinterklaasactie heeft bedacht voor de minder bedeelde kinderen in Nederland. Ik heb contact gehad met een speelgoedbank en ik wil voor de minder bedeelde kinderen die niet op vakantie kunnen uitnodigen om naar Utopia te komen. Dan organiseren we dit 1 keer per week tijdens de zomerperiode. De kinderen blijven dan een uur of twee en kunnen dan allerlei spelletjes spelen met de bewoners.

Bij deze zijn er mondelingen afspraken gemaakt, en volgens Mark staat er niet veel op de planning volgende week, wat kleine afspraakjes. Nieuwe bewoners zullen zelf mogen kiezen welke taak ze zouden willen doen. Op een gegeven moment heb je wel door wie waar goed bij past. Benjmin als nieuweling vindt de sfeer goed veranderd, er moest ook wel echt iets gebeuren. Ook Mark denkt dat de groep goed is. Dat is voor nieuwe mensen ook wel fijn, het is nu gewoon duidelijk. Nicole heeft nog een punt, er moet eigenlijk een pakje shag komen. Bas antwoordt dat dat al geregeld is en er aan gewerkt wordt. Vervolgens komt een streamlock, zal de regie wat gekocht hebben? Als er beeld terug is zit het centraal er weer op.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. anneke g at 23:26

  Bas die de inkopen doet voor zowel horeca en huishouden zal ik niet doen als ik hun was hij doet alles in zijn eigen zaak (zak) dat de rest nog niet door hebben na al die verhalen die ze van mensen te horen hebben gekregen dat Bas niet te vertrouwen was en geld gestolen had.
  Ik vraag me af of iedereen het te horen heeft gekregen want ik denk als er een paar bewoners de ware Bas kennen die niet goed keuren

 2. joze at 14:22

  Ben het met Marja eens, over het verslag.
  Dit centraal lijkt op een herhaling van vorig jaar en voor de kinderen kan
  dit plan wel leuk zijn, als de bewoners echt hun best doen en leuke spellen
  verzinnen.
  Alleen zou het wel langer dan 2 uur mogen duren en dat ze dan ook friet en
  snacks krijgen, mits deze op een hygieniche manier gemaakt en geserveerd wordt.
  Een ijsje is met dit weer natuurlijk ook lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *