Ivan negeert Bjorn zodat hij niet flipt

Ivan negeert Bjorn zodat hij niet flipt

Gisteren liep het centraal een beetje uit de hand tussen Bjorn en Ivan. Ivan vroeg namelijk of er iemand last had dat hij Bjorn voortaan negeerde. Bas gaf als enige aan dat hij daar last van had. Al snel liep de discussie uit tot ruzie en was het centraal voorbij. Nu het weer wat rustiger is besluit Bas het gesprek met Ivan aan te gaan over de situatie met Bjorn.

Bas en Ivan gaan buiten zien en Bas vraagt om uitleg. Ivan zegt dat hij Bjorn niet negeert om hem dwars te zitten. Dit doet hij om zichzelf te beschermen. Hoe graag ik ook wil om een bepaald gedrag niet te vertonen, dan neemt dat gedrag de overhand. Ik gun mijzelf de rust om te zorgen dat ik niet flip. Ik probeer hem dus niet dwars te zitten, maar mijzelf te beschermen. Bas denkt er echter anders over, volgens hem zijn de problemen er omdat beide te bewust bezig zijn met de situatie. Niemand zit fout maar er ontbreekt inlevingsvermogen. Ivan antwoordt dat het geen show is die hij aan het opvoeren is. Als ik geforceerd goedemorgen en fijne avond ga zeggen, dan voel ik mij nep. Bas vindt dat toch een beetje raar, hij wenst iedereen goedemorgen die hij tegen komt. Volgens Ivan heeft er niemand last van. Ik zeg het niet omdat ik je niet mag, ik zeg het simpelweg gewoon niet. Volgens Bas zijn beide bezig met de ander dat jullie gewoon niet in kunnen leven in de ander. Jullie hebben ook wel eens vaker dit soort situaties gehad en dat kwam toen altijd weer goed. Zal Bas gelijk krijgen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 9 reacties op dit artikel
 1. Bardy24 at 16:52

  Ivan laat wederom zien dat hij van een gesprek niets begrepen heeft. Hij mist elk gevoel van empathie. Zijn waarheid is DE waarheid en al het andere is onzin. Voor iemand die gestudeerd heeft doet hij wel zeer belachelijke uitspraken om maar niet te zeggen ronduit dom.
  Alles is voor hem een wedstrijd ook een gesprek en zeker een discussie. Als hij het niet wint gaat hij intimideren, te kleineren en zoals we al een aantal keren hebben gezien lichamelijk. Hij heeft duidelijk een agressiviteitsprobleem en het zou hem goed doen om er weer wat aan te te werken.

  Ivan is een emotioneel mijnenveld en daar lopen de medebewoners op kousenvoeten in. Hij heeft een negatieve invloed op de sfeer en het zou goed zijn als hij weggaat.

 2. anna at 16:31

  Hij moet gewoon opsodemieteren hij spoort niet ,ik kan me niet voorstellen dat iedereen dit gedrag t/o Bjorn tof vind wat een laffe mensen! Rot op Ivan en neem die net zo gemene vriendin mee ik hoop dat jullie héél veel stemmen krijgen!

 3. Toet at 15:24

  Wat is bas toch een heerlijk jong.Als hij maar de helft van zijn karakter had.Dat zijn familie hem niet waarschuwt .Als hij op een vrouw in de badkamer springt is ze wel boos.Naar persoon ik hoop dat hij weg gaat.

 4. Hannah at 14:28

  Ivan heeft serieus gedragstherapie nodig! Een bezoekje aan een goede psychiater is echt niet overbodig. Als je jezelf in dit soort onbenullige situaties niet in de hand hebt, ben je echt gedragsgestoord en zit er een steekje bij je los.
  Verder is het fatsoenlijk als je iemand “goedemorgen” wenst, als je dat niet wil omdat je er gewoon geen zin in hebt, ben je een “hork”!!

 5. anneke at 14:00

  Hoe kan je zo leven Ivan jij hebt iedereen mee wat ook niet goed is , de anderen moeten geen partij kiezen .
  Maar omdat iedereen bang is voor Ivan en niks durfen te zeggen , het zal goed zijn als er meerdere er wat van gingen zeggen en dat hij alleen kwam te staan kijken hoe snel hij dan veranderd

 6. Merel at 13:56

  Ivan zegt dat hij het doet omdat hij dan niet flipt………………………….newsflasg zonder dat negeren flipte hij ook al sterker nog bij het minste of geringste als het iets niet aanstaat!

  Zelf bescherming……………….wat een onzin!

  • anneke at 14:06

   Ze moeten Bjorn beschermen tegen Ivan
   Ivan moet eens na gaan denken hoe hij hem verdriet doet als er niemand tegen je praat moet de rest van de bewoners eens tegen hem doen

  • Wil at 15:16

   Idd niks zelfbescherming, hij moet idd in therapie, niet normaal als je o moet leven dat je om niks flipt oftewel, niets kan hebben van mensen die anders denken of doen
   Grote Kwal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *