Strijd om de akker

Strijd om de akker

Er is een heuse strijd ontstaan om de akker in Utopia. Lange tijd is er niets mee gedaan maar daar lijkt nu verandering in te komen. De akker lijkt weer helemaal in te zijn…

Rob is de laatste tijd veel bezig om al het onkruid weg te werken en om er uiteindelijk iets mee te gaan doen. Maar Nicole heeft ook een idee, ze wil namelijk kerstbomen planten om deze vervolgens te verkopen. En dan hebben we nog iemand die iets met de akker wil en dat is Cees. Hij wil namelijk de akker onderverdelen in kleine tuintjes die de bewoners dan kunnen verhuren aan bezoekers. Buiten op het rokersbankje wordt besproken hoe de akker ingevuld gaat worden. Dit bespreken Rob, Nicole Ivan en Cees. Nicole en Rob zijn sceptisch over de plannen van Cees. Rob raakt zelfs een beetje geïrriteerd, omda Cees hem verwijt dat de akker zo lang stil heeft gelegen. Nicole geeft aan bij Cees dat hij best wel eens naar haar mag luisteren. Ze zit al tien maanden in Utopia en ze heeft een beetje door hoe het werkt. Ze geeft haar bezwaren aan, maar Cees wuift ze weg. En dat vindt Nicole vervelend. Rob heeft het idee dat ze met het idee van Cees mensen binnenhalen die hun rotzooi komen opruimen. Daar is hij op tegen. Ivan vindt dat er eerst een marktonderzoek moet komen. Zou jij er 100,- per maand voor over hebben om ergens een tuintje te huren, terwijl je aan andermans regels gebonden bent?”, vraagt Nicole geïrriteerd aan Cees. Cees denkt dat het geen probleem is als alle voorwaarden duidelijk zijn. Mijn zegen heb je zucht Nicole. Wanneer Cees weg is vraag Nicole aan haar Ivan waarom hij haar niet steunt. Ivan denkt dat Cees gewoon zelf op zijn bek moet gaan. Nicole wil hem daar juist voor behoeden. Maar ze kan er ook niet tegen dat ze het idee heeft dat hij zich gepasseerd voelt door haar kerstbomen idee. Hoe je het ook went of keert, het werkt hier gewoon anders. En dat kun je niet uitleggen, dat moet je beleven aldus Ivan.

Ook Cees moet even zijn hart luchten. Hij loopt richting de keuken, waar Bas staat te genieten van zijn kopje koffie. Nou oorlog zegt Cees. Oorlog? vraagt Bas verbaasd. Cees vertelt dat hij graag volkstuintjes wil maken op de akker, maar Nicole heeft vandaag tijdens het centraal al aangegeven dat zij graag kerstbomen wil kweken. Het idee van Cees schiet bij de meeste bewoners dan ook in het verkeerde keelgat. En die Rob begint weer tegen me… ‘Hé gast!’ Wat nou gast doe eens gewoon joh. Dat kan hij dus niet. En dan staat Stefanie erbij met d’r non-verbale gedrag. Nicole fel tegen me en zei dat ik niet weet hoe het werkt en wat ik zei dat dat helemaal niet kan. Bas snapt het probleem niet. In zijn ogen wordt er van een mug een olifant gemaakt. De oplossing is zo simpel volgens hem. Waarom niet gewoon de akker splitsen? Als Mark langs komt lopen vraagt Bas naar zijn mening. Uhm antwoordt Mark, je weet ik ben van het geld. Ik ga voor makkelijk dus dan is het eigenlijk simpel”, zegt hij met een lach op zijn gezicht. En lijkt dus voor het plan van Cees te gaan. Bas legt vervolgens zijn plan wat beter uit,  de helft van de akker gaat naar Nicole en de andere helft gaat naar Cees. Cees wil maximaal vijf volkstuintjes, dus als ‘zijn’ helft gedeeld wordt door vijf dan is het probleem opgelost. Ik regel het wel antwoordt Mark.  Wordt vervolgd?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. rita at 15:08

  Ja is jammer dat ze de tuin zo verwaarloosd is
  Want Chris was toch goed erin om de tuin te verzorgen.
  Goed Chris is eruit
  Na tijdje denkt de Utopianen o.ja de tuin
  Als er één een idee heb wel de andere met zijn idee aan de haal Nicole wil kerstbomen geen nut want Utopia gaat toch dicht moestuinen ook niet te duur
  En vreemden op het terrein lijkt mij niks
  Ik zou zeggen, maakt een mooie looppad naar alle projecten
  Stil staan wat je bij zo project nog kan verbeteren. Voor die laaste paar maanden en niet meer te veel investeren is een aflopende zaak….

 2. Boerderijbert at 22:08

  100 euro per maand voor een tuintje. Het is wel heel erg duur en ik denk dat niemand het voor dat bedrag wil huren.
  Kerstbomen telen voor de kerst. Voor welk jaar zou dit zijn? Als de bomen groot genoeg zouden worden is Utopia allang ter ziele en zit Nicole weer lekker in Emmen. Wat Chris allemaal gedaan heeft is compleet verwaarloosd door iedereen. Wat een stelletje stommerds zitten daar toch. Echt zielig.

 3. harry at 18:14

  volkstuintjes gaat denk ik niks worden , en kerstbomen al helemaal niet, is vast grapje. niemand deed iets op de akker , en nu wil iedereen iets, wat een problemen . toen cris er was zag alles er echt mooi uit

 4. Wil at 15:30

  En niclolli denkt dat ze weet hoe je kerstbomen aan de groei moet krijgen? Nou, het blijft niet bij water geven,zal ik je vertellen, en ze denkt als je ze plant met de kerst grote bomen hebt,? Dat weet een kleuter nog wel dat dat niet lukt.
  Wat word nicolle toch arrogant, de nieuwe bew krijgen geen kans m.n. cees niet
  Laat hem toch proberen!!!! En niet zeggen bijvoorbaad dat het niet lukt, wat denkt mevr ivan wel niet??????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *