Utopia Duitsland stopt

Utopia Duitsland stopt

Newtopia ook wel de Duitse variant van Utopia stopt. Vrijdag is de laatste uitzending en de directe beeldverbinding via internet is maandag uitgeschakeld, zo meldt omroep Sat.1 maandag.

Het experiment is beëindigd, zegt een Sat.1-baas Nicolas Paalzow tegen het Duitse blad Focus. Sat 1. heeft er samen met Talpa Germany veel zendtijd, bloed, zweet en tranen ingestopt, helaas zonder resultaat. Maar wie niet waagt, die niet wint. In Newtopa bivakkeerden vijftien mensen op een soort boerderij ten zuidoosten van Berlijn. Het project begon in februari en zou zeker een jaar duren. In april berichtten Duitse media (maar ook wij) dat het programma niet echt een realityshow was omdat de makers achter de schermen zouden ingrijpen. Van de eerste 2,8 miljoen kijkers waren minder de helft over. De stekker gaat er dus definitief uit…

Bron metronieuws.nl

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. Hannah at 00:11

  Wij Nederlanders kunnen beter relativeren dan onze duitse buren.
  Iedereen wist na de eerste aflevering al dat het in scène gezet was: ineens hadden de bewoners computers, telefoons en laptops terwijl er bij de kringloop ingekocht moest worden omdat er geen geld was. Of er was wonderbaarlijk iets gebouwd. (door mannen die per ongeluk toch in beeld waren gekomen)
  Het programma o.a. mede mogelijk gemaakt werd door Hornbach en een dekbedovertrek gigant en Utopia gelijk heel veel hout had en nieuwe dekbedovertrekken.
  Als ze ergens over praten en er gelijk een streamlock komt, omdat de kijker iets niet mag weten.
  Met dat in mijn achterhoofd, kijk ik toch graag naar Utopia. Het is een soap net als g.t.s.t. het lijkt net echt, maar is in feite gespeeld. 🙂

 2. Lisa at 22:40

  In Duitsland zijn ze verstandig om te stoppen.Hier had het na 1 jaar ook moeten stoppen.waardoor er toch naar gekeken wordt is dat er in de zomer akanties zo goed als geen interessante programma is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *