Benjamin tegen het fooi systeem

Benjamin tegen het fooi systeem

Benjamin heeft het helemaal gehad met het fooien-systeem wat in Utopia gebruikt wordt en besluit tegen Mark zijn irritaties te uitten. Ik word helemaal schijtleip van het fooi-systeem dat wij hanteren zeg hij in de tatto shop tegen de boekhouder. Mark antwoordt ja, ik net ook. Ik weet dat sommige best veel fooi krijgen en dan zie ik ze bij de kledingshop staan. Voor € 40,- à € 50,- kleren kopen. ‘Ja fooi’, zeggen ze dan. Ik kan het niet controleren. Ik zei het ook al tegen Gina al krijg je € 0,05 stop het in je zak.

Bij Benjamin maakt dit onduidelijk systeem een beetje baldadigheid los. Hij vindt dat de bewoners kinderachtig bezig zijn aldus Mark en Benjamin. Het is raar dat iedereen fooien overal vandaan tovert. En je kan het niet tackelen sluit hij het gesprek af. Wanneer zal het fooien systeem verdwijnen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 20    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 6 reacties op dit artikel
 1. anneke g at 22:33

  Er moet een verbod komen op kleren kopen of andere dingen die ze zelf moeten betalen ze lopen in kleren die ik niet eens kan aan schaffen het mooiste van het mooiste

 2. Wil at 18:16

  Fooienpot werkt daar niet, zodra ze geld in handen hebben doen ze er een beetje bij uit de kas en kunnen op die manier o.a. kleren kopen
  Zo simpel en eerlijk is dit systeem niet, het is een graai cultuur

 3. anneke at 17:58

  De bewoners die geen le luivel of knipsalon of wat dan ook hebben hoe komen die dan aan fooi b.v.b Gabrielle of Benjamin of Wim zij hebben geen inkomen

 4. MariaBora at 13:23

  Ik denk als er markt is dat er altijd wel bekende van mensen in Utopia komen die hen gewoon wat geld van thuis geven, dat is niet te controleren wie er komen, of familileden, niemand die weet hou jou familie eruit ziet.

  • Mjo at 16:56

   Idd, @MariaBora dat zou zo maar kunnen.

   Overigens hoeft het niet directe familie te zijn die dat meeneemt, want daar zou een bewoner toch bij het verschijnen wel enthousiaster op reageren, (ik denk ook dat bezoek van directe familie aan de markt niet wordt toegestaan door de regie). Maar ik denk eerder dat het iemand is, die naar de markt komt en het meeneemt namens de familie.

   Maar als het om algemene verkregen fooien gaat, vind ik dat dit geld in de algemene fooien pot moet gaan. En later eerlijk verdeeld moet worden. Is in de normale (buitenwereld) horeca en evenementen enz. ook zo.
   Maar ja, dat zal wel weer niet gaan, want daar komt weer gemekker van, met de argumenten, de een heeft meer gedaan/verdiend dan de ander. Want wat dat betreft gunt men elkaar niets. Dat hebben we al eerder gezien over het zakgeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *