Benjamin vraagt zich af wat Cees in Utopia doet

Benjamin vraagt zich af wat Cees in Utopia doet

Een rustige dag gaat voorbij terwijl alle bewoners zijn vandaag beperkt in hun dagelijkse werkzaamheden. Zo moeten ze bijvoorbeeld een kettlebell vasthouden voor een half uur lang en hebben ze allemaal een sling om hun vaste hand om de spierendag van Naomi te steunen. Ook Benjamin is vandaag beperkt en bereidt zijn lunch met één hand voor. Als dit al niet moeilijk genoeg is, komt Cees de boel nóg iets lastiger maken. Mompelend begint hij te klagen over het pak melk wat al te lang in de koelkast staat. Benjamin laat door zijn lichaamstaal weten dat hij totaal geen zin heeft in het gezeur van Cees. Vooral de opmerking over het overmatige drankgebruik schiet bij hem in het verkeerde keelgat. Benjamin verbaast zich over het feit dat Cees nog in Utopia wil zijn, terwijl hij telkens aangeeft dat hij het niet naar zijn zin heeft. Cees heeft een sarcastische houding als hij aan het praten is met Benjamin en doet er een beetje lacherig over. Het is niet de grote Cees-show! zegt hij gefrustreerd en wil het gesprek eindigen. Ook al is het gesprek in Benjamins ogen voorbij, op de achtergrond blijft Cees nog een beetje door drammen. Benjamin en Cees gaan weer door met de dagelijkse bezigheden en spreken geen woord meer tegen elkaar. Wanneer zal opnieuw de bom barsten?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 14    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 18 reacties op dit artikel
 1. anneke g at 22:20

  Benjamin jij vraagt je af wat doet Cees eigenlijk in UTOPIA nu het zelfde als jij (jullie)met het verschil hij maakt schoon jij(jullie) maakt het vuil, Cees zeurt jij (jullie) rodelt , hij doet zijn best jullie treiteren hem.
  Hoe goed hij het ook probeert jullie gaan met z’n allen (op twee personen na) te keer tegen hem hoe erg Cees ook zeurt , dit alleen omdat hij tegen drank is

 2. gea at 21:25

  Sorry hoor maar als je alleen de afwas doet en af en toe de toiletten schoonmaakt noem ik dat niet echt werken .hij haalt er geen geld mee binnen, en wat die domme ansichtkaarten betreft ik zal ze niet kopen wie wel!

 3. Toet at 21:05

  Nou mopperen dan.Dat stelletje moet eens geleerd worden hoe je tegen ouderen spreekt.Het is geen hond hoor.Eens een goed woord en een bedankje voor al het werk dat hij doet is niet te veel gevraagd.Verder vanavond die Stefenie weer op de tafel zien slaan en zo brutaal tegen Cees.Ze is lelijk en vals

 4. Ann at 19:01

  Sorry toet, maar wij schelden niet.
  Ik heb mijn ogen gelukkig open en kijk met open blik op hoe cees
  is.. En respecteer dat jij daar een andere blik op heeft.

  • Therese at 20:33

   Toet wat ben ik het met je eens laten ze VB. aan Cees nemen dan zullen ze zien dat hij minder gaat zeuren , het zeuren wat Cees nu doet heeft hij helemaal gelijk in.
   De andere die op jou commentaar hebben zullen ook wel LUI zijn en ZUIPEN.

 5. Ann at 17:32

  Joyce, jee, wijze man.. Ik weet niet wat jij verstaat onder wijs, wijs om mensen kwaad te maken!!! Cees is dom, eenzaam, en zo op iedereen projecteren. Bah.. Werken doet hij niet, of ja toch wel, nadenken hoe kan ik iemand terechtwijzen. En ha succesvol in het leven, wat hij zeg, ja mensen manupuleren.. Je moet naar hem luisteren anders, bah

 6. joyce madarie zweers at 17:11

  ik mag cees wel , er moet ook wel een wijzen man komen in utopia , dat heeft talpa gedaan , anders wordt het een grote rotzooi daaro.
  nu heb je een beetje order daaro . dat heb je nodig .

  • Mjo at 11:38

   Sorry , joyce madarie zweers, Cees is een wijs man??? Als hij zo wijs is, zoals jij denkt, en dan misschien ook nog wat slimmer, houdt hij op met z’n gezeur. Ik heb het al vaker geschreven, Cees bereikt met dit gedrag het averechtse. Als hij zijn ongenoegen, terecht of onterecht, laat ik even in het midden, op een andere manier zegt of duidelijk maakt, zou hij vele malen meer bereiken. In ieder geval minder irritaties bij z’n medebewoners en dan zal zeker ook dat dankjewel en een compliment komen. Daar ben ik van overtuigd.

   Denk eens na, als er iemand in jouw (geldt overigens ook voor anderen) directe omgeving of een vreemde, je constant en vele malen achter elkaar , elke dag weer, je op dingen wijst, op een belerend toontje en met het vingertje wijzend, zoals Cees dat doet, vraag ik mij af of jij (en anderen) niet geïrriteerd zal raken.

   Misschien moeten we ons ook eens verplaatsen in de bewoners die dag in dag uit, hiermee geconfronteerd worden. Geduld raakt bij ieder mens wel eens op.

 7. Mjo at 17:03

  Haha die Benjamin toch. 🙂 🙂

  Beste Benjamin, je moest eens weten hoeveel kijkers en (sommige) reageerders er net als jij, er zo over denken en/of zich dat afvragen.

 8. gea at 17:02

  Waarom heeft Cees geen sling om doet hij niet mee met de flauwekul, of vloekte het bij zijn vest waar hij volgens mij nog een keer in dood gaat. Hij heeft zeker weinig kleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *