Cees heeft amper geslapen

Cees heeft amper geslapen

Een nieuwe dag in Utopia is aangebroken. Echter begon deze voor Cees wat minder…

Want Cees kan zijn nachtrust maar niet vinden in de loods. Bij het minste of geringste geluid staat hij klaarwakker naast zijn bed en daar is hij klaar mee. Daarom besluit hij mensen over te halen dat hij toch in de wellness mag slapen. Zijn eerste poging deed hij bij Benjamin.

Beste Benjamin begint Cees, we leven in een ideale samenleving. Ik denk dat je het wel met me eens bent, dat ik best ergens anders kan slapen. Dat is denk ik niet zo’n probleem. Dan komt die man tenminste tot rust. In een ideale samenleving gunnen we elkaar dat van harte. Dit is nu de tweede dag achter elkaar, vandaag of morgen stort ik in. Dat houd ik niet vol. Benjamin geeft aan dat hij twijfelt of het verstandig is voor Cees om ergens anders te slapen. Je kan het beeld creëren dat je boven de groep staat en dat kan niet de bedoeling zijn voegt hij eraan toe. Volgens Cees zal dat dan allemaal wel zo zijn, al is het maar hoe je het bekijkt. Maar ik komt nu in ieder geval niet aan zijn nachtrust. Zal Cees andere bewoners overhalen zodat hij toch ergens anders mag slapen?

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 8 reacties op dit artikel
 1. Mjo at 12:38

  Cees heeft blijkbaar last van een lichte slaap. En daardoor van ieder geluid wakker wordt. Dat is inderdaad uitermate vervelend. Maar dat had hij ook kunnen weten, voordat hij in Utopia kwam. Want het is altijd al erg (s ‘nachts) rumoerig geweest in de loods, zover ik mij kan herinneren vanaf het begin al.

  De bewoners zijn hem destijds al tegemoet gekomen, om hem i.v.m. met zijn rug een beter matras aan te schaffen. Als Cees nu eens oordopjes aanschaft, is dat probleem ook weer opgelost. Zo moeilijk is dat toch niet??? Bovendien, waar een wil is een weg. Krijg zo onderhand de indruk dat Cees dat klagen wel “leuk” vindt, zo krijg je ook je aandacht. Sorry.

 2. Marianne at 11:52

  Uiteraard is het vervelend dat Cees geen goede nachtrust kan krijgen maar het lijkt mij geen oplossing om voor hem een uitzondering te maken. Ik denk dat niemand het ideaal vind om met zijn allen op één plek te slapen, iedereen wilt wel wat privacy. Waarom zou Cees dan wel een uitzondering mogen zijn? Waarom zouden bijvoorbeeld de stelletjes niet een aparte kamer mogen hebben? Kortom, iedereen heeft evenveel recht op een aparte slaapplek, er is er maar één, dus dan is het wel zo eerlijk dat niemand hier gebruik van maakt.

  Overig is de bed en breakfast bed bedoeld om te verhuren. Het zou mij ook ontzettend tegenstaan om als gast in een bed te moeten slapen waarvan ik weet dat iemand daar doordeweeks in ligt te slapen.

 3. Marja at 11:39

  Ze gunnen Cees het licht in zijn ogen niet. Oude mensen zijn niet flexibel genoeg volgens Nicole . De jeugd schijnt het daar voor het zeggen te hebben. Met Chris, die zich uit de naad werkte, hadden ze ook al moeite omdat hij apart sliep. Harde werkers worden daar bestraft, niet beloond

 4. joze at 11:16

  Cees is een van de weinigen die niet dronken naar bed gaat daar. Dus die hoort veel meer dan die anderen. Het is gewoon een kwestie van Cees niets gunnen, dat doen ze met alles bij hem. Ze willen Cees gewoon weg hebben!
  Ik ben van niemand fan, maar als dit de ideale wereld is voor de meeste utopianen, zullen ze het in de buitenwereld ver schoppen. ( dus niet! )

 5. anneke at 11:03

  Je moet mij niet wijs maken dat er in de loods geen plaats is voor een bed voor Cees het is zo groot.
  Of is er op die plaats straks ook een kantoor nodig.
  Waar slaapt Cees als hij in de loods slaapt beneden of boven , kan hij geen oordopjes in doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *