Cees klaagt weer als vanouds

Cees klaagt weer als vanouds

Gisteren was er een centraal met als onderwerp Cees. Maar een dag later gaat het geklaag gewoon door. Cees stoort zich in alle vroegte weer aan een aantal dingen. Er hangt bijvoorbeeld nog steeds geen nieuw schoonmaakrooster. Gina heeft het al drie dagen belooft moppert Cees tegen Ivan. Ivan antwoordt dat hij het zo gaat uitprinten.

Cees is van mening dat afspraken niet lang standhouden in Utopia. Volgens hem kun je het beste je kop dichthouden, niks doen, zuipen, niet werken en met iedereen meelullen. Dan ben je vrienden en is het fantastisch. Je werkt hard, je wijst mensen op verantwoordelijkheden, je zet je in voor de gemeenschap en je krijgt een tribunaal van dertien man. En we accepteren het ook allemaal nog.

Ivan legt uit dat hij met hetzelfde probleem zit, alleen kropt hij alles op. En vertelt dat hij er niet beter van wordt om er problemen van te gaan maken. Jij gaat bij een ander ventileren en ik schreeuw het uit voegt Ivan eraan toe. Dus ik probeer een oplossing te zoeken. Denk met mij mee hoe we het kunnen oplossen zonder te schreeuwen en zonder mensen constant op dingen te wijzen. Ivan oppert vervolgens het idee om er een beloning tegenover te zetten. Hij weet uit ervaring dat zijn mede bewoners dan opeens wel de motivatie hebben. Cees is echter van mening dat ze elke dag al een beloning krijgen. Ivan is van mening dat het iets tastbaars moet zijn. Bas, die inmiddels ook bij de heren is komen zitten, weet het wel geld, heel simpel. Jij gaat hier rijk worden Cees voegt hij eraan toe.

Ivan lijkt het ook een goed experiment om te proberen na de markt van aankomende zondag. Bas heeft nog een mooie toevoeging, het zakgeld wat verlagen dan moeten mensen wel… Cees vindt het nog steeds te zot voor woorden dat dit nodig is om de bewoners aan het schoonmaken te krijgen. Ik stoor me er ook echt aan en ik krop het op benadrukt Ivan nog maar eens. Gisteren heb ik bijna mijn hoofd door een deur geslagen.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 3.3/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 7 reacties op dit artikel
 1. jolanda at 13:02

  Die Cees.Zag net een filmpje,dat cees tegen Rolf zeg,je moet in de groep zeggen dat je mijn niet kan missen binnen de groep.Rolf wil dat niet.Hahaha die Cees vind zich zelf zoooooo fantastisch.Hij doet alles goed en de rest zijn kladlopers.Jonge ga naar huis.je ben een harde werker,maar een nog groter narsist.

  • Ann at 13:23

   Ja jolanda, grote manupuleerder!! En hard werken?? Als ik hard werk lukt dat mij niet met jas aan en zonnebril op. En als je hem bezig zie, met vaatdoek over aanrecht, om zich heen kijken en dan over pan.. Bah..

  • Mjo at 16:02

   @Jolanda, ik ben het wel met je eens. Behalve over het harde werken van Cees. Daar heb ik toch wel een beetje mijn twijfels over. Tenminste wat ik op de TV zie, maar daar is natuurlijk niet alles zichtbaar.
   Ik zie hem wel telkens met een keukendoek of iets dergelijks over het aanrecht vegen, afwassen en met een borstel door de loods vegen. Maar ik zie hem zelden of ooit buiten bezig met wat zwaarder werk.
   Weet je, er zijn (huis)moeders met kinderen die het vele malen zwaarder hebben in het huishouden en er ook nog vaak een baan bij hebben. Dus het harde werken van Cees valt wel mee.
   Ik denk dat Cees een kei is, te doen alsof hij hard aan het werk is. Zoals wel met meerdere dingen. Sorry.

   Oeps, en niet te vergeten, het in de gaten houden en bespieden van de andere bewoners. Tja en dat is ook “hard werken” 😉 zeker als hij het vervolgens ook nog gaat vertellen/klikken aan Ivan of Mark en daar gaat ook veel tijd in zitten. 🙂

 2. Ann at 11:02

  Jee, je kan niets vernieuwends meemaken of lezen, want cees cees cees.. Cees moppert, cees kan niet slapen, cees vind die arrogant, cees voelt zich niet gewaardeerd, cees begrijpt weer niemand.. Cees cees ik begrijp 1ding, met jou val niet te leven.. Jou naam cees kamer geef dat al goed aan, ga naar huis en wonen alleen op een kamer!!! Veel gelu. Dan, samen met je jas en zonnebril, sorry. Maar irriteer me mateloos aan jou

  • Mjo at 11:52

   @Ann ik ben het met je eens. Je kunt niet op deze site komen, of er staat weer iets over ” een zeurende Cees”. Bah, zowel TV kijken als op de Utopia sites komen is niet echt leuk meer.

   Cees heeft blijkbaar niets gesnapt of begrepen van het Centraal van gisteren, anders had hij wel enkele goed bedoelde adviezen opgepakt.
   Maar ja, we hebben hele “volksstammen” die het nooit of niet willen leren.

   Eigenwijs menneke, die Cees.

   • Ann at 13:12

    Mjo, gelukkig jij ben het met mij eens, denk yvon ook wel zo aan voorgaande reacties te lezen.. En nee cees heeft niets geleerd, ik wel, dat ik zo nooit met gezelschap om zou gaan. Bah.. Hij manupuleer mensen, zolang het niet naar zijn zin gaat hij pruilen..ok ik vind ivan ook niet altijd ok, maar denk dat iedereen die cees onderschat.. Als hij boos word!! Daar kan beter eens een psycholoog komen om te vragen hoe hij in het leven sta.. Een wolf in schaapskleren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *