Cees stopt met horeca samenwerking

Cees stopt met horeca samenwerking

Gisterenavond was er een borrel voor de standhouders. Het verliep gezellig en het was dan ook een leuk avondje. Maar nadat de standhouders weg waren kwam er weer een gesprek op gang over de uitbarsting tussen Cees en Stefanie… Cees stopt de samenwerking.

Buiten zitten Rolf en Stefanie met Cees te praten, ze hebben het over de besproken horeca plannen voordat het allemaal uit de hand liep. Cees valt maar gelijk met de deur in huis en geeft te kennen dat hij eruit stapt en de samenwerking stop zet. Om te voorkomen dat ik wie dan ook irriteer voegt hij eraan toe. Vervolgens worden de irritaties tussen Cees en Stefanie besproken. Voor Stefanie was het klaar toen Cees op tafel sloeg. Ik ben vanmiddag weggelopen uit veiligheid van ons allebei voegt ze eraan toe. Rolf probeert het gesprek in goede banen te leiden, een soort bemiddeling maar Cees is daar niet blij mee. Jij bepaald dat niet Rolf zegt hij als Rolf een poging doet het gesprek te leiden. Rolf trekt uiteindelijk de conclusie dat de  twee elkaar ruimte moeten geven en dat het verstandig is dat Cees uit het kokstrio stapt. Toch kunnen de twee elkaar niet loslaten.  Ze leggen elkaar uit waar hun frustraties vandaan kwamen. Dan vertelt Stefanie dat Rob haar ogen heeft geopend ze ziet nu in dat Cees eigenlijk wordt gepest. Omdat ik ze aanspraak op hun verantwoordelijkheid antwoordt Cees. Volgens Stefanie is er wel een kern van waarheid, maar is Cees de hele dag negatief. Ze rakelt bovendien de alcoholdiscussie nog eens op en spreekt iedereen constant aan op het alcoholgebruik en hij herhaalt het veel te veel. Cees haat zijn schouders op en zegt als ik bewustwording heb gecreëerd, is mijn doel bereikt.

Ook komt het gedrag van Cees aan bod. Stefanie begrijpt namelijk niet dat Cees zijn gevoelens niet zo goed uit. Gisteren morgen sneerde Gabriëlle naar hem, en dat kwam heel hard aan bij Cees. Maar dat heeft niemand gehoord bij elke confrontatie komt Cees met een sarcastische opmerking. Voor Cees voelt het als een aanval, maar Stefanie en Rolf schudden gedecideerd hun hoofd. Dit is bewustwording, Cees benadrukt Stefanie. En stelt voor dat Cees zich anders gaat opstellen. Hij moet als een nieuwe Cees de poort binnenwandelen, zolang hij zich anders gedraagt. En de groep eveneens. Cees begrijpt niet dat hij in zijn verleden altijd populair is, behalve in Utopia. Wat zou er zijn veranderd? Vandaag bespreken de bewoners het probleem tijdens het centraal zonder Cees. Zou het helpen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 3.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. joze at 16:38

  MJO, respectvol met elkaar omgaan is iets wat je altijd van mensen verwacht en niet de doelstelling van utopia.
  De doelstelling van utopia was om met 15 verschillende inwoners een nieuwe samenleving te creeren .
  Daarom was er b.v. alleen een lege loods, badkuip buiten, de koeien en 10.000 euro.
  In het begin probeerden de inwoners dit ook te doen.
  Alleen toen er te veel luxe kwam en ook de drank is het mis gegaan en lijkt het erop dat de meeste nieuwkomers naar een vakanti-oord gaan, dat utopia heet.

 2. tintje at 14:18

  Nou Cees, ik denk dat men in de buitenwereld je kon vermijden als ze dat willen en dat kan in utopia niet en diegene die close met je zijn, zijn niet anders gewend, dat je zo bent. Niet je hebt zeker met een aantal punten 100% gelijk, maar je kan het niet zo brengen, het is of je met je vinger wijst van foei foei, dat mag niet. Het zijn geen kinderen daar, die kan je niet zo behandelen en zolang hij dit zelf niet inziet, zal hij niet gelief worden, maar meer en meer gehaat.

 3. Toet at 12:24

  Kees is vanaf het moment dat hij daar binnen kwam negatief behandeld.Dit stelletje dat alleen van seks en drank houdt wil geen oudere om zich heen.Zeker niet iemand die verteld hoe ze zich gedragen.Ik durf niemand te vertellen dat ik naar utopia kijk.Ze vinden het ranzig geworden.Echt jammer

 4. Mjo at 11:01

  En weer probeert Cees het gesprek naar zich toe te trekken/naar zijn hand te zetten. Die man kan en wil niets accepteren wat anderen over en tegen hem zeggen. Hij mag dus wel op anderen vitten en zeuren, maar omgekeerd niet. Het is en blijft GEEN teamplayer.

  Cees wilt iedereen naar zijn hand zetten, probeert mensen te veranderen, maar dat zal hem niet lukken. Zeker niet op de manier zoals hij nu bezig is.

  Iedere bewoner is een en heeft een eigen persoonlijkheid, met zijn of haar eigenaardigheden, het is dus de kunst om hier met respect voor elkaar mee op te gaan. Dat is de doelstelling van Utopia.

  “Cees begrijpt niet dat hij in zijn verleden altijd populair is, behalve in Utopia”,
  dat kan ik mij dus niet voorstellen en daar geloof ik dus geen sikkepit van. Dit gedrag vertoon je niet alleen in Utopia, maar dat is en zit in je karakter. Familie accepteert dit wellicht van je, maar een vreemde niet.

  “Wat zou er zijn veranderd?” , nou als je slim bent Cees, en dat denk je te zijn, dan denk je eens goed bij je zelf na, om er vervolgens heel snel achter te komen. Dus Cees: verbeter de wereld en begin bij je zelf, zou ik zo denken.
  En heeft Stef (en andere bewoners) geen reden meer om dit gedrag te vertonen richting jou.

  Bovendien zal dit ook de algehele sfeer in de loods ten goede komen.

 5. Wil at 09:59

  Die stef kan beter eerst in therapie gaan ipv zich af te reageren op cees, heeft volgens haar een heleboel met t verleden te maken.
  Wat doe je daar dan?????
  Het is toch geen opvanghuis voor problemen?
  Iedereen heeft een verleden negatief of positief
  Stef moet eruit, onrust stoker chagarijnig kind!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *