Dokter komt langs voor Gabriëlle

Dokter komt langs voor Gabriëlle

De laatste tijd heeft Gabriëlle nogal last van haar knie. Daarom is de dokter ingeroepen zodat hij even naar haar kan kijken en wellicht iets voor haar kan betekenen.

Het stel gaat even naar een slaapkamer, daar vertelt Gabriëllet dat de pijn steeds erger is geworden. Ik kan zelfs niet meer sporten en dat is niet de bedoeling. Ik ben benieuwd wat er aan de hand is. En ik wilde eigenlijk even vragen of we verder kunnen kijken dan pillen, omdat ik mij eigenlijk best wel zorgen maak. ’s Avonds als ik slaap heb ik er ook last van voegt ze eraan toe. De dokter wil even kijken en Gabriëlle moet gaan liggen om de plek aan te wijzen waar ze het meest last heeft.  Na wat strekken, duwen, buigen en voelen legt de dokter uit dat de pezen overbelast zijn. De pezen hechten aan de knieschijf en zorgen ervoor dat de bovenbenen vastzitten aan de onderbenen. Dit soort problemen zijn vaak langdurige kwesties. Het heeft ook een beetje met je overgewicht te maken voegt hij eraan toe. Gabriëlle snapt het maar wil graag dat er toch nog iets bter naar gekeken wordt. Samen spreekt het stel af dat er later nog een echo gemaakt zal worden. Dan zullen de pezen zichtbaar zijn zodat het probleem goed zichtbaar zal zijn. De dokter geeft nog wat medicatie zodat de pijn wat verzacht wordt en sporten kan. Wel moet ze het wat rustiger aan doen…

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. Jan at 20:12

    Typische klachten die horen bij een te grote belasting door een verkeerde sportinstructie . Dit in combinatie met aanzienlijk overgewicht en daar komt de blessure om de hoek kijken. Eerst afvallen met minder belastende oefeningen en daarna de knieen meer belasten. Hardlopen en een gewicht boven de 85 kg geeft op den duur te veel belasting en teveel slijtage van het kraakbeen waardoor op termijn hardlopen niet meer mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *